Poli Iași a remizat cu FC Bălți în primul amical disputat în Moldova. Alexandru Musi, la primul gol pentru trupa din Copou, la care a ajuns și un fost ripensist

Narcis POHOAȚĂ 27 Jan. 2023, 16:55 Liga 2
Poli Iași a remizat cu FC Bălți în primul amical disputat în Moldova. Alexandru Musi, la primul gol pentru trupa din Copou, la care a ajuns și un fost ripensist

Politehnica Iași a disputat vineri, 27 ianuarie, un prim meci amical la Chișinău, în mini-stagiul de peste Prut, în compania formației FC Bălți, locul 6 din 8 în prima ligă din Republica Moldova, ultimul care a dus în grupa de play-off pentru câștigarea campionatului.

Cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), golul ieșenilor fiind marcat de Alexandru Musi, jucător luat în această iarnă sub formă de împrumut de la FCSB.

Alexandru Musi, gol pentru Politehnica Iași cu FC Bălți

Nigerianul Miracle Chinaza a deschis în minutul 64 scorul pentru FC Bălți, echipă care comunică pe pagina sa de Facebook în rusă!, iar Alexandru Musi a egalat după doar trei minute, stabilind și scorul final.

În minutul 60, Iașiul a avut o bară prin Harrison.

Antrenorul Leo Grozavu a trimis pe teren următoarea formulă de echipă: Brînză (Jankov 46), Martac (Olăeru 79), Tincu (Fl. Plămadă 63), Marchioni (Katanec 63), Finica (Ștefanovici 60), Vașvari (A. Roman 60), Mogoș (Itu 55), Fr. Cristea (Gău 55), Ant. Dumitru (Musi 63), Istrătie (Harrison 57), Rob. Ion (Hlistei 57).
Nu au evoluat Hrib, Fărcaș, Vojtus și Burcă.

Musi: ”Am intrat cu poftă de joc și presupun că mi-am făcut treaba”

Alexandru Musi a declarat după meci că abia așteaptă să înscrie și în meciurile oficiale pentru Poli Iași.

”A fost un joc greu, pe un teren foarte greu, dar am făcut ce ne-a spus Mister și am dus jocul până la capăt. A fost un test util, care ne-a ajutat, am făcut un joc bun și acum așteptăm următorul meci. M-am simțit foarte bine, am intrat cu poftă de joc și presupun că mi-am făcut treaba. Aștept și meciurile oficiale și când Mister îmi va acorda șansa sper să demonstrez și să-mi ajut echipa cât mai mult”, a spus Musi după prima reușită în tricoul Politehnicii.

Leo Grozavu, mulțumit de implicarea jucătorilor în testul cu FC Bălți

După meci, antrenorul Leo Grozavu s-a declarat mulțumit de implicarea elevilor săi.

”O partidă bună de pregătire, bună pentru momentul în care ne aflăm. Am întâlnit un adversar aflat în același moment al pregătirii ca și noi, m-au surprins ca ritm de joc, ca agresivitate. În rest, nu aș putea spune că sunt momente de semnalat, pentru momentul actual sunt mulțumit de atitudinea băieților, de implicarea lor la joc. Sigur, avem foarte multe lucruri de pus la punct, încă suntem în faza de căutări, jucătorii noi trebuie să vedem care și cum se simte, dar pentru momentul actual sunt mulțumit de modul cum s-au implicat la joc”, a declarat Grozavu.

Alexandru Mogoș, al șaselea transfer al Iașiului

Pe lângă cei 25 de jucători plecați vineri la prânz din Copou, la Chișinău a făcut joncțiunea cu lotul ieșean și mijlocașul Alexandru Mogoș, plecat în această iarnă de la Ripensia Timișoara.

Oficialii ieșeni au anunțat că vor să-l legitimeze pe mijlocașul în vârstă de 20 de anii.

De altfel, Mogoș a și debutat pentru Poli în amicalul cu FC Bălți, fiind titular în linia mediană.

Născut pe 30 august 2002, la Drobeta Turnu Severin, Mogoș a făcut junioratul în Italia, la Virtus Entella, echipă de la care a ajuns la CS Hunedoara (acum Corvinul), cu care a ratat în vară promovarea în Liga 2. În vara anului trecut, Mogoș a semnat un contract pe două sezoane cu Ripensia Timișoara, dar și-a reziliat contractul cu formația bănățeană în luna decembrie.

În prima parte a campionatului ligii secunde, mijlocașul stânga în vârstă de 20 de ani a evoluat în 15 din cele 16 etape pentru Ripensia, în 12 partide fiind titular și de 9 ori fiind schimbat. A totalizat 993 de minute pe teren.

Zimbru Chișinău, al doilea adversar din Moldova al ieșenilor

Sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 11:00, Poli va disputa al doilea meci amical la Chișinău, în compania formației locale Zimbru, chiar la baza sportivă a acesteia.

După meciul cu Zimbru, ieșenii vor reveni acasă, iar următoarea partidă de verificare este programată în Copou, miercuri, 1 februarie, cu Ceahlăul Piatra Neamț.

  • În țară, în această iarnă, echipa pregătită de Leo Grozavu a mai disputat un meci de verificare după reluarea pregătirilor. Poli Iași a fost învinsă, vinerea trecută, în Copou, de echipa din Liga a 3-a Bucovina Rădăuți, scor 2-4.

Rezumat amical FC Bălți – Poli Iași 1-1:

https://www.youtube.com/watch?v=AigFmMEPh-w

Foto: FC Bălţi
Video: Politehnica Iași 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-trece-prutul-echipa-lui-leo-grozavu-va-juca-doua-meciuri-amicale-la-chisinau-si-a-facut-deplasarea-cu-25-de-jucatori-19258804

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jakub-vojtus-si-catalin-itu-au-semnat-cu-poli-iasi-primele-reactii-ale-celor-doi-jucatori-in-tricoul-echipei-din-copou-19258777

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-poate-face-o-super-afacere-cu-catalin-itu-cum-va-deveni-jucatorul-luat-de-la-cfr-cluj-definitiv-al-moldovenilor-speram-ca-in-viitor-sa-faca-obiectul-unui-transfer-pe-o-suma-de-ban-19258676

Narcis POHOAȚĂ 27 Jan. 2023, 16:55 Liga 2
Pe aceeași temă