Dragoș Balauru, pus pe liber de Unirea Ungheni, asaltată de iubitori de animale revoltați de mesajele la nervi ale portarului! Reacția fotbalistului ”crucificat” pe rețelele sociale: ”Îmi pare rău când văd atâta lume care citește și nu înțelege și are doar dorința aceea de a face rău”

Marius ANGHEL 16 Jul. 2024, 16:48 Liga 2

Unirea Ungheni a anunțat, marți, 16 iulie 2024, rezilierea contractului cu portarul Dragoș Balauru, pe care îl prezentase ca achiziție în urmă cu șase zile și pe care l-a luat în lotul din cantonamentul în care încă se află în Slovacia.

Clubul din județul Mureș a și șters anunțul din 10 iulie, ca și cum n-ar fi existat, în care îl prezenta pe Balauru, cea mai importantă achiziție a sa din această vară, ținând cont de CV-urile jucătorilor prezentați până acum.

Conducerea Unirii Ungheni a cedat presiunii ”marilor iubitori de animale” din această țară, care au invadat rețelele sociale și l-au terfelit pe jucătorul de fotbal, mai ceva să-i dorească și moartea, în urma unor mesaje neinspirate ale acestuia din spațiul public, venite chiar după ce fusese agresat verbal de aceiași mari apărători ai patrupedelor.

Dragoș Balauru a vorbit pentru Liga2.ro în urma anunțului clubului Unirea Ungheni privind rezilierea contractului.

Dragoș Balauru, ”crucificat” pe rețelele sociale de iubitorii de animale, după ce și-a spus părerea despre moartea fetei ucisă pe Jepii Mici de un urs

În data de 10 iunie 2024, Unirea Ungheni îl anunța oficial ca achiziție pe goalkeeperul Dragoș Balauru, în vârstă de 34 de ani, ultima dată fost la CSM Alexandria, dar în cariera sa fost la cluburi precum FCM Târgu Mureș, ”U” Cluj, Rapid, Viitorul Constanța, FC Voluntari sau UTA. Cu FC Voluntari a câștigat în 2017 atât Cupa României, cât și Supercupa, cu el titular.

Balauru este, pe lângă fotbal, pasionat și de vânătoare. Este vânător cu acte în regulă, având permis de port armă, iar activitatea sa în acest domeniu nu a ținut-o secretă. Nu de puține ori a distribuit public fotografii cu capturile și trofeele sale.

După trecerea sa la Ungheni, în România a avut loc un eveniment tragic în Munții Bucegi, pe traseul Jepii Mici, unde o fată de 19 ani a fost ucisă de un urs. Pe rețele sociale au apărut imediat tot felul de reacții în urma acestei tragedii, iar la una dintre discuții a comentat și Dragoș Balauru. Acesta și-a spus punctul de vedere legat de modul în care urșii au ajuns în zilele noastre să facă din ce în ce mai multe victime omenești. Atât i-a trebuit, fiindcă imediat a fost asaltat cu mesaje, mai ales că pe profilul său de Facebook se putea vedea cu ușurință că este și vânător.

Reacțiile către el nu au fost deloc umane, iar Balauru și-a ieșit din fire și a adresat, la rândul său, cuvinte dure. După aceea, fata de 19 ani ucisă de urs a fost uitată, iar principala țintă a ”marilor iubitori de animale”, unii poate doar online, din această țară a fost… jucătorul Unirii Ungheni. A fost asaltat cu mesaje până când a ajuns să-și închidă pagina de Facebook, însă nu s-a oprit totul aici. Nici noua sa echipă nu a fost scutită de mesaje defăimătoare la adresa fotbalistului, iar conducătorii clubului din Mureș nu au mai avut ce face.

Unirea Ungheni, asaltată cu mesaje despre o reacție necontrolată a noului său jucător, după ce fusese provocat!

