Exploziv! FRF ar fi amenințat SC Oțelul cu depunctarea dacă disputa amicalul cu o echipă din Rusia. Gălățenii au anulat testul în ultimul moment, după ce au făcut încălzirea

Răzvan STÎNGĂ, Marius ANGHEL 01 Feb. 2023, 15:23 Liga 2
Exploziv! FRF ar fi amenințat SC Oțelul cu depunctarea dacă disputa amicalul cu o echipă din Rusia. Gălățenii au anulat testul în ultimul moment, după ce au făcut încălzirea

Situație inedită în care s-a aflat SC Oțelul miercuri dimineață, 1 februarie 2023, când trebuia să dispute primul meci amical din cantonamentul din Turcia, cu Enisey Krasnoyarsk (Rusia), în localitatea Side.

În cele din urmă, testul a picat dintr-un motiv incredibil, în urma unor ”intervenții” ale ”forurilor competente”, după cum anunță formația din Liga 2, cu privire la restricțiile aplicate echipelor din Rusia, pe fondul războiului din Ucraina.

Rușii de la Enisey susțin că totul s-a întâmplat din cauza Federației Române de Fotbal, care ar fi amenințat SC Oțelul Galați că va fi depunctată în campionat dacă joacă.

Situație incredibilă în Turcia! SC Oțelul a anulat amicalul cu rușii după ”recomandarea” FRF-ului

Culmea, partida amicală a fost anunțată de gălățeni că va avea loc chiar și miercuri, cu câteva ore înainte ca duelul să înceapă, startul fiind programat pentru ora 10:00 a României. Ulterior, la exact ora la care trebuia să înceapă jocul, SC Oțelul a înștiințat că duelul a fost anulat în ultimul moment.

Explicațiile oferite de gălățeni nu au fost clare în primă fază, spunând în comunicatul de pe Facebook următoarele:

”Din cauza restricțiilor impuse echipelor din Rusia în competițiile internaționale, partida SC Oțelul Galați – Enisey Krasnoyarsk a fost anulată la recomandarea forurilor competente. Echipa noastră va efectua un antrenament, iar organizatorii cantonamentului vor încerca să găsească un alt adversar pentru reprogramarea meciului de pregătire.”

SC Oțelul și-a anunțat amicalul cu Enisey Krasnoyarsk încă de vineri, 27 ianuarie, astfel că până acum, astăzi, 1 februarie, au trecut nu mai puțin de cinci zile!

SC Oțelul, precizări ample, dar fără sens! De ce a primit ”recomandarea” FRF cu doar câteva ore sau mai puțin înaintea meciului?

Ulterior, SC Oțelul a venit cu un comunicat de presă amplu, în care a prezentat exact, din punctul ei de vedere, cum a stat situația și de ce nu a mai avut loc amicalul. Conducătorii ar fi cerut părerea Federației Române de Fotbal cu privire la un test în compania formației din Rusia, iar ”recomandarea” a fost aceea ca duelul să nu mai aibă loc, să fie anulat.

SC Oțelul susține că pentru a nu primi eventuale sancțiuni din partea UEFA sau FIFA a decis să nu își asume vreun risc și să anuleze, dar a oferit și o informație interesantă, prin care dă detalii potrivit cărora Enisey Krasnoyarsk cere despăgubiri după schimbarea de planuri din ultimul moment!

SC Oțelul punctează că nu va fi afectată în vreun fel de un astfel de demers al adversarilor pe care trebuia să îi întâlnească miercuri, întrucât nu a fost semnat vreun contract între cluburi.

Totuși, de ce a venit ”recomandarea” FRF atât de târziu, abia cu câteva ore înaintea jocului? Sperăm că SC Oțelul va răspunde la o întrebare pe care și-o pun fanii echipei din Galați și nu numai.

Referitor la unele informații apărute în mass-media în legătură cu anularea partidei de pregătire pe care ar fi trebuit să o disputăm împotriva celor de la Enisey Krasnoyarsk, în cantonamentul din Antalya, Turcia, SC Oțelul Galați face următoarele precizări:

Clubul nostru nu a fost în niciun fel amenințat de Federația Română de Fotbal, dimpotrivă, oficialii FRF au răspuns prompt solicitărilor noastre de a cere un punct de vedere referitor la oportunitatea de a disputa un joc amical în compania unei formații din Rusia și, la recomandarea acestora, clubul a decis anularea acestui meci pentru a nu risca nicio sancțiune ulterioară din partea UEFA sau FIFA, sancțiuni, fie de natură sportivă sau financiară, ce ar fi periclitat obiectivul propus pentru acest sezon.

