Poli Iași a terminat la egalitate și al doilea amical disputat la Chișinău, cu Zimbru. Echipa din Copou a fost luată prin surprindere de suporteri

Narcis POHOAȚĂ 28 Jan. 2023, 17:08 Liga 2

Politehnica Iași rămâne fără victorie în amicale și după cel de-al treilea meci test disputat în acest an 2023.

Sâmbătă, 28 ianuarie, gruparea pregătită de Leo Grozavu a înregistrat a doua remiză în mini-stagiul din Republica Moldova, 1-1 (1-0) cu Zimbru Chișinău, locul 3 în prima ligă de peste Prut, după ce vineri bifase același rezultat și cu FC Bălți.

Musi, la originea unui nou gol pentru Poli

Partida s-a disputat la baza sportivă a formației moldave, pe un teren greu, acoperit în mare parte cu zăpadă.

Iașiul a condus la pauză cu 1-0, printr-un autogol provocat de Alexandru Musi, cel care a și marcat unicul gol al Politehnicii în meciul test de ieri, cu FC Bălți.

Gazdele au ratat un penalty în minutul 50, șut respins de portarul Brînză, însă au restabilit în cele din urmă egalitatea în minutul 60.

Poli Iași a evoluat în următoarea alcătuire: Jankov (Brînză 46) – Martac (Olăeru 83), Fl. Plămadă, Katanec (Tincu 46), Ștefanovici (Finica 64) – Marchioni (Fărcaș 32, Vașvari 46, Gău 76), Itu (Mogoș 76), A. Roman (Fr. Cristea 76) – Musi (Hrib 80), Harrison (Ant. Dumitru 64), Hlistei (Rob. Ion 65).

Nu au evoluat Vojtus, Istrătie și Burcă.

Două remize la scorul de 1-1 în mini-stagiul din Moldova

Poli a fost susținută din tribune și de o galerie venită de la Iași, care a urmărit partida alături de suporterii formației gazdă. La final, cele două galerii înfrățite i-au aplaudat pe jucătorii ambelor echipe strânși la peluză.

Vineri, în primul amical disputat la Chișinău, Poli Iași a remizat cu prim-divizionara moldoveană FC Bălți, scor 1-1, goluri Alexandru Musi (67), respectiv Miracle Chinaza (64).

Ieșenii vor reveni acasă după meci, duminică vor avea zi liberă, iar de luni vor continua pregătirile în Copou.

Leo Grozavu, după cele două amicale disputate în Republica Moldova: ”Mai sunt multe de pus la punct, dar avem timp”

La finalul meciului, antrenorul Leo Grozavu a tras concluziile după cele două amicale disputate în Moldova. A subliniat că mai puțin l-au interesat rezultatele, spunând că este mulțumit de implicarea elevilor săi. Totodată, Grozavu a punctat că mai sunt multe de pus la punct, dar consideră că va avea timp să facă reglajele necesare în cele patru săptămâni rămase până la reluarea campionatului, programată în ultimul weekend al lunii februarie.

”Cred că în aceste jocuri amicale contează mai puțin rezultatul. Au fost două teste utile, pe un teren greu și astăzi, am întâlnit două echipe care ne-au pus probleme din punct de vedere fizic, ceea ce mă interesa la momentul actual. Sunt mulțumit de implicarea jucătorilor, de atitudinea lor. Mai avem timp până la începerea campionatului, mai sunt patru săptămâni, suficient de multe jocuri amicale. Era normal pe undeva nici omogenitatea să nu fie la cel mai înalt nivel, mai avem încă multe de pus la punct ca să ne prezentăm la prima etapă într-o altă stare. Dar am spus, sunt mulțumit de modul de interpretare și de atitudinea băieților, cam astea ar fi concluziile mele. Ne bucurăm că îi avem aproape pe suporteri, că ne susțin, că sunt alături de noi, iar noi va trebui să-i mulțim pe ei prin ceea ce facem pe teren”, a declarat Leo Grozavu.

Eric Finica: ”A fost un gest foarte frumos din partea suporterilor că au venit la Chișinău să ne susțină”

La rândul său, Eric Finica, moldoveanul din lotul Politehnicii Iași, a declarat că s-a simțit ca acasă jucând la baza sportivă a echipei Zimbru din Chișinău.

”M-am simțit foarte bine, având în vedere că am jucat la mine în țară. M-am simțit ca acasă, am jucat de nenumărate ori aici, pe această bază. E foarte important că am ieșit cu toții sănătoși după aceste două meciuri amicale. Nu cred că am urmărit neapărat scorul, ne-am îndeplinit obiectivele, cele stabilite în vestiar. Până la urmă sunt două meciuri amicale. Suntem încrezători, avem încredere în vestiar, cu toții ne dorim ca la final de an să promovăm. A fost un gest foarte frumos din partea suporterilor că au venit la Chișinău să ne susțină și îi așteptăm și la meciurile oficiale în număr cât mai mare”, a declarat Finica.

În țară, în această iarnă, echipa pregătită de Leo Grozavu a mai disputat un meci de verificare după reluarea pregătirilor. Poli Iași a fost învinsă, vinerea trecută, în Copou, de echipa din Liga a 3-a Bucovina Rădăuți, scor 2-4.

Următorul amical al Politehnicii este programat în Copou, miercuri, 1 februarie, cu Ceahlăul Piatra Neamț (Liga 3).

 

Foto și video: Politehnica Iași 

Narcis POHOAȚĂ 28 Jan. 2023, 17:08 Liga 2
Pe aceeași temă