Start în noul sezon de Liga 2 | 10 goluri înscrise în primele șase jocuri. Concordia și Slatina încep spectaculos în partide din deplasare. Argeșul a fost ținut în șah

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 05 Aug. 2023, 13:03 Liga 2
Start în noul sezon de Liga 2 | 10 goluri înscrise în primele șase jocuri. Concordia și Slatina încep spectaculos în partide din deplasare. Argeșul a fost ținut în șah

Așteptarea a luat sfârșit. Astăzi, 5 august 2023, de la ora 11:00, se fluieră startul noului sezon de Liga 2. Ediția 2023-2024 va fi ultima cu 20 de echipe în componență, fiindcă din campionatul următor se trece la 22 de participante, însă nici până în acest moment nu se cunoaște cu certitudine a 20-a formație care va concura.

În acest moment, în competiție, a 20-a echipă este Progresul Spartac, retrogradată sportiv și reprimită pe loc vacant, dar FRF i-a amânat jocul de debut cu CSC Dumbrăvița fiindcă așteaptă verdictul TAS în privința FC Brașov. Aceasta din urmă nu a primit certificare de Liga 2 din partea Administrația de licențiere a FRF și a atacat la Lausanne decizia, însă fiindcă a recuzat arbitrul verdictul întârzie. Dacă va avea câștig de cauză, atunci trupa lui Dan Alexa va fi primită înapoi în campionat, altfel va ajunge în Liga 3, iar Progresul Spartac va continua în eșalonul secund.

Primele șase jocuri din noul sezon al Ligii 2 se dispută sâmbătă. Campionatul începe cu un meci amânat

Revenind la debutul noului sezon de Liga 2, astăzi, de la ora 11:00, au loc primele șase partide. Se joacă pe stadioanele din Târgu Jiu, Miercurea Ciuc, Reșița, Tunari, Clinceni și Dej. La Clinceni va evolua acasă începând cu noul campionat echipa bucureșteană Metaloglobus.

Astăzi debutează în liga secundă nou-promovatele CSM Reșița, CS Tunari și CSM Alexandria, dar și retrogradata din prima ligă Campionii FC Argeș.

Duminică și marți au loc alte trei partide

Duminică are loc o singură partidă, la Hunedoara, de la ora 12:00, între nou-promovatele Corvinul și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, iar runda se va încheia pentru moment după disputarea celor două jocuri stabilite să aibă loc marți. De la ora 18:30 are loc partida CS Mioveni – Gloria Buzău, iar de la ora 21:00 începe Chindia – Steaua.

Sezonul 2023-2024 de Liga 2 nu va mai avea baraj de menținere/retrogradare

Noul sezon de Liga 2, ediția 2023-2024, se va desfășura în același mod ca precedentul campionat, cu excepția faptului că nu se va mai disputa barajul de menținere/retrogradare între echipele situatie pe locul 5 în grupele de play-out. Asta, deoarece începând cu sezonul 2024-2025 Liga 2 va trece la un sistem cu 22 de echipe.

Modalitatea în care se va desfășura acest ultim sezon cu 20 de echipe o puteți vedea mai jos, așa cum a relatat-o FRF:

”Prin decizia Comitetului Executiv al FRF din 13 iulie 2023, actualul format competițional al eşalonului secund, care va debuta la data de 5 august, va fi ultimul în formula cu 20 de echipe. Competiţia Liga 2 Casa Pariurilor se va disputa în două faze după cum urmează:

  • prima fază a competiţiei va consta într-un sezon regular, la care vor participa toate cele 20 de echipe şi în care vor juca fiecare cu fiecare o singură dată, cu un total de 19 etape.
  • a doua fază a competiţiei va consta într-un play-off şi un play-out, în care echipele vor fi repartizate pe baza clasamentului final al sezonului regular şi în care vor intra cu toate punctele acumulate până atunci.

În play-off vor participa primele şase clasate, iar partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul SuperLigii, după următoarea schemă:

  • Locul 3 din Liga 2 contra locului 8 din play-out-ul SuperLigii
  • Locul 4 din Liga 2 contra locului 7 din play-out-ul SuperLigii

În play-out vor participa celelalte 14 echipe rămase, împărţite în două grupe, A şi B, cu câte şapte echipe fiecare. În grupa A vor evolua echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18 şi 19, iar în grupa B vor evolua echipele de pe locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17 şi 20.