De asemenea, menționăm că între cele două cluburi nu a fost semnat niciun contract, astfel încât declarațiile oficialilor echipei Enisey sunt total nefondate, iar solicitările pentru eventuale despăgubiri nu au nicio bază legală.

În final, considerăm că SC Oțelul Galați a acționat în interesul exclusiv al clubului nostru, pentru a nu pune în pericol sub nicio formă obiectivul din această stagiune de campionat. Programul echipei nu va avea de suferit, iar staff-ul tehnic va depune în continuare toate eforturile, astfel încât procesul de pregătire să își urmeze parcursul normal”, a transmis SC Oțelul pe site-ul oficial, ca o completare.

Ziua de miercuri a fost continuată de Dorinel Munteanu, apoi, cu un antrenament obișnuit.

Rușii de la Enisey Krasnoyarsk vin cu o ipoteză spectaculoasă. FRF ar fi amenințat SC Oțelul cu depunctarea

Rușii au reacționat după ce SC Oțelul a refuzat să mai dispute amicalul și, potrivit informațiilor oferite de club, a fost scoasă în evidență o variantă de-a dreptul șocantă, care lasă în urmă multe semne de întrebare față de ceea ce a comunicat trupa gălățeană.

Deși SC Oțelul nu precizează cum a decurs tot evenimentul, se pare că jucătorii lui Dorinel Munteanu au ajuns la terenul pe care trebuia să aibă loc amicalul, conform rușilor. Chiar s-au încălzit pentru startul de meci, doar că în ultimul moment ar fi venit un telefon de la FRF, prin care, atenție, ar fi fost amenințată SC Oțelul cu depunctarea în Liga 2, în cazul în care ar fi jucat amicalul.

În plus, deși clubul din Galați a infirmat faptul că între echipe a fost semnat un contract pentru partida test, rușii spun altceva, anume că există o hârtie între părți. Aceștia din urmă nu precizează însă de niciun fel de despăgubiri.

Le-a fost frică de noi! Meciul cu românii nu a avut loc astăzi. Românii au plecat, adversarul a refuzat să joace cu echipa Krasnoyarsk, cu o oră înainte de începerea meciului, la solicitarea Federației Române de Fotbal. Nebunia a ajuns în sport! În urmă cu o săptămână, a fost semnat un contract cu echipa adversă pentru desfășurarea unui meci amical.

Echipa din România a ajuns pe terenul nostru din Antalya, la 70 km de orașul Side, a intrat pe teren și s-a încălzit înainte de meci. După un apel de la FRF și un avertisment despre posibilitatea scăderii punctelor din campionat pentru că joacă împotriva unei echipe din Rusia, s-au întors, s-au urcat în autobuz și au plecat”, se arată într-o postare a clubului rus, dintr-o traducere aproximativă în română.

Zilele trecute, rușii au disputat amicale cu FK Radnicki Kragujevac (Serbia / scor 1-1) și FK Kyzyl-Zhar SK Petropavlovsk (Kazakhstan / scor 0-1).

În cantonamentul din Turcia, unde vor sta până pe 10 februarie, gălățenii mai au amicale cu KF Besa Doberdoll (liga a doua din Macedonia de Nord, pe 4 februarie), FK Olympic Tashkent (prima ligă din Uzbekistan, pe 6 februarie) și SVV Ulm (liga a patra din Germania, 9 februarie), conform programului anunțat inițial.

Unirea Dej, exact în aceeași situație! Are amical cu o echipă din Rusia peste câteva zile

În Turcia se află în acest moment alte patru echipe din liga a doua din România, iar una dintre ele, Unirea Dej, are programa un amical cu o formație din Rusia.

Ce face Unirea Dej? Se dă naștere unui precedent în urma celor întâmplate miercuri cu SC Oțelul, iar partida dintre Unirea Dej și FK Orenburg (prima ligă din Rusia), din 7 februarie, e posibil să nu mai aibă loc.

Rămâne de văzut cum va fi gestionată situația Unirii Dej, dacă va mai juca sau nu contra formației din țara condusă de Vladimir Putin, dar există șanse să fie anulată la rândul ei, în urma unor ”recomandări”, așa cum prezintă SC Oțelul situația incredibilă în care se află.

Din informațiile Liga2.ro, organizatorul cantonamentului a anunțat Unirea Dej că în data de 7 februarie, când avea programat amicalul cu Orenburb, va juca cu un alt adversar. Oficial, clubul clujean nu a comunicat nimic despre acest aspect până la publicarea acestui articol, astfel că jocul cu rușii încă este programat.

Foto: SC Oțelul Galați

Răzvan STÎNGĂ, Marius ANGHEL 01 Feb. 2023, 15:23 Liga 2
Pe aceeași temă