Alte patru achiziții prezentate de Unirea Ungheni. Doi jucători cu experiență în Liga 2 și doi tineri, noutățile nou-promovatei

Andrei PASCU 31 Jul. 2024, 17:14 Liga 2
Alte patru achiziții prezentate de Unirea Ungheni. Doi jucători cu experiență în Liga 2 și doi tineri, noutățile nou-promovatei

Patru achiziții a anunțat Unirea Ungheni, miercuri, 31 iulie 2024, probabil ultimele până la startul noului sezon de Liga 2. Nou-promovata a legitimat doi fotbaliști cu experiență și doi tineri.

Cei experimentați au evoluat în Liga 2 sezonul trecut, la Metaloglobus și la Viitorul Pandurii ultima dată.

Surprinzătoare este achiziționarea lui Milos Zukanovic, adus în fotbalul românesc de Metaloglobus București și antrenat la această echipă de Eusebiu Tudor, din această vară ”principal” la Unirea Ungheni.

Milos Zukanovic, Robert Geantă, Raul Haiduc și Mario Ioniță au fost prezentați de Unirea Ungheni

Milos Zukanovic (28 de ani, atacant) este unul dintre jucătorii prezentați de Unirea Ungheni. Vârful născut în Croația este la a treia experiență în România, el venind în țara noastră în vara lui 2022, la Metaloglobus. În stagiunea anterioară, atacantul născut la Split, care are și cetățenie sârbă, a jucat la două echipe. A început sezonul la Unirea Slobozia, dar în februarie acest an s-a întors la Metaloblobus.

În total, a prins 18 meciuri în Liga 2 pentru cele două echipe în 2023/2024, dar nu a reușit să marcheze.

Robert Geantă (27 de ani) a fost portarul utilizat cel mai mult în sezonul trecut de Viitorul Pandurii, în 18 meciuri (1580 minute). A fost legitimat la formația din Târgu Jiu pentru trei ani, dar în această vară a făcut trecerea la Unirea Ungheni.

De-a lungul carierei, el a mai jucat la Metaloglobus, CSM Focșani, Înainte Modelu sau Team Altamura (Italia).

Ceilalți doi fotbaliști prezentați de Unirea Ungheni sunt Raul Bogdan Haiduc (21 de ani, atacant, ex CFR Cluj) și Mario Ioniță (17 ani, mijlocaș, ex / împrumutat de la Petrolul).

În afară de Zukanovic, cei trei au fost în cantonamentul din Slovacia cu echipa antrenată de Eusebiu Tudor, Geantă alăturându-se pe finalul stagiului.

Noutăți din vestiarul celei mai performante echipe a județului Mureș C. S. Unirea Ungheni 2018 !

Vă prezentăm ‘întăririle’ care și-au făcut loc în lotul tehnicianului Eusebiu Tudor:

RAUL BOGDAN HAIDUC – 21 de ani, 1,85m, născut în localitatea Gherla

– jucător de profil ofensiv sosit de la CFR Cluj – transfer definitiv; a mai activat în Cupa de Tineret, Cupa României, Finalele Ligii de tineret pentru echipe precum CFR Cluj, CFR Cluj II, CFR Cluj U19 și Victoria Carei.

ROBERT GEANTĂ – 27 de ani, născut în localitatea Călinești

– portar, a mai activat la echipe precum Viitorul Tg. Jiu, CSM Focșani, Metaloglobus, Team Altamura(ITA), Modelu; pe tot acest parcurs s-a remarcat cu prezențe în Liga a II-a și Cupa României.

MARIO IONIȚĂ – junior în vârstă de 17 ani, obișnuit cu postura de mijlocaș defensiv

– a mai activat la echipe precum CSM Cetatea Turnu Măgurele și Petrolul Ploiești, activând în competiții precum Superliga și Liga a II-a a României.

MILOS ZUCANOVIC – 28 de ani, 1,86m, cetățean sârb și croat

– atacant de picior drept; în cariera sa a mai activat la cluburi precum: Radnicki 123, NAC Breda, Red Star FC, RC Lens B, Entente SSG, Napredak, Macva, ND Gorica, Unirea Slobozia și Metaloglobus, având un cuvînt de spus în Ligue 2 (FRANȚA), Championnat National, Coupe de France, KUP Srbije (SERBIA), Prva Liga Super Liga Srbije, Eredivisie (OLANDA), Beloften Eredivisie, Viareggio Cup (ITALIA), Druga Liga (SLOVENIA), Liga a II-a, Cupa României.

Bine ați venit, tuturor și mult succes în noul sezon al Ligii a II-a, în culorile C.S.Unirea Ungheni 2018!”, a transmis Unirea Ungheni pe Facebook.

Mutările făcute de Unirea Ungheni în această vară

Anterior, după promovarea în Liga 2, mureșenii i-au mai anunțat ca achiziții pe: Dragoș Gheorghe (ex CS Tunari, mijlocaș), Alin Chinteș (împrumutat de la Universitatea Cluj, fundașul lateral), Cosmin Bîrnoi (ex Unirea Dej, mijlocaș), Antonio Cruceru (ex Metaloglobus, mijlocaș), Daniel Pop (ex Unirea Dej, fundaș central), Szilard Magyari (ex ACS Mediaș, atacant) și Onni Tiihonen (mijlocaș finlandez, ex Viitorul Pandurii).

Portarul Dragoș Balauru s-a numărat și el printre noutăți, însă clubul din județul Mureș s-a despărțit după doar câteva zile de acesta, în urma unor presiuni făcute asupra clubului de ”iubitorii de animale”, sensibilitați de un mesaj public pe Facebook al fostului jucător al CSM Alexandria.

Foto: Unirea Ungheni

Andrei PASCU 31 Jul. 2024, 17:14 Liga 2
Pe aceeași temă