Poli Iași s-a făcut de râs în primul amical: a pierdut și a încasat patru goluri în Copou de la echipa din Liga 3 Bucovina Rădăuți. Jucătorii folosiți de Leo Grozavu | VIDEO rezumat

Narcis POHOAȚĂ 20 Jan. 2023, 19:43 Liga 2

Politehnica Iași a disputat vineri, la prânz, un prim meci amical al perioadei de pregătire, în compania formației Bucovina Rădăuți, locul 2 în Seria 1 a Ligii 3.

Partida s-a desfășurat pe terenul sintetic din Copou și a fost câștigată de echipa suceveană cu scorul de 4-2 (3-1).

Bucovinenii au condus la pauză cu 3-1, prin golurile marcate de Armand Șvichi (minutul 8), Radu Ungurianu (20) și Adrian Stroe (21), respectiv Antonio Dumitru (45), iar în repriza secundă ambele echipe au mai înscris câte un gol. Mai întâi Francisc Cristea a redus din diferență pentru ieșeni, în minutul 58, cu o execuție frumoasă, pentru ca Ionuț Baciu să închidă tabela la 4-2, în minutul 65.

Grozavu i-a folosit inclusiv pe Ungurenașu, Deac sau Fosu Mensah, care știu deja că nu mai continuă la Poli Iași!?

Contrar așteptărilor spectatorilor aflați în număr destul de mare la amical, care așteptau să-i vadă pe titulari la joc, antrenorul Leo Grozavu a folosit doar rezervele în acest prim meci test, dar și pe jucătorii aflați în probe.

Iar rezultatul este neconcludent, în condițiile în care poarta Politehnicii a fost apărată în cele două reprize de doi juniori din cadrul academiei. De altfel, titularul Tiberiu Ciubotaru a și greșit la două din primele trei goluri ale Bucovinei.

Pe lângă portarii juniori Tiberiu Ciubotaru și Călin Burcă, de la propria academie, antrenorul Grozavu i-a mai testat în acest meci pe mijlocașii Diego Fărcaș (junior de la academie) și Răzvan Buțerchi (Dante Botoșani). În plus, la Poli au evoluat și câțiva jucători care nu se vor regăsi în lot în partea a doua a campionatului, între care Ungurenașu, Deac sau Fosu Mensah. Primii doi vor fi împrumutați la Știința Miroslava, în timp ce fundașul olandez, care nu intră în vederile antrenorului, a primit o hârtie din partea clubului că poate pleca liber la orice echipă.

Antrenorul Leo Grozavu a folosit următoarea echipă: Ciubotaru (Burcă 60) – Kouadio, Ungurenașu (Ștefanovici 46), Fosu Mensah, Ciaun – Fr. Cristea (Hrib 60), Deac (Gău 46) – Buțerchi (Fărcaș 46), Ant. Dumitru, Istrătie – Musi (Tomczyk 46).

De cealaltă parte, Bucovina Rădăuți a început meciul în formula: Udeanu – Șpac, Dumitraș, Florescu, Coajă, Stroe, Săhlean, Cimbru, Șvichi, Ungurianu, Stoian, iar pe parcurs au mai intrat Butnariu, A. Gheorghiță, Baciu, Aftanache, Irimescu, Coroamă, Derevlean, Popovici și Leonte.

Poli Iași va mai juca opt meciuri amicale

Poli va disputa următoarele două meciuri amicale în Republica Moldova, la sfârșitul săptămânii viitoare. Vineri, 27 ianuarie, ieșenii vor juca cu Zaria Bălți, iar sâmbătă, 28 ianuarie, este programat meciul test cu Zimbru Chișinău.

Până la reluarea campionatului, ieșenii vor mai disputa alte șase meciuri amicale. Două sunt programate la Iași, cu Ceahlăul Piatra Neamț (1 februarie) și o altă formație de Liga a 3-a (Foresta Suceava sau Știința Miroslava, pe 3 sau 4 februarie), iar celelalte patru în stagiul din Antalya.

Elevii lui Leo Grozavu vor juca în Turcia cu echipele Veles Moscova (Rusia, liga 2), Cernomoreț Odessa (Ucraina, prima ligă), FK Liepaja (Lituania, prima ligă) și SK Lisen (Cehia, liga 2).

Rezumat amical Poli Iași – Bucovina Rădăuți 2-4:

https://www.youtube.com/watch?v=HOXX6mAmvMY

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-ingroasa-lista-jucatorilor-de-care-se-desparte-leo-grozavu-mai-asteapta-un-portar-un-mijlocas-si-un-atacant-19258179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/croatul-matija-katanec-a-semnat-cu-poli-iasi-este-a-treia-achizitie-a-iernii-pentru-moldoveni-care-s-au-decis-in-privinta-portarului-knoflach-19258071

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-politehnicii-iasi-au-trecut-cu-bine-de-testele-fizice-au-fost-responsabili-fotbalistul-numit-usain-bolt-dupa-ce-a-dat-testul-yo-yo-19257775

Narcis POHOAȚĂ 20 Jan. 2023, 19:43 Liga 2
Pe aceeași temă