Participantele din fiecare grupă vor juca între ele o singură dată, rezultând un program de şapte etape şi câte şase meciuri pentru fiecare echipă.

Din fiecare grupă a play-out-ului vor retrograda direct echipele clasate pe locurile 6 şi 7. Ca urmare a trecerii la un format cu 22 de echipe din ediţia viitoare de campionat, doar pentru sezonul 2023-2024 s-a renunţat la barajul de retrogradare care ar fi trebuit să se dispute între ocupantele locurilor 5 din fiecare grupă a play-out-ului, urmând a se reveni la acesta din sezonul viitor.”

Întreg programul sezonului regular al Ligii 2 îl poți vedea AICI.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Meciuri etapa 1 Liga 2, sezon 2023-2024:

sâmbătă, 5 august 2023, ora 11:00

VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – CAMPIONII FC ARGEŞ 0-0

Stadion: Municipal ”Constantina Diţă” (Târgu Jiu – Gorj).
Arbitru central: George Cătălin Roman (Timişoara). Arbitri asistenți: Ioan Daniel Humiță (Armeniş – Caraş Severin) și Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova). Arbitru de rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba). Observator de arbitri: Dan Monea (Aiud). Delegat de joc: Marian Lumînare (Bucureşti).

Viitorul Pandurii: Rob. Geantă – Jozic (Dr. Popa 81′), Dav. Savu (Moisie 64′), Mrsulja, Godja – Dănescu (Buțurcă 64′), Brînzan (cpt.), Acolatse, Tiihonen – Vulpe (Gîrbiță 81′), Andreaș (Ed. Croitoru 81′)
Rezerve neutilizate: Krupenschi – Core, N. Geană, Pîrcălabu
Antrenor: Călin Cojocaru

CFC Argeș: Straton – Tofan, Turda (cpt), M. Tudose, Bg. Lazăr (Zătreanu 68′) – Rob. Boboc, Andr. Panait (Rizzi 68′), Bertrand (M. Angelov 68′) – Haită (Mihalic 46′) – Buhăcianu (Y. Pîrvu 88′), Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Andr. Bucur – Ad. Grigore, Balaur, Balgiu
Antrenor: Alexandru Pelici

Remiză în primul meci din noul sezon pentru Viitorul Pandurii și Campionii FC Argeș. 0-0 la Târgu Jiu
Min 48 Mingea respinsă în față de defensiva gorjenilor, ajunge la Rusu, aflat în centrul careului, însă atacantul finalizează execrabil din 12 metri, cu dreptul. Are un luft și trimite mult în stânga
Min 30 Minge mișcată la o lovitură liberă de la 30 de metri central, Dănescu șutează puternic, iar Straton deviază și scoate în corner balonul care s-ar fi dus sub transversală
Min 14 Acțiune în dreapta, mingea este centrată din dreptul careului, este blocată și ajunge la Tiihonen, care trage din prima din 13 metri lateral dreapta. Straton blochează balonul cu piciorul și o respinge chiar la Tiihonen, se lovește de acesta și se duce în aut de poartă
♦Min 10 Haită bate tare și bine plasat o lovitură liberă de la circa 20 de metri ușor lateral stânga. A tras cu latul piciorului stâng, peste zid, dar Geantă a scos de sub transversală
Alexandru Core, accidentat la încalzire, a fost înlocuit în primul 11 de David Savu

FK MIERCUREA CIUC – CONCORDIA CHIAJNA 0-3

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita).
Arbitru central: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare). Arbitri asistenți: Claudiu Şchiopeţ (Braşov) și Cosmin Cercel (Piatra Neamţ). Arbitru de rezervă: Sergiu Mavriche (Bacău). Observator de arbitri: Bogdan Zanfirescu (Botoşani). Delegat de joc: Radu Bitea (Oradea).

