Eugen Neagoe a dezvăluit motivele renunțării la Facundo Rizzi. Situația altor doi jucători îl nemulțumește pe antrenorul de la CFC Argeș: ”Nu au ajutat aproape deloc echipa”

Marius ANGHEL 22 Nov. 2023, 11:41 Liga 2
Eugen Neagoe a dezvăluit motivele renunțării la Facundo Rizzi. Situația altor doi jucători îl nemulțumește pe antrenorul de la CFC Argeș: ”Nu au ajutat aproape deloc echipa”

Înainte de meciul cu Ceahlăul, penultimul pe care echipa îl are stabilit în 2023 și al cincilea cu Eugen Neagoe pe banca tehnică, antrenorul de la Campionii FC Argeș a vorbit și despre despărțirea clubului de fundașul argentinian Facundo Rizzi (26 de ani), primul jucător care a plecat la scurt timp după instalarea sa ca ”principal”.

Totodată, Neagoe a precizat alte două nume de jucători care pare că nu vor mai avea nici ei viață lungă la trupa piteșteană.

Eugen Neagoe a explicat motivele despărțirii de Facundo Rizzi

La două săptămâni și jumătate de la numirea ca antrenor la CFC Argeș și la scurt timp după disputarea primului meci oficial sub comanda sa, 1-1 cu CSM Slatina, Eugen Neagoe renunța la primul jucător din lot. Era Facundo Rizzi, cu toate că îl utilizase ca titular contra echipei din Slatina și fusese unul dintre cei care jucasetă în toate cele zece meciuri de până la acel moment, de nouă ori ca titular și doar o dată fiind înlocuit. Totodată, argentinianul era unul dintre puținii jucători rămași din lotul pe care clubul l-a avut în