Marian Stoenac a semnat cu Viitorul Pandurii și revine la echipa lui Sarcină după 3 ani. ”Nu mă sperie faptul ca s-a întrat în insolvență” | EXCLUSIV

Mircea OGLINDOIU 25 Feb. 2022, 23:49 Liga 2
Marian Stoenac a semnat cu Viitorul Pandurii și revine la echipa lui Sarcină după 3 ani. ”Nu mă sperie faptul ca s-a întrat în insolvență” | EXCLUSIV

După ce s-a despărțit de Poli Iași, mijlocașul Marian Stoenac (28 ani) a semnat, astăzi, cu Viitorul Pandurii, iar mâine ar putea debuta sub comanda lui Eugen Trică. De la ora 11:00, în etapa a 17-a, prima din acest an programată în Liga 2, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, echipa gorjeană va întâlni Ripensia Timișoara.

Marian Stoenac a semnat cu Viitorul Pandurii după despărțirea de Poli Iași

În prima parte a acestui sezon, Stoenac a jucat 559 minute, în 12 meciuri, pentru Poli Iași, fără să marcheze.

De precizat că jucătorul originar din Motru a mai jucat pentru echipa controlată de Nicolae Sarcină în perioada în care aceasta se numea ACS Șirineasa (Liga 3) sau Energeticianul (Liga 2) și își disputa meciurile de acasă la Petroșani. Clubul s-a mutat între timp la Drobeta Turnu Severin, ulterior la Târgu Jiu și și-a schimbat numele în Viitorul Pandurii, iar pe 14 februarie Tribunalul Gorj i-a acceptat intrarea în insolvență.

”Am venit la Viitorul Pandurii cu gândul de a rămâne în circuit după accidentare și sper să-mi revin la forma inițială. Am avut două accidentări destul de serioase și acum sunt bine și bucuros că pot juca! Nu mă sperie faptul ca echipa a întrat în insolvență. Cred că totul se va plăti la zi! Contează ca noi sa fim concentrați la antrenamente și meciuri și cred ca dacă vom obține rezultate pe măsura, totul va fi normal la echipa! Eu am semnat până la finele acestui sezon. Jucăm cu Ripensia în prima etapă, dar orice meci este dificil. Contează să fim în primul rând sănătoși și lipsiți de accidentări, iar restul depinde de noi de ceea ce facem pe teren”, a declarat Stoenac pentru Liga2.ro.

Stoenac acceptase reducerea salariului la Poli Iași apoi a plecat

Marian Stoenac și-a reziliat contractul cu Poli Iași în ultimele zile ale lunii ianuarie. Jucătorul era dorit în continuare de Costel Enache, însă clubul i-a propus, pe de altă parte, reducerea salarială, ținând cont că a ratat obiectivul accederii în play-off, deși și promovarea.

Stoenac avea un salariu de 3.000 de euro și a fost printre ultimii care acceptaseră o reducere cu 500 de euro până la finalul sezonului. Ulterior, plecarea mijlocașului de la Iași a surprins.

Marian Stoenac a mai jucat la Minerul Motru, Juventus București, cu care a promovat în Liga 2, CNS Cetate Deva, ACSO Filiași sau ”FC U” Craiova, alături de care, de asemenea, a acces în prima liga, vara trecută, după care a ajuns la Poli Iași.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 25 Feb. 2022, 23:49 Liga 2
Pe aceeași temă