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – Gergely, Kelemen (cpt.), Apro – Csiszer (Gyorgyi 70′), Veres (Szondi 88′), J. Nagy (B. Pinter 88′), Karandi – Jebari (Jelena 63′), Makrai, L. Kovacs (Magyari 70′)
Rezerve neutilizate: M. Becze – Vita, Csuros, Ronai
Antrenor: Robert Ilyes

Concordia Chiajna: Oncescu – Corbu, Gab. Tamaș (Stănică 86′), D. Ispas, Fl. Achim – D. Codrea (cpt.), Romario Pires – Ad. Popa (Ndiaye 78′), Tucaliuc (Sil. Pană 72′), Burcea (Ghimfuș 78′) – Ad. Bălan (Cocoș 86′)
Rezerve neutilizate: Ciontoș – Leo. Alexandrescu, Al. Dulca, Gerson
Antrenor: Erik Lincar

Concordia Chiajna începe cu un succes la scor de neprezentare, cu 3-0, în deplasarea de la Miercurea Ciuc
Min 84 0-3 Silviu Pană pasează pe culoar cu exteriorul piciorului drept, înspre dreapta, în careu, Ndiaye preia, portarul îi închide unghiul de șut cu ieșirea sa la întâmpinare, senegalezul așează înapoi pentru Laurențiu Corbu, iar fundașul preia pe linia de 16 metri, avansează nestingherit până în 12 metri, de unde șutează violent la colțul scurt
Min 76 Botond Karandi îl faultează pe Bălan chiar pe linia de aut, iar arbitrul îi arată al doilea cartonaș galben în acest joc și îl elimină. Al doilea galben a fost acordat extrem de ușor de Ovidiu Mazilu
Min 39 0-2 Popa primește în dreapta și avansează, pasează scurt pentru Tucaliuc, care pătrunde în careu și se duce până aproape de linia de fund, de unde trimite la prima bară. Bălan e acolo, dar are o reluare incredibil de slabă, avându-l în fața sa doar pe goalkeeper. Trimite paralel cu linia porții, însă la bara a doua ajunge Andreas Burcea, care marchează din 2 metri cu șut sub transversală
Min 29 0-1 Concordia intră în posesie după ce Veres trimite înapoi o minge, echipa ilfoveană contruiește faza, Popa primește în dreapta, în careu, centrează pe jos în centru, Andreas Burcea interceptează mingea și înscrie printre picioarele lui Apro spre colțul lung, în stânga

CSM REȘIȚA – UNIREA SLOBOZIA 0-1

Stadion: ”Mircea Chivu” (Reşiţa – Caraş Severin).
Arbitru central: Sorin Vădana (Cluj-Napoca). Arbitri asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Cosmin Bojan (Târgu Mureş). Arbitru de rezervă: Mihail Sebastian Lăstun (Râmnicu Vâlcea). Observator de arbitri: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin). Delegat de joc: Romeo Malac (Timişoara).

CSM Reșița: M. Contra – Szijj, Dudea (Al. Sabău 27′), Andr. Răuță, Fota (Godwin 71′) – I. Popescu, Fr. Cristea (Velcotă 61′) – Gomboș, Drăghiceanu (cpt.), Al. Negru (Rimovecz 71′), Cip. Rus (Chera 61′)
Rezerve neutilizate: I. Rus – Domil, Dolghi, Cega
Antrenor: Călin Cheregi

Unirea Slobozia: D. Rusu – Aioanei (Dorobanțu 90+4′), Pospielov, I. Dinu, C-tin. Toma (cpt.) – Șt. Pacionel (Ekollo 46′), Cojocari (Ibrian 68′), Coadă – Atanase (Zukanovic 46′), Afalna (Bîrnoi 81′), Vlăsceanu
Rezerve neutilizate: Șt. Georgescu – Mih. Lemnaru, Mih. Șandru, Milotin
Antrenor: Adrian Mihalcea

