Negocieri finalizate cu succes la Poli Iași! Alexandru Stan și Marian Stoenac au acceptat și ei diminuarea salariilor. Stan rămâne în continuare cel mai bine plătit jucător din lot

Narcis POHOAȚĂ 18 Jan. 2022, 11:54 Liga 2
Negocieri finalizate cu succes la Poli Iași! Alexandru Stan și Marian Stoenac au acceptat și ei diminuarea salariilor. Stan rămâne în continuare cel mai bine plătit jucător din lot

Cornel Șfaițer a bifat o primă reușită la Politehnica Iași, la mai puțin de o săptămână de când a preluat șefia Consiliului Director al clubului. Inflexibili până acum la negocierile cu conducerea clubului privind diminuarea salariilor, fundașul Alexandru Stan (foto) și mijlocașul Marian Stoenac au acceptat în cele din urmă propunerea.

Alexandru Stan și Marian Stoenac au acceptat și ei reducerile salariale

Astfel, după discuții individuale purtate cu jucătorii, Cornel Șfaițer a reușit să-i determine pe cei doi să accepte varianta clubului, iar Stan și Stoenac au renunțat la câte 500 de euro din salariu, până la sfârșitul sezonului.

Chiar și după această reducere, Alexandru Stan va rămâne cel mai bine plătit fotbalist din lotul Politehnicii, cu 3.000 de euro lunar până la sfârșitul sezonului. Acestuia i se propusese inițial să renunța la 1.000 de euro, însă a acceptat după repetate discuții să cedeze 500 de euro din venitul său.

Anterior, Cristian Pușcaș a acceptat propunerea conducerii din Copou și a renunțat la 500 de euro din salariu, în timp ce Alexandru Mărieș a fost de acord să i se taie 300 de euro din contract, pentru a continua la Iași cu 1000 de euro venit lunar. Stoenac și Pușcaș au rămas cu o remunerație de 2.500 de euro.

Aceștia au urmat exemplul antrenorului Costel Enache, care imediat după ultima etapă din 2021 le-a transmis conducătorilor că este dispus să-i fie diminuat salariul cu 500 de euro, pentru a fi solidari cu elevii săi.

Costel Enache, de partea jucătorilor

Înainte ca jucătorii să accepte diminuarea contractelor, antrenorul Costel Enache și-a exprimat susținerea față de elevii săi, punctând că oricine este liber să țină la propriul contract.

”Sunt jucătorii noștri, toți jucătorii noștri legitimați sunt la fel de importanți și foarte utili echipei noastre, mai ales în momentele astea. Mai ales că suntem un grup destul de redus numeric. Nu putem să renunțăm la jucători sub nicio formă. Da, e o perioadă grea, o perioadă de criză, în care am ratat un obiectiv și în care încercăm să echilibrăm bugetul, să facem lucrurile încât în așa fel încât cheltuielile să fie minime. Și măcar să putem pregăti un viitor mai bine. Dar e dreptul fiecăruia dintre noi să ținem la contractele noastre. Li s-a propus o reducere, li s-a propus mai multor jucători. În momentul în care clubul a luat decizia, eu am fost primul care a percutat și m-am pus în rând cu jucătorii, pentru că dacă ei au greșit, e și vina mea, și eu sunt responsabil, sunt alături de ei. Dar e dreptul fiecăruia să negocieze lucrurile. Un contract semnat e un contract semnat. A fost o discuție, dar pentru că cineva nu a vrut să renunțe niște bani nu putem să scoatem din context. Jucătorii au fost parte din clubul nostru și o să mergem cu ei până la capăt”, spunea antrenorul Costel Enache în urmă cu câteva zile.

Poli Iași a decis să reducă cheltuielile pentru partea a doua a sezonului după ce echipa și-a compromis în mare parte obiectivul de a prinde play-off-ul. Echipa se află pe locul 12, cu 21 de puncte, având șapte puncte mai puțin decât FC Buzău și Steaua, ultimele două clasate pe locurile care duc în grupa de promovare, din sezonul regular mai rămânând de disputat doar trei etape, deci mai sunt nouă puncte puse în joc pentru fiecare formație. În play-out, cluburile vor mai juca șase meciuri.

Narcis POHOAȚĂ 18 Jan. 2022, 11:54 Liga 2
Pe aceeași temă