Unirea Ungheni a achiziționat un străin cu experiență în fotbalul românesc, fost la alte trei echipe până acum

Andrei PASCU 24 Jul. 2024, 17:31 Liga 2
Unirea Ungheni a achiziționat un străin cu experiență în fotbalul românesc, fost la alte trei echipe până acum

Unirea Ungheni a oficializat, până la urmă, aducerea unui fotbalist cu experiență la nivelul fotbalului românesc, la nivelul diviziilor inferioare. Nou-promovata din Liga 3 în Liga 2 a transmis aducerea mijlocașului finlandez Onni Tiihonen (24 dea ani), pe care l-a avut în lot încă din momentul plecării în cantonamentul din Slovacia.

Ultima dată, timp de un sezon, nordicul s-a aflat sub contract cu altă echipă din Liga 3, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Unirea Ungheni a semnat cu finlandezul Onni Tiihonen

Onni Tiihonen este mijlocaș central, are 24 de ani și a trecut, în țara sa, pe la echipele IF Gnistan, NJS (Nurmijarven Jalkapalloseura) și PKKU (Pallokerho Keski-Uusimaa), iar apoi a ajuns în Insulele Feroe, la AB Argir.

În vara lui 2022 a venit în România, la Viitorul Dăești, în Liga 3, echipă de care s-a despărțit după câteva luni, înainte de încheierea meciurilor din 2022, din momentul în care vâlcenii au reziliat contractul cu antrenorul de la acea vreme.

Onni Tiihonen a semnat cu SSU Poli Timișoara apoi, în ianuarie 2023, un contract valabil până în vara respectivă, cu posibilitatea de prelungire pe încă un an, dacă ar fi convins.

Onni Tiihonen a jucat ultima dată la Viitorul Pandurii

Însă, în vara trecută finlandezul a semnat cu Viitorul Pandurii, pentru care a bifat 24 de meciuri în campionatul Ligii 2 (2024/ 2025) și a marcat un gol, în sezonul regular, într-un meci cu Unirea Dej, din etapa 14-a, scor 2-1 pentru gorjeni.

Acum, el a fost prezentat ca nouă achiziție a celor de la Unirea Ungheni.

Vestiarul roș-albastru al mureșenilor din Ungheni, este completat cu un nou jucător!

Finlandezul Onni Jalmari Tiihonen, promite să ajute atât la construcțiile ofensive cât în special la faza defensivă a echipei, din postura de mijlocaș central!

La cei 24 de ani, cu o înălțime de 1,83m și picior de bază dreptul, Onni a mai activat la echipe precum Viitorul Târgu Jiu, SSU Poli, Dăești, AB Argir, IF Gnistan, Pallokerho, PKKU U19; evoluând așadar atât în Liga a 2-a, Cupa României, cât și în campionatul Insulelor Feroe, Liga Finlandeză, Cupa Suomen și Liga de tineret a Finlandei!

Îi transmitem un călduros „Bun venit!” și îi dorim mult succes sub stindardul roș-albastru al @C.S. !

FORZZA UNIREA!FORZZA UNGHENI!”, a transmis Unirea Ungheni pe pagina de Facebook.

Achizițiile făcute de Unirea Ungheni în această vară

Anterior, după promovarea în Liga 2, mureșenii i-au mai anunțat ca achiziții pe: Dragoș Gheorghe (ex CS Tunari, mijlocaș), Alin Chinteș (împrumutat de la Universitatea Cluj, fundașul lateral), Cosmin Bîrnoi (ex Unirea Dej, mijlocaș), Antonio Cruceru (ex Metaloglobus, mijlocaș), Dragoș Balauru (ex CSM Alexandria, portar), Daniel Pop (ex Unirea Dej, fundaș central) și Szilard Magyari (ex ACS Mediaș, atacant).

Unirea Ungheni are, după cum a anunțat Liga2.ro, și alți jucători în lot pe care nu i-a prezentat până acum. Printre ei se afla și finlandezul Onni Tiihonen.

Portarul Dragoș Balauru s-a numărat și el printre noutăți, însă clubul din județul Mureș s-a despărțit după doar câteva zile de acesta, în urma unor presiuni făcute asupra clubului de ”iubitorii de animale”, sensibilitați de un mesaj public pe Facebook al fostului jucător al CSM Alexandria.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Unirea Ungheni

Andrei PASCU 24 Jul. 2024, 17:31 Liga 2
Pe aceeași temă