Unirea Slobozia câștigă primul joc din noul sezon, 1-0 în Valea Domanului. CSM Reșița revine în Liga 2 cu un eșec pe teren propriu
Min 90+1 După o lovitură liberă din stânga careului, un corner mai scurt, în urma căruia Drăghiceanu a șutat din 10 metri peste poartă, Serge Ekollo face gesturi către arbitru că a fost tras de tricou. Centralul Sorin Vădana nu acceptă vorbele africanului, duce mâna spre buzunarul de la piept, Ekollo se năpustește asupra lui și îi ține mâine de brațe, pentru a încerca să-l facă să se răzgândescă, conștientizând că va fi eliminat. Arbitrul nu e înduplecat, scoate cartonașul galben, i-l arată lui Serge Ekollo, care are o izbucnire și se aruncă pe jos, iar acum trebuie să părărească terenul de joc, având cumul de galbene în repriza în partea secundă, în care a fost utilizat de Mihalcea
Min 61 0-1 Coadă sare peste minge la o lovitură liberă de la circa 25 de metri central, ușor spre dreapta, Constantin Toma execută cu piciorul stâng, zidul deviază, portarul Contra este prins pe picior greșit, iar balonul intră în plasă în partea dreaptă a goalkeeperului
Min 24 Drăghiceanu ajunge într-o poziție asemănătoare cu cea de mai devreme a lui Rus, însă după ce el a driblat de mai multe ori și a ajuns în această situație, îl are în fața sa doar pe portar, trage spre colțul lung, dar Rusu parează de această dată
Min 21 Rus primește în stânga, pătrunde în careu și finalizează la colțul lung, pe sub portar. Golul este anulat pentru offside

CS TUNARI – CSM SLATINA 1-3

Stadion: Tunari (Tunari – Ilfov).
Arbitru central: Eduard Ioniță (Tulcea). Arbitri asistenți: Erchian Ionus (Medgidia) și Daniel Vlase (Galaţi). Arbitru de rezervă: Bogdan Neculcea (Bucureşti). Observator de arbitri: Laurenţiu Vărgatu (Brăila). Delegat de joc: Adrian Petre (Buzău).

CS Tunari: Moroz – Bustea, Ad. Stoian, Barfă, Sin – L. Florică (P. Mitrică 46′), Mihăescu (cpt.)(M. Geantă 86′), Bg. Barbu (L. Mitrică 66′), Dr. Gheorghe (Plumbuitu 66′) – A. Chirițoiu, Dane (D. Despa 72′)
Rezerve neutilizate: Isvoranu – Licsandru, Lambru, Al. Despa
Antrenor: Florin Stîngă

CSM Slatina: Dincă – C-tin. Radu, Mondragon, Sălcianu, Pisăru – D. Toma, Sil. Matei (Țegle 68′) – Ciocâlteu (Răsdan 68′), Doman (cpt.)(Donca 83′), D. Marin (D. Dragu 81′) – Val. Alexandru (Cl. Dragu 68′)
Rezerve neutilizate: Silveanu – Abel Stan, Gherghe, C. Toma
Antrenor: Daniel Oprescu

CSM Slatina câștigă cu 3-1 în deplasare în debutul noului sezon de Liga 2. CS Tunari pierde acasă la prima partidă disputată în eșalonul secund
Min 90+3 1-3 Bârfă execută lung o lovitură liberă chiar de pe linia de la mijlocul terenului, Țegle sare să respingă cu capul, dar deviază pe spate, Paul Mitrică e atent, preia spre poartă și șutează din cădere cu dreptul și înscrie la colțul lung, în stânga
Min 55 0-3 Corner din dreapta bătut de Doman, Silvian Matei se demarcă la colțul scurt și deviază cu capul pe spate, direct la bara a doua, acolo unde apare John Mondragon, nemarcat, care înscrie cu o lovitură de cap din apropiere. Mondragon s-a dat peste cap după ce a înscris
Min 14 0-2 Denis Marin primește în stânga, avansează câțiva metri și centrează din alergare în diagonală, lung, Alexandru Ciocâlteu se retrage ușor și reia din prima cu latul piciorului drept și trimite aproape sub transversală, spre colțul lung. Portarul Tunariului este învins din nou
Min 9 0-1 Aruncare de la margine din dreapta, mingea e trimisă în careu la Doman, care pătrunde până aproape de linia de fund, centrează prin fața porții, Moroz nu intervine, iar Valentin Alexandru, scăpat din marcaj la bara a doua, pune latul și îndeplinește o simplă formalitate din 2 metri

METALOGLOBUS BUCUREŞTI – CSC ŞELIMBĂR 0-1

Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov).
Arbitru central: Mihai Motan (Târgovişte). Arbitri asistenți: Nicușor Marin (Suseni – Argeş) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă: Ana Maria Terteleac (Berceni – Ilfov). Observator de arbitri: Silviu Crângaşu (Ploieşti). Delegat de joc: Dorinel Dincă (Călăraşi).

