”Lanterna” a spart gheața! Metaloglobus a învins Dumbrăvița și a reușit prima victorie în acest sezon, la a doua încercare cu Eusebiu Tudor antrenor: ”Am câștigat astăzi pe forța grupului”

Marius ANGHEL 08 Oct. 2022, 16:36 Liga 2
”Lanterna” a spart gheața! Metaloglobus a învins Dumbrăvița și a reușit prima victorie în acest sezon, la a doua încercare cu Eusebiu Tudor antrenor: ”Am câștigat astăzi pe forța grupului”

Metaloglobus a reușit prima ei victorie în noul sezon de Liga 2 abia în etapa a 9-a, pe teren propriu, cu nou-promovata CSC Dumbrăvița. 1-0 s-a terminat jocul desfășurat sâmbătă la București, cu un gol marcat din penalty.

Antrenorul Eusebiu Tudor a reușit, astfel, să debuteze cu o victorie la primul joc acasă pe banca trupei din cartierul Pantelimon, care rămâne însă tot pe ultimul loc în clasament.

Reprize împărțite. Metaloglobus a înscris în partea de joc în care a fost mai periculoasă

Unicul gol al meciului a fost marcat de Dragoș Huiban în minutul 48. A punctat dintr-o lovitură de pedeapsă obținută de Andrei Sin în fața lui Ionuț Tănase.

Prima repriză a fost controlată de echipa timișeană, însă Paulevici nu a putut marca din două situații de singur cu portarul. Prima dată, în minutul 32, a încercat să îl lobeze pe Gavrilaș, fără succes, iar a doua oară a trimis spre poarta goală, dar fundașul Caramalău (39), repliat, a respins aproape de pe linie.

De la vestiare s-a ieșit cu stări de spirit diferite, iar jucătorii echipei bucureștene au reușit să deschidă scorul dintr-un penalty, dar și să irosească câteva șanse bune de a-și majora diferența pe tabelă. Huiban (53) l-a depășit pe Trifon, însă a fost rândul lui Bura-Koț să respingă din fața liniei porții goale, în timp ce Răuță (62) a trimis periculos cu capul spre poartă, dar Trifon a reținut. Chatziterzoglou (70) a marcat, însă golul său a fost anulat pentru o poziție de offside. Și Zakir (72) a avut o șansă bună de a înscrie, dar mingea a trecut puțin pe lângă vinclu.

Timișenii au avut o singură ocazie în partea a doua, prin Toma Bodri (77), însă șutul său din 20 de metri a fost respins de Gavrilaș.

Eusebiu Tudor, după victoria cu Dumbrăvița, prima a sa la Metaloglobus: ”Meciul acesta ar trebui să ne fie de acum un șablon”

După debutul cu eșec în deplasare, 0-2 la FK Miercurea Ciuc, runda trecută, Eusebiu Tudor obține acum primul succes ca antrenor al echipei Metaloglobus, la chiar primul joc desfășurat acasă.

”Am venit după o perioadă foarte grea, după opt înfrângeri consecutive (n.r. – incluzând și eșecul la lovituri de departajare cu CS Afumați, în Turul 3 al Cupei României). Eu sunt abia la al doilea meci pe banca echipei și era important ca astăzi să câștigăm, pentru a nu pierde contactul cu restul plutonului. Băieții au avut atitudine, chiar vreau să îi felicit pe această cale, dar mai avem multe lucruri de pus la punct. Am câștigat astăzi pe forța grupului, iar meciul acesta ar trebui să ne fie de acum un șablon. Toată lumea trebuie să muncească, iar rezultatele vor veni.

În prima repriză am fost dominați, era greu de deblocat echipa după o serie atât de lungă de înfrângeri. Am avut în față o echipă care venea după niște rezultate foarte bune, cu meciuri câștigate mai ales în deplasare. Dumbrăvița nu era o echipă oarecare! Dar am reușit să echilibrăm jocul, iar în repriza a doua, pe lângă gol, am mai avut câteva situații importante, iar oaspeții n-au mai fost periculoși decât pe mingi lungi, unde știam că sunt foarte periculoși. Vreu să îi felicit pe cei intrați după pauză, de această dată toți au adus un plus!”, a spus Eusebiu Tudor, citat de cscdumbravita.ro, la finalul meciului desfășurat în etapa a 9-a a Ligii 2.

Doi nou jucători la Metaloglobus: Milos Zukanovic și Paul Chiorean

Cu ocazia acestui meci, la Metaloglobus au făcut parte din lot pentru prima dată și doi noi jucători, legitimați în această săptămână. Amândoi au început partida ca rezerve și au fost introduși pe final de joc de Eusebiu Tudor.

Este vorba despre atacantul sârbo-croat Milos Zukanovic (26 de ani), ultima dată la ND Gorica, pentru care în sezonul trecut a prins 6 meciuri în ligă secundă din Slovenia, și despre mijlocașul Paul Chiorean (25 de ani), ultima dată fost la Poli Iași, în sezonul trecut.

Zukanovic a mai evoluat în cariera sa în Olanda, la NAC Breda, în Franța, la Lens II, Red Star 93 și Entente SSG, ori în Serbia, la Napredak, Macva Sabac și Radnicki Kragujevac.

Chiorean, folosit în 15 jocuri de Poli Iași în ediția trecută a Ligii 2, a mai activat în cariera sa la Luceafărul Oradea și Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Metaloglobus în meciul cu CSC Dumbrăvița: Gavrilaș – Rob. Neacșu (Chiorean 82), Caramalău (cpt.), L. Cazan, Chatziterzoglou – Grosu (Pătlăgică 28), Andr. Răuță – Gab. Șerban (Sin 46), Zakir (Zukanovic 82), Ad. Sîrbu (Liș 77) – Huiban. Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Goge, Sava, Al. Gheorghe.

Metalogolbus e tot ultima în Liga 2

În ciuda acestui succes cu CSC Dumbrăvița, abia primul înregistrat în acest sezon, Metaloglobus rămâne pe ultimul loc în Liga 2, cu 4 puncte acumulate în nouă jocuri și cu un golaveraj modest: 4-12. Prima deasupra ei este Poli Timișoara, cu 5 puncte, iar apoi se află Unirea Constanța, cu 6 puncte.

În etapa a 10-a, echipa bucureșteană evoluează sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 11:00, în deplasare la Poli Iași (locul 5, 17 puncte).

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sapte-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-in-care-se-regasesc-si-trei-echipe-aflate-pe-pozitii-de-play-off-steaua-intalneste-poli-timisoara-la-mioveni-19248481

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-herea-reactie-dupa-departirea-de-metaloglobus-personalitatea-mea-incepuse-sa-deranjeze-putin-sa-dea-dumnzeu-sa-faca-puncte-ca-am-plecat-19246179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eusebiu-tudor-alegerea-metaloglobusului-pentru-banca-tehnica-noul-antrenor-al-bucurestenilor-a-renuntat-la-fratii-herea-19246098

Marius ANGHEL 08 Oct. 2022, 16:36 Liga 2
Pe aceeași temă