EXCLUSIV | Reacția lui Marian Stoenac, după ce a fost suspendat din fotbal. Clubul Sporting Roșiori a răspuns la rândul lui, iar Valentin Neaga nu și-a reparat dantura nici până azi

Andrei PASCU 06 Mar. 2024, 17:03 Liga 3
EXCLUSIV | Reacția lui Marian Stoenac, după ce a fost suspendat din fotbal. Clubul Sporting Roșiori a răspuns la rândul lui, iar Valentin Neaga nu și-a reparat dantura nici până azi

”Cazul Sporting Roșiori” a primit verdictul din partea Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal, care a decis ca jucătorii acuzați de club că au pariat, Valentin Neaga, Marian Stoenac, Marius Mitran și Ionel Ciortan, să fie suspendați.

Liga2.ro a luat legătura cu ambele părți, atât cu unul din jucători, cât și cu președintele echipei din Liga 3.

Ce au spus părțile implicate în ”cazul Sporting Roșiori”

Marian Stoenac (foto principal și articol, pe vremea în care evolua la U Craiova 1948 SA) nu a vrut să dezvolte subiectul prea mult și s-a rezumat în a spune că el și ceilalți trei jucători vor face recurs. Deja și-au angajat avocat și vor merge mai departe cu procedura, urmând să conteste decizia luată de ”camera” din cadrul Federației Române de Fotbal.

Nu vreau să vorbesc mai multe, ne-am luat avocat și vom face recurs. Ei (n.r. – clubul) nu au nimic împotriva noastră (n.r. – probe)”, a comentat, scurt, Marian Stoenac pentru Liga2.ro, iar Valentin Neaga a fost contactat și el. A respins apelul reporterului și a răspuns cu un mesaj, precizând că este la dentist, el rămânând fără dantură în partida în urma căreia a fost acuzat că a pariat împotriva fostei sale echipe.

Paul Mara consideră că FRF a luat decizia care se impunea în ”cazul Sporting Roșiori”

Din partea Sporting Roșiori a vorbit președintele Paul Mara, care a afirmat că decizia luată de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal se impunea, dat fiind faptul că formația pe care o reprezintă a pus la dispoziție probele pe care le-a obținut, după cum Liga2.ro a relatat în exclusivitate la acea vreme.

Sporting Roșiori așteaptă acum să vadă dacă Valentin Neaga, Marian Stoenac, Marius Mitran și Ionel Ciortan vor face recurs, după cum chiar au declarat în discuția cu reporterul nostru.

Unul din jucătorii pârâți l-a acuzat pe președintele Paul Mara că pariază la rândul său, dar conducătorul a negat acest lucru. Întrebat dacă a plasat vreodată un bilet la pariuri, conducătorul a răspuns ”nu”!

Noi am mers la FRF și am prezentat dovezile, iar persoanele abilitate au dat acum verdictul. Au fost audiați jucători, antrenori, iar acum a venit anunțul în cazul celor patru, care au primit suspendare. Comisiile i-au interogat și au decis!

Eu am vorbit cu jucătorii la început și le-am zis că dacă e adevărat (n.r. – că au pariat) să rezilieze contractele cu noi. Au zis că nu au făcut așa ceva, noi am mers mai departe conform legii și am făcut sesizare.

(N.r. – Jucătorii au spus că vor face recurs) E dreptul lor, noi am luat atitudine față de cele întâmplate, de informațiile primite, că nu și-au apărat corect șansele. Tot ce am avut la dispoziție am trimis organelor abilitate. Regulamentul spune că ei nu au voie să facă așa ceva.

(N.r. – Unul dintre jucători a acuzat că pariați și dumneavoastră) Dacă are dovezi să pună la dispoziție, dacă am avut sau am vreun bilet la pariuri. Cum noi am pus la dispoziție dovezile, așa să facă și el.

(N.r. – Ați pariat vreodată?) Nu!

Acum, dacă ei nu vor face sau vor face recurs, vedem!”, a spus Paul Mara pentru Liga2.ro.

Reamintind, cei patru jucători au fost sancționați cu suspendarea pentru o perioadă de nouă luni și fiecare are de plătit 100.000 lei dacă vrea să mai revină apoi în fotbalul românesc. Iată că nu sunt de acord cu verdictul dat și vor face recurs.

Sporting Roșiori a venit și cu un comunicat în urma deciziei luate de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal

CS SPORTING ROȘIORI 2008, prin conducerea executivă, anunță:

Clubul nostru a luat act de decizia Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal, adoptată în data de 04 martie 2024, în baza dosarului nr. 2/2024. Astfel, în temeiul articolului 60 bis, alin. 1 și 2a din Regulamentul Disciplinar al Federației Române de Fotbal, jucătorii Neaga Valentin, Stoenac Marian, Mitran Marius și Ciortan Ionel au fost sancționați cu măsura suspendării pentru 9 (nouă) luni (fiecare) și penalitate sportivă de 100.000 lei (fiecare).
Obiectul dosarului a fost reprezentat de sesizarea FRF, prin Secretarul General.
CS SPORTING ROȘIORI 2008 se dezice și este împotriva oricărui act care este în contradictoriu cu spiritul și cu activitatea sportivă!

05 martie 2024,
Conducerea executivă a Clubului Sportiv Sporting Roșiori 2008”.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/patru-fotbalisti-romani-pariori-la-sporting-rosioria-19301694

https://liga2.prosport.ro/liga-3/valentin-neaga-sustine-ca-a-fost-o-cursa-in-cazul-sporting-rosiori-19285208

https://liga2.prosport.ro/liga-3/marian-stoenac-reactie-dupa-ce-a-fost-acuzat-ca-a-trantit-un-meci-19284750

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cazul-sporting-rosiori-valentin-neaga-a-ramas-fara-dinti-19285334

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cazul-sporting-rosiori-escaladeaza-reactia-antrenorului-cristian-negru-19284838

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sporting-rosiori-isi-acuza-patru-fotbalisti-ca-au-jucat-la-pariuri-19284700

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cazul-sporting-rosiori-valentin-neaga-dezvaluiri-despre-echipa-19285497

Andrei PASCU 06 Mar. 2024, 17:03 Liga 3
Pe aceeași temă