Metaloglobus: R. Avram – Al. Gheorghe, Al. Iacob (Ant. Cruceru 46′), Chatziterzoglu, Andr. Sava – Liș, Issah (Caramalău 65′), Honciu (cpt.), Gab. Pătrașcu (Nemțanu 60′) – Alb. Voinea (Ad. Voicu 46′), Krstevski (Huiban 60′)
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Zakir, Rob. Neacșu, Vl. Bogdan
Antrenor: Eusebiu Tudor

CSC Șelimbăr: Roșca – Palmeș, R. Crișan, Natea, Fl. Mitrea – Panos, Tud. Călin (Mouassinga 80′) – Monea, I. Năstăsie (cpt.)(C. Soare 90+1′), R. Popa (Rotund 46′) – Rodri Hernando (Schieb 65′)
Rezerve neutilizate: Mitrovic – Ct. Alexe, Al. Luca, Cociș, Vînău
Antrenor: Claudiu Niculescu

0-1 scor final la Clinceni, acolo unde CSC Șelimbăr se impune în deplasare în jocul cu Metaloglobus
Min 34 0-1 Ionuț Năstăsie înscrie pentru Șelimbăr direct dintr-o lovitură liberă de la circa 27 de metri
După încercarea eșuată de a semna cu o echipă din liga a patra din Spania, Caramalău și Huiban s-au întors la Metaloglobus, însă încep cel puțin acest meci din postura de rezerve. Cu echipa bucureșteană a mai semnat și Vlad Bogdan, fost la Unirea Dej în ultimul sezon și adus sub formă de împrumut de la Petrolul

UNIREA DEJ – CSM ALEXANDRIA 1-0

Stadion: Municipal (Dej – Cluj).
Arbitru central: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea). Arbitri asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare). Observator de arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat de joc: Daniel Sabou (Zalău).

Unirea Dej: Cl. Chindriș – Zamfirescu (D. Pop 75′), Chira, Negrea, Șuteu (Roș 85′) – V. Stancovici (M. Geană 75′), Cătinean (cpt.), Ad. Pop – Blaj (Ciocan 46′), Golda (Fulga 46′), Piftor
Rezerve neutilizate: R. Pop – Burdeț, Aur. Ciuciulete, S. Pop
Antrenor: Dacian Nastai

CSM Alexandria: Cristică (cpt.) – Ed. Sîrbu, Cană, Vl. Georgescu, Finica – C. Costea – Al. Nicola (P. Simon 82′), I. Voicu (Neicu 62′), Nițescu (Borțoneanu 82′), Ov. Horșia (Mih. Stancu 60′) – Bueno (C. Neagu 70′)
Rezerve neutilizate: I. Brînză – Lupoaica, Cioablă, Gîdea
Antrenor: Ștefan Odoroabă

Unirea Dej se impune la limită, cu 1-0, în meciul de debut în noul sezon al Ligii 2, in extremis, pe teren propriu. CSM Alexandria debutează cu eșec în liga secundă
Min 90+5 1-0 Adrian Pop execută în careu o lovitură liberă, Cristian Chira înscris cu capul și dă lovitura pentru Unirea
Min 65 Ciocan șutează de puțin pe lângă poartă dintr-o lovitură liberă de la circa 35 de metri
Min 48 Abia intrat pe teren, Ciocan centrează din dreapta în mijlocul careului, de unde Adrian Pop trimite direct în brațele portarului
Min 45+2 Stancovici are un șut periculos, în forță, de la 30 de metri, Cristică respinge de sub transversală. Mingea ajunge în stânga, la Piftor, care trimite pe poartă, dar goalkeeperul Alexandriei salvează din nou
La CSM Alexandria a ajuns încă un jucător care a promovat în această vară cu Poli Iași. După Enrichi Finica, cu teormănenii a semnat cu portarul Ianoș Brînză.

duminică, 6 august 2023, ora 12:00

CORVINUL HUNEDOARA – CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ 2-1

Stadion: ”Michael Klein” (Hunedoara).
Arbitru central: Vlad Baban (Iaşi). Arbitri asistenți: Răzvan Claudiu Tudor (Bucureşti) și Sebastian Păduraru (Gura Humorului). Arbitru de rezervă: Mircea Salomir (Cluj-Napoca). Observator de arbitri: Dan Jiga (Bistriţa). Delegat de joc: Viorel Lolea (Reşiţa).

