Antonio Dumitru nu mai ajunge la Unirea Slobozia, ci a fost cedat de Poli Iași unei alte echipe

Narcis POHOAȚĂ 29 Jan. 2024, 12:53 Liga 2
Antonio Dumitru nu mai ajunge la Unirea Slobozia, ci a fost cedat de Poli Iași unei alte echipe

După ce l-a împrumutat pe fundașul central Alexandru Core (23 de ani) la ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, Politehnica Iași a direcționat un alt tânăr jucător la o formație de ligă inferioară.

Dorit la un moment dat de Adrian Mihalcea la Unirea Slobozia, mijlocașul Antonio Dumitru (19 ani), va juca în Liga 3, la ACS Mediaș.

Poli Iași l-a împrumutat pe Antonio Dumitru la ACS Mediaș

Antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, a renunțat în această iarnă la mijlocașul Antonio Dumitru, iar clubul din Copou a decis să-l împrumute pe jucătorul de 19 ani într-o ligă inferioară, pentru a putea evolua mai mult. La un moment dat, Dumitru a fost dorit la Unirea Slobozia de către antrenorul Adrian Mihalcea, dar mutarea nu s-a concretizat, în condițiile în care jucătorul a întârziat în luarea unei decizii, în speranța de a continua la clubul în Copou.

În cele din urmă, Dumitru a acceptat oferta echipei ACS Mediaș, locul 2 în Seria 9 din Liga 3, urmând să joace până în vară la formația din județul Sibiu.

Antonio Dumitru, originar din Târgoviște, a jucat în acest sezon în 7 meciuri din prima ligă pentru Poli Iași, doar 178 de minute, fiindcă o singură dată a intrat ca titular. În sezonul trecut, în care ieșenii au fost în Liga 2, fotbalistul a evoluat în 19 partide sub comanda lui Leo Grozavu, în opt ca titular, acumulând 922 de minute pe teren și înscriind un gol. În cariera sa a mai evoluat la CS Hunedoara, actuala Corvinul, în Liga 3.

ACS Mediaș și-a prezentat oficial trei achiziții în 2024

Echipa din județul Sibiu are trei achiziții anunțate oficial în acest an, pe Raul Orlandea (atacant, 18 ani), Szilard Magyari (atacant, 25 de ani, ex FK Miercurea Ciuc) și Vasile Mihai Petra (mijlocaș, 30 de ani, ex Ceahlăul Piatra Neamț), ultimii doi veniți din Liga 2. O altă noutate în lot este, de exemplu, și Alexandru Luca, de la CSC Șelimbăr.

La capitolul despărțiri oficializate, ACS Mediaș nu mai continuă cu Răzvan Covaci (plecat la Jiul Petroșani), Denis Ursu, Gabriel Țala, Cosmin Zamfir, Răzvan Trif și Raul Ignat.

  • În această perioadă de pregătire de iarnă, ACS Mediaș a disputat până acum două amicale, cu Corvinul Hunedoara (scor 0-1) și AFC Odorheiu Secuiesc (scor 4-0).

Gabriel Vașvari și-ar putea continua cariera la Zalău, în orașul natal. Belu-Iordache și Tincu, liberi și ei

Altfel, Politehnica Iași s-a despărțit oficial, duminică, de alți trei jucători cu CV-uri importante în primul eșalon.

Puși pe liber de către antrenorul Leo Grozavu, fundașul dreapta Claudiu Belu-Iordache (30 de ani), stoperul Răzvan Tincu (36 de ani) și mijlocașul Gabriel Vașvari (37 de ani) au ajuns la un acord cu conducerea clubului și au reziliat amiabil angajamentele scandente în vară.

Dacă Răzvan Tincu a anunțat recent că intenționează să-și încheie cariera din vară, Gabriel Vașvari încă nu s-a decis în privința viitorului, fiind șanse să continue la echipa din oraș natal, SCM Zalău, lider detașat în Seria 10 din Liga 3.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-castigat-la-limita-amicalul-cu-acs-medias-19298020

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-imprumuta-la-ceahlaul-si-unirea-slobozia-19298042

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-tincu-a-respins-oferta-ceahlaului-19297433

Narcis POHOAȚĂ 29 Jan. 2024, 12:53 Liga 2
Pe aceeași temă