Ștefan Blănaru continuă în Liga 2 după despărțirea de FC Brașov. S-a întors la o echipă pentru care a mai evoluat

Adi MARICA 09 Aug. 2023, 14:03 Liga 2
Ștefan Blănaru continuă în Liga 2 după despărțirea de FC Brașov. S-a întors la o echipă pentru care a mai evoluat

FC Brașov a fost retrogradată în Liga 3 după ce nu a îndeplinit condițiile minime de participare în noul sezon al Ligii 2, unde obținuse, sportiv, fără emoții, de această dată, dreptul de a continua, iar în urma verdictului Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) s-a despărțit de toți jucătorii seniori.

Aceștia vor ajunge rapid la alte cluburi, iar unul dintre cei care și-a găsit deja o nouă echipă este Ștefan Blănaru.

Ștefan Blănaru s-a întors la CS Mioveni după despărțirea de FC Brașov

Atacantul de 34 de ani originar din Șag (Timiș) s-a întors la CS Mioveni după scurta aventură avută la FC Brașov.

Achiziționat de FC Brașov la începutul anului 2023 de la CS Mioveni, când echipa argeșeană era în prima ligă și renunța la mulți jucători, Blănaru s-a accidentat la umăr chiar înaintea startului sezonului de primăvară al ligii secunde. A revenit pe gazon pe finalul play-out-ului de Liga 2, când a apucat să debuteze pentru echipa antrenată de Dan Alexa în partida cu Ripensia (scor 3-0 la Timișoara), în care a evoluat 15 minute.

Blănaru explică de ce a ales CS Mioveni

Imediat după ce a devenit jucător liber de contract după ce FC Brașov și-a pierdut locul din Liga 2, Blănaru a primit mai multe oferte din Liga 2, iar în final a ales să revină la Mioveni.

”Imediat după decizia TAS am fost căutat de mai multe echipe din Liga 2. Am ales CS Mioveni pentru președintele Claudiu Cojocaru, cel care a insistat să revin. Am semnat un contract pe un an cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Echipa este în reconstrucție, dar dacă vom putea ajunge mai sus va fi un bonus”, a spus Blănaru pentru Liga2.ro.

Blănaru a fost legat contractual de CS Mioveni doi ani, din ianuarie 2021 până în ianuarie 2023. A promovat cu echipa argeșeană la finalul sezonului 2020-2021, când a fost utilizat în 15 jocuri și a înscris 7 goluri. În ediția 2021-2022 de primă ligă a prind 27 de meciuri și nu a înscris, iar în prima parte a sezonului 2022-2023 a evoluat în 14 partide primă ligă, tot fără să marcheze. Apoi a trecut la FC Brașov, unde s-a accidentat înainte să se reia Liga 2.

Regretă retrogradarea Brașovului: ”Intram la pas în play-off!”

Referitor la decizia TAS, care a dus la retrogardarea Brașovului, Blănaru a spus: ”La început, când FRF nu a dat licența Brașovului, mă gândeam că vom avea probleme. Apoi, după ce TAS a decis schimbarea arbitrului, am crezut că vom avea parte de un verdict favorabil și am sperat până la capăt. Îmi pare rău pentru că la Brașov aveam un lot bun și eu sunt convins că ajungeam la pas în play-off. Sunt mândru că am jucat la FC Brașov o echipă de tradiție în fotbalul românesc și sper din tot sufletul să continue în Liga 3.”

În cariera sa, Ștefan Blănaru a jucat pentru Millenium Giarmata (Liga 3), Luceafărul Oradea (L2), CS Oșorhei (L3), Național Sebiș (L3), FC Olt Slatina (L2), Ripensia Timișoara (L2), ASU Poli Timișoara (L2), FC Hermannstadt (L2 și L1), Petrolul Ploiești (L2), Turris Oltul Turnu Măgurele (L2), CS Mioveni (L2 și L1) și FC Brașov (L2). Are promovări în prima ligă cu FC Hermannstadt și CS Mioveni, singurele echipe pentru care a jucat în elita fotbalului românesc.

Blănaru devine a 12-a nouă achiziție pentru CS Mioveni în această vară, club la care s-au întors, însă, și jucători pe care în sezonul trecut i-a avut cedați sub formă de împrumut la alte echipe.

Foto: FC Brașov și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-herea-a-strans-din-dinti-cu-gloria-buzau-si-a-terminat-jocul-de-debut-la-cs-mioveni-fara-esec-am-suferit-in-multe-momente-in-acest-meci-dar-eu-zic-ca-am-aratat-si-bine-19279571

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alin-dobrosavlevici-si-a-exprimat-frustrarea-dupa-remiza-de-la-mioveni-19279503

https://liga2.prosport.ro/seria-1/schimbari-in-programul-etapei-a-2-a-a-ligii-2-19279425

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-gloria-buzau-duel-intre-schumacher-si-prepelita-19279347

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2023-2024-fc-brasov-out-progresul-spartac-in-19279233

https://liga2.prosport.ro/seria-1/11-jucatori-nou-veniti-la-cs-mioveni-19279039

Adi MARICA 09 Aug. 2023, 14:03 Liga 2
Pe aceeași temă