COMENTARIUL LIVE

Min 83 2-1 Coman avansează în dreapta careului, centrează pe jos înspre fața porții, Hrezdan deviază din prima cu călcâiul în spate, iar Marius Lupu, nemarcat în centrul careului, pune latul și trimite pe jos în stânga lui Krell, mascat și rămas nemișcat pe centrul porții
Min 78 1-1 Patrick Petre centrează de pe linia de 16 metri, aproape din colțul dreapta al careului, mingea se duce în fața careului mic, iar Robert Ciobanu se înalță dintre Lică și Mitran și înscrie cu capul în dreapta, fără șanse pentru Lefter, poziționat prea în lateral. Doi jucători nou-intrați la Ceahlăul aduc egalarea
Min 58 Alexandru Anton intră prin alunecare, din spate, asupra lui Manolache, fundașul Corvinului plonjează și primește fault. Publicul cere al doilea cartonaș galben pentru Anton, iar arbitrul Vlad Baban cedează și îl scoate. Reluările nu arată clar dacă Anton l-a atins pe Manolache, nu a fost un fault deloc dur, dacă a fost, și impresia este că al doilea cartonaș a fost acordat gratuit. Anton protestează, Manolache arată ceva spre coapsa piciorului drept, deși dacă a fost lovit ar fi fost în zona gleznei…
Min 41 Pe contră, după transversala lui Manolache, Ceahlăul scapă pe constraatac, Josemar Agostinho primește mingea, o preia și nu are niciun adversar în fața sa, Flavius Iacob îl ajunge din urmă, îl trage de braț și îl pune la pământ la circa 23 de metri de poarta lui Lefter. Arbitrul Vlad Baban fluieră fault și acordă cartonaș roșu pentru Iacob. Fundașul Corvinului protestează, susținând că a jucat mingea, însă reluările arată clar cum acesta a faultat clar, fără intenție de a juca mingea, la care nu avea prim-planul
Min 8 1-0 O nouă fază de atac a Corvinului, Coman și Mitran se năspustesc amândoi după minge în centrul careului, se încurcă reciproc, Coman șutează în cele din urmă în blocaj, iar balonul se duce în dreapta, unde recuperează Alexandru Neacșa. Căpitanul Corvinului oprește balonul pe linia de 6 metri, în lateral, în unghi destul de închis, nu e presat, fentează de două ori centrarea, îl vede ușor ieșit în față pe Krell și trage cu latul piciorului stâng sub transversală și mingea se duce apoi în spatele barei colțului lung. Corvinul înscrie și publicul erupe. Se scandează: ”Corvinul! Corvinul!”

marți, 8 august 2023, ora 18:30

CS MIOVENI – GLORIA BUZĂU 0-0

Stadion: Orăşenesc (Mioveni – Argeş).
Arbitru central: Sergiu Anton (Bucureşti). Arbitri asistenți: Cristian Daniel Ilinca (Craiova) și Gabriel Neagu (Călăraşi). Arbitru de rezervă: Mihai Laurențiu Ene (Bucureşti). Observator de arbitri: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc). Delegat de joc: Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

COMENTARIUL LIVE

marți, 8 august 2023, ora 21:00

CHINDIA TÂRGOVIŞTE – STEAUA 1-1

Stadion: ”Eugen Popescu” (Târgovişte – Dâmboviţa).
Arbitru central: Claudiu Marcu (Constanţa). Arbitri asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Marian Carson (Constanţa). Arbitru de rezervă: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov). Observator de arbitri: Cristian Sava (Bacău). Delegat de joc: George Constantinescu (Slatina – Olt).

COMENTARIUL LIVE

Min 90+7 1-1 Aut din dreapta bătut înapoi, se centrează lung în careul Chindiei, Rober Sierra sare la cap dintre doi jucători adverși, deviază cu capul spre colțul lung, mingea îl lovește în spate și pe Plămadă și Bogdan Chipirliu plonjează și reia cu talpa, din 4 metri, pe lângă Railean, și egalează.Jucătorii Stelei se bucură excesiv și se duc în fața propriei galerii, unde sărbătoresc. Reluările arată un umăr al lui Chipirliu mai aproape de poartă decât cel al ultimului fundaș, dar călcâiul aceluiași fundaș pare pe linie de partea avansată a atacantului Stelei. Este foarte greu de spus dacă a fost offside sau nu și se poate spune că golul s-a marcat dintr-o fază controversată, la fel ca cel din penalty
♦Min 3 1-0 Robert Moldoveanu bate penalty-ul pe jos, în stânga, Pop deviază, însă insuficient pentru a devia mingea afară. Balonul se duce în plasă și Chindia transformă cu șansă și deschide scorul
♦Min 1
La o minge aruncată în careul Stelei, Robert Moldoveanu e urmărit din spate de Beța, atacantul își dă singur peste călcâi, pică și arbitrul dictează penalty și cartonaș galben pentru pentru căpitanul Stelei fiindcă l-ar fi atins pe picior pe Moldoveanu!!

marți, 12 septembrie 2023, ora 11:00

PROGRESUL SPARTAC – CSC DUMBRĂVIŢA 1-3

Stadion: CNAF Buftea iarbă (Buftea – Ilfov). Arbitru central: Valentin Porumbel (Olteniţa). Arbitri asistenți: George Turcu (Bucureşti) și Bianca Florea (Ploieşti). Arbitru de rezervă: Adelin Pavel (Osica de Jos – Olt). Observator de arbitri: Ioan Duma (Sibiu). Delegat de joc: Florentin Barbu (Giurgiu).

COMENTARIUL LIVE

Min 90+6 Arbitrul îi acordă direct cartonașul roșu lui Ouadie Salhi, pentru o lovitură în față dată lui Florescu, în mijlocul careului Progresului Spartac, la o fază în care se aștepta o centrare dintr-un corner din dreapta. Florescu s-a ridicat imediat și a plecat, iar Salhi a rămas câteva secunde bune pe gazon înainte să iasă afară
Min 74 1-3 Centrare Florescu dintr-un corner din dreapta, mingea ajunge la Alexandru Crivac, aflat singur în 5 metri. A preluat cu genunchii, Trifon era căzut și a reușit din a doua încercare să marcheze
Min 72 0-3 Toroc pierde mingea în careu, în stânga, însă continuă să preseze pentru a reintra în posesie, îi ia fața adversarului, dar este deposedat prin alunecare, balonul merge direct la Ionuț Tănase, care își măsoară pașii și șutează violent cu stângul din 20 de metri, direct în vinclul din stânga
Min 42 0-2 Tănase centrează din zonă centrală în careu, Paulevici așază cu capul înapoi, Zaluschi urmărește și preia cu capul înspre dreapta, trage după el doi adversari, pasează înapoi cu călcâiul, iar ghanezul Bruce Nortey așteaptă mingea și șutează plasat cu stângul, de la circa 13 metri ușor lateral dreapta, la colțul lung, frumos, peste Păun. Progresul Spartac e făcut șah-mat
Min 40 0-1 Tănase are un un-doi cu Paulevici, mijlocașul avansează în stânga careului, trece de Leafu, care a ratat respingerea, pătrunde până în 6 metri, îl întâmpină portarul, pasează în drepta pentru Paulevici, care trage din 8 metri în singurul fundaș dintre el și poarta goală. Balonul ricoșează la un alt jucător al gazdelor, care respinge cu latul înspre dreapta sa. O face direct spre Andrei Toroc, care preia pe piept la 17-18 metri și finalizează magistral cu piciorul drept, plasat, direct în vinclul din dreapta. Mingea a și șters transversala și a intrat în poartă, făcând inutil plonjonul lui Păun

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

https://liga2.prosport.ro/seria-1/program-etapa-1-liga-2-19278618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-fc-brasov-dupa-anuntul-frf-de-amanare-a-meciului-din-prima-etapa-a-ligii-2-in-care-ar-fi-trebuit-sa-joace-dan-alexa-si-fotbalistii-sai-au-aflat-decizia-chiar-in-timpul-antrenamentului-19278626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-a-noului-sezon-de-liga-2-incepe-cu-un-meci-amanat-19278602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2024-2025-cu-22-de-echipe-la-start-19277249

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 05 Aug. 2023, 13:03 Liga 2
Pe aceeași temă