”Abia aștept să aud că ai fost împușcat din greșeală la o partidă de vânătoare! În ultima vreme, au fost destul de multe astfel de cazuri, care ne-au implut inima de fericire! Poate în curând vei face și tu parte dintr-o astfel de știre, niciodată nu se știe ce-ți aduce ziua de mâine!”, a scris Dana Daniela, cu o poză de profil în care apare un câine.

Acesta a fost mesajul care l-a făcut pe Balauru să treacă la ironie și să își pună ”online-ul” în cap! ”Abia aștept să se deschidă vânătoarea la urs să-ți trimit câteva poze”, i-a răspuns Balauru Danei Daniela sau ”Vânătoarea mai e cum mai e, dar plăcerea cea mai mare e să calc pisici cu mașina”, i-a comentat Tatianei Ene.

Mai ales al doilea mesaj a inflamat spiritele iubitorilor de animale, și de aici s-a pornit o întreagă nebunie, cu Balauru reclamat la poliție și crucificat pe rețelele sociale, de parcă ceea ce a și spus, probabil inconștient că va atrage atâta ură, ar fi și pus în practică! Declarații ”iubitori de animele” au împânzit rețelele cu capturi ale mesajelor lui Balauru, însă nu și cu cele care i-au fost adresate și care l-au făcut să reacționeze așa. Nu a mai contat. ”Balaurului” trebuia să i se taie capul!

Unirea Ungheni a fost asaltată și ea cu mesaje pentru a vedea ceea ce a scris jucătorul său, iar prima reacție a clubului a fost următoarea:

”Având în vedere aspectele promovate în ultimele zile în spațiul mass-media, domnul Adrian Pop, managerul clubului C.S.Unirea Ungheni 2018, aduce următoarele precizări:
«În ultimele zile numele celui mai titrat club de fotbal al județului Mureș a fost din păcate ‘confundat’ de opinia publică, cu cel al unei persoane fizice, tocmai de aceea doresc să clarific faptul că am fost și sunt foarte interesat de această situație creată de unul dintre jucătorii care a ajuns de câteva zile în perioada noastră de pregătire, la echipă.
Am condus o anchetă internă pentru a investiga exact cele întâmplate în mediul online, iar în aceste momente mă deplasez la locația desfășurării cantonamentului nostru pentru a discuta direct cu jucătorul vizat de această situație, urmând să iau și măsurile necesare după acest moment!
Doresc să asigur fanii C. S. Unirea Ungheni 2018 și pe cei ai sportului de performanță de aceeași seriozitate, aplecare spre performanță, implicare și decență din partea sportivilor care au evoluat la echipă până în aceste momente, aspecte de care au dat dovadă încă de la început!»”

”Păi dacă îi filmați numai din curte sau din mașină, și cu 2-3 câini pe lângă, normal să-și vadă de treabă… În toate filmele aud câini”, acesta a fost primul mesaj lăsat de Dragoș Balauru pe o pagină a unor iubitori de animale, într-o discuție despre cauzele care au făcut în ultimul timp ca tot mai mulți urși să facă victime omenești.

Clubul din Ungheni s-a dezis de Balauru!

A doua zi, după ce președintele Adrian Pop a mers în cantonamentul din Slovacia și s-a pus la masă cu reprezentanții staffului tehnic, s-a decis dezicerea clubului de către Dragoș Balauru, din cauza ”prejudiciului moral și de imagine a clubului, ca urmare a conduitei nepotrivite în mediul online” a jucătorului.

”Decizie: Rezilierea contractului!
În urma analizării aspectelor care au condus la prejudiciul moral și de imagine a clubului, ca urmare a conduitei nepotrivite în mediul online a fotbalistului Dragoș Balauru, managerul clubului C.S.Unirea Ungheni 2018, domnul Adrian Pop, alături de principalul echipei, dl.Eusebiu Tudor și ceilalți antrenori angrenați în pregătirea jucătorilor, au considerat excluderea din lot și practic rezilierea contractului, proaspăt sositului în cantonamentul grupării roș-albastre.
«Un astfel de moment poate fi sensibil pentru echipă dacă nu este tratat cu seriozitatea și rigoarea potrivită, tocmai de aceea am considerat deplasarea mea aici, discuția mea față în față cu cei implicați și desigur consultarea chiar aici în cantonamentul din Slovacia, cu cei care răspund direct de formarea jucătorilor.
Suntem profesioniști cu toții tocmai de aceea am hotărât rezilierea contractului cu fotbalistul implicat în acest subiect. Cu siguranță și din astfel de experiențe avem cu toții de învățat!
Echipa își continuă parcursul cantonamentului conform planificărilor, le-am dorit băieților noștri succes în amicalele următoare fiindcă în această perioadă este foarte importantă focusarea pe buna pregătire a lor!», a declarat managerul clubului, domnul Adrian Pop”, a transmis, marți, 16 iulie, Unirea Ungheni.

Astfel, aventura lui Dragoș Balauru la echipa nou-promovată în Liga 2 s-a încheiat după doar câteva zile, perioadă în care s-a antrenat sub comanda staffului condus de Eusebiu Tudor și a jucat într-un meci amical cu o echipă din Slovacia.

Dragoș Balauru: ”De la o reacție a mea, după ce mi-au fost aduse jigniri mie și familiei mele, s-a ajuns să mi se creeze o imagine falsă”

Clubul din Ungheni nu a publicat și o reacție din partea jucătorului, cum nu publicase nici la momentul achiziționării sale.

Liga2.ro a solicitat un punct de vedere din partea goalkeeperului, iar acesta nu a avut nicio problemă în a vorbi despre despărțirea despre Unirea Ungheni și despre cauza care a dus la asta.

”Pe o pagină a unor iubitori de animale, totul a pornit de la un comentariu lăsat după cazul fetei omorâtă de urs. Eu am lăsat un comentariu normal și când au văzut că sunt vânător au început să mă jignească și am luat foc.

Am ajuns la un acord de reziliere datorită avalanșei din mediul online. Consider că nu sunt vinovat cu absolut nimic și am ales această variantă, din respect pentru oamenii din club. De la o reacție a mea, după ce mi-au fost aduse jigniri mie și familiei mele, s-a ajuns să mi se creeze o imagine falsă. Le urez mult succes celor de la Ungheni!”, a spus Balauru.

Despre cei care au împânzit rețelele sociale cu mesaje împotriva sa, unii fără să cunoască realitatea, Balauru a spus: ”De la o glumă s-a ajuns unde s-a ajuns, din partea unor oameni cu profil fals pe Facebook, care abia așteaptă să facă rău. Sunt sigur că am mai multe animale decât toți cei care m-au acuzat fără nici cea mai mică dovadă (n.r. – că ar fi omorât pisică călcându-le cu mașina), au lucrat pozele fix cum au vrut ei pentru a-mi strica imaginea. Sunt conștient că am greșit, coborând la nivelul lor.”

”Îmi pare rău când văd atâta lume care citește și nu înțelege și are doar dorința aceea de a face rău”

Despărțit de Unirea Ungheni și probabil rămas fără o altă echipă pentru o perioadă de timp, în condițiile în care ”apărătorii animalelor” fierb la adresa sa și oriunde ar merge s-ar ajunge la o situație la care a fost forțată și trupa din județul Mureș, Dragoș Balauru pare acum aproape de finalul carierei, în condițiile în care în noiembrie va împlini 35 de ani!

”Nu știu cât îmi poate afecta viitoarea carieră, pentru că eu oricum sunt pe final, nu mai am 20 de ani. Dacă îmi găsesc ceva, este ok, dacă nu, este la fel. O să ma îndrept spre alte lucruri”, spune Balauru, pentru Liga2.ro.

”Nu știu dacă regret ceva, dar îmi pare rău când văd atâta lume care citește și nu înțelege și are doar dorința aceea de a face rău”, a mai declarat portarul Dragoș Balauru.

Foto: Sonotra Photography / Unirea Ungheni

Marius ANGHEL 16 Jul. 2024, 16:48 Liga 2
Pe aceeași temă