Căpitanul echipei FC Brașov continuă în Liga 2! Ivan Fustar a semnat cu o nou-promovată și vorbește despre experiența de sub Tâmpa: ”A fost bine, dar am pierdut mulți bani, fiindcă am încercat să fiu o persoană cât mai bună. S-au făcut mari greșeli”

Adi MARICA 10 Aug. 2023, 12:13 Liga 2
Căpitanul echipei FC Brașov continuă în Liga 2! Ivan Fustar a semnat cu o nou-promovată și vorbește despre experiența de sub Tâmpa: ”A fost bine, dar am pierdut mulți bani, fiindcă am încercat să fiu o persoană cât mai bună. S-au făcut mari greșeli”

Croatul Ivan Fustar (34 de ani) va continua în Liga 2, la CS Tunari. Fostul căpitan al FC Brașov a semnat un contract pe un sezon cu gruparea ilfoveană pregătită de brașoveanul Florin Stîngă.

Fundașul a preferat să aleagă CS Tunari, să fie mai aproape de București, refuzând ofertele de la CSC Șelimbăr și CSM Slatina, echipe tot din Liga 2.

Fustar a avut probleme cu Ilie Stan, apoi a ajuns căpitan la FC Brașov

Fustar a ajuns în România în toamna anului 2021, dar a avut mari probleme cu antrenorul de atunci al FC Brașov, Ilie Stan.

”Atât în primul an al meu la FC Braşov, dar și în al doilea a fost bine. Brașovul este un oraș frumos, iar la FC Brașov am avut condiții foarte bune. Problemele au apărut în ultima perioadă, când am aflat că nu s-a luat licența și a fost un moment foarte prost pentru toti jucătorii.

Mi-am făcut mulţi prieteni în Brașov, m-am simţit foarte bine, dar situaţia actuală nu a fost bună pentru noi. Când am venit la Brașov, de la antrenamente am văzut că antrenorul nu m-a plăcut, dar ce era să fac, avem contract, sunt jucător profesionist, am continuat să mă antrenez și când Ilie Stan a plecat toţi au văzut că am calitatea necesară să joc în România. După, a fost bine.

Atunci când simți că toată lumea are încredere în tine. Apoi oamenii au început să aibă încredere în mine şi să mă susţină. Toată lumea din club mi-a spus să am răbdare, pentru că totul va fi bine. În primul rând trebuie să îi mulţumesc primului meu antrenor de aici, Toto Șanta, care a crezut în mine, a văzut ce calităţi am și îi mulțumesc pe aceasta cale. Să fii căpitan este o experienţă inedită. Cred că toată lumea s-a simţit bine cu mine căpitan în teren, aşa am obţinut rezultatele bune”, a spus Fustar.

Fustar și Iovici au fost trimiși de Ilie Stan să se antreneze cu juniorii clubului din Brașov.

Ivan Fustar: ”Am pierdut mulți bani la Brașov”

Fundașul croat are o gaură de peste 20.000 de euro din cei doi ani în care a ajucat la FC Brașov, din informațiile Liga2.ro. El nu a vrut să spună suma.

”Am pierdut mulți bani la Brașov pentru că atât în primul an, cât şi în al doilea am încercat să fiu o persoană cât mai bună, am înţeles mereu situaţiile grele prin care a trecut clubul. După primul sezon, am mai semnat pe unul, iar acum am pierdut tot, sunt o grămadă de bani”, a spus Fustar.

care a mai jucat în Croația (Sibenik, Zadar, Dogopolje, Slaven Koprivnica și RNK Split), Albania (Flamurtari și Kazma), Qatar (Al Arabi) și Cipru (Nea Salamis).

”La FC Braşov s-au făcut mari greşeli”

Referitor la ”cazul licența”, care a dus la retrogradarea din Liga 2 a FC Brașov, Fustar a spus că ”nu știu ce sa zic, nu e treaba mea să caut vinovaţi, dar nu-mi vine să cred că un oraș ca acesta şi un club ca FC Braşov să piardă locul în Liga 2 datorită unor greșeli prosteşti. Nu vreau să vorbesc urât. Cei de aici trebuie să înveţe din această greşelă şi să pună oameni în club care să ştie ce să facă şi când să facă. Dar modul în care s-a pierdut licența, crede-mă, la FC Braşov s-au făcut mari greşeli.”

În ediția 2021-2022 a Ligii 2, Ivan Fustar a evoluat în 12 meciuri pentru FC Brașov și a înscris 2 goluri. În sezonul recent încheiat, 2022-2023, a avut 25 de apariții toate ca titular, adică a evoluat în toate partidele posibile, iar în trei a fost înlocuit.

  • De la FC Brașov au plecat toți jucătorii, după decizia retrogradării în Liga 3, iar dintre aceștia Ștefan Blănaru a ajuns la CS Mioveni, iar Ciprian Perju a semnat cu CSM Alexandria.

Fustar, al 17-lea jucător nou din lotul celor din Tunari

Privind noua echipă a lui Fustar, o nou-promovată în Liga 2, CS Tunari, aceasta i-a prezentat în această vară, ca achiziții, pe: Mario Geanta (17 ani, ex juniorii FCSB), Dragoș Gheorghe (24 de ani, ex Steaua), Mădălin Mihăescu (34 de ani, ex Steaua), Cristian Bustea (28 de ani, ex Steaua), Andrei Sin (31 de ani, ex Metaloglobus), Florentin Puiu (20 de ani, ex Metalul Buzău), Sebastian Moroz (25 de ani, ex Unirea Constanța), Radu Rogac (28 de ani, ex Viitorul Pandurii) și Adrian Stoian (25 de ani, ex SR Brașov).

Robert Barfă, Luca Florică, Luca Mitrică, Andreas Chirițoiu, Denis Despa, Mihail Licsandru și Alexandru Despa sunt și ei noutăți, încă clubul nu i-a prezentat.

Cu Fustar, CS Tunari ajunge la 17 achiziții în această vară!

În prima etapă, CS Tunari a încasat-o acasă cu 1-3 de la CSM Slatina. În runda a doua va evolua în deplasare la Gloria Buzău, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Alex Nicodim (Mediafax Foto), Adi Marica și CS Tunari

https://liga2.prosport.ro/seria-1/schimbari-in-programul-etapei-a-2-a-a-ligii-2-19279425

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gong-final-in-cupa-romaniei-pentru-fc-brasov-deplasata-cu-pustii-la-odorheiu-secuiesc-echipa-retrogradata-din-liga-2-nu-s-a-facut-de-ras-19279723

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-2-al-cupei-romaniei-29-de-meciuri-au-loc-acum-19279644

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-un-jucator-fost-la-fc-brasov-19279654

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

Adi MARICA 10 Aug. 2023, 12:13 Liga 2
Pe aceeași temă