EXCLUSIV | Motivul pentru care Poli Iași le-a propus mai multor jucători reducerea salariilor: ”E o anomalie de sistem!” Alexandru Stan și Marian Stoenac, greu de înduplecat să renunțe la bani

Narcis POHOAȚĂ 21 Dec. 2021, 21:03 Liga 2
EXCLUSIV | Motivul pentru care Poli Iași le-a propus mai multor jucători reducerea salariilor: ”E o anomalie de sistem!” Alexandru Stan și Marian Stoenac, greu de înduplecat să renunțe la bani

Cu șanse mici de calificare în play-off după ce echipa s-a clasat pe locul 12 la final de an, cu trei etape înainte de încheierea sezonului regular de Liga 2, conducătorii Politehnicii Iași au schimbat macazul și sunt deciși să facă economie la buget în partea a doua a campionatului.

La Poli Iași nu mai sunt dorite salarii mai mari de 2.500 de euro

Dacă la început de sezon au oferit și contracte de peste 2.500 de euro unor jucători experimentați, mai nou, șefii clubului din Copou nu sunt dispuși să mai plătească salarii peste acest plafon până la încheierea campionatului, incluzând și participarea în play-out.

De aceea, conducătorii Politehnicii le-au propus lui Alexandru Stan (3.500 de euro salariu), Marian Stoenac și Cristian Pușcaș (ambii cu 3.000 de euro) să renunțe la o parte din bani, pentru a ajunge cu toții la nivelul maxim de 2.500 de euro lunar.

Florin Briaur: ”O anomalie de sistem!”

Managerul general al Politehnicii Iași, Florin Briaur, a oferit și un motiv întemeiat pentru care gruparea din Copou își dorește diminuarea contractelor mai mari.

”Acest sistem din Liga a 2-a este o anomalie! Gândiți-vă că echipele care joacă în play-out mai au 9 meciuri de disputat până la finalul sezonului, trei în sezonul regulat și șase în play-out. Ceea ce înseamnă practic că noi plătim jucătorii jumătate de an ca să joace nouă meciuri. E o anomalie și cred că ar trebui schimbate aceste lucruri”, a declarat Florin Briaur pentru Liga2.ro.

  • Bineînțeles, această ”anomalie” era cunoscută dinainte de începerea campionatului, dinainte ca Poli Iași să ofere aceste salarii jucătorilor. Trebuie spus și faptul că, spre deosebire de play-out, echipe care vor evolua în play-off vor avea de disputat patru meciuri în plus, fiind în această grupă participă șase echipe și se joacă tur și retur. În play-out sunt două grupe de câte șapte echipe și se joacă doar tur.

Jucătorii, greu de înduplecat

Până acum, niciunul dintre cei trei jucători cărora li s-a propus diminuarea contractelor nu a dat un răspuns clubului. Potrivit oficialilor ieșeni, cel mai maleabil la discuții s-a dovedit a fi Cristian Pușcaș, în timp ce Marian Stoenac și Alexandru Stan ar fi mai greu de înduplecat. Ba chiar ultimul ar refuza categoric.

Oficialii Politehnicii Iași au anunțat că așteaptă răspunsul jucătorilor după sărbători și speră ca toți cei trei să urmeze exemplul antrenorului Costel Enache, care a fost dispus să renunțe la 500 de euro din salariu până la finalul stagiunii.

”Dacă antrenorul Costel Enache a fost de acord să renunțe la 500 de euro și a dat un exemplu, așteptăm ca și jucătorii cu cele mai mari contracte să facă acest gest. Eu am încredere că vor da dovadă de caracter și vor accepta”, a mai spus Briaur.

  • Fruntași la salarii la Poli Iași, Stan, Pușcaș și Stoenac n-au impresionat deloc cu evoluțiile lor. Stan are 13 meciuri jucate (923 minute), 10 ca titular, dar în cinci a fost schimbat și a marcat un gol, Pușcaș a prins 9 meciuri (674 minute) și a marcat tot un gol, în timp ce Stoenac a prins 12 meciuri din 16 (559 minute), niciodată în cele șapte în care a intrat titular n-a terminat pe teren jocul și nu a înscris nici măcar o dată, deși are postul cel mai ofensiv dintre cei trei.
Narcis POHOAȚĂ 21 Dec. 2021, 21:03 Liga 2
Pe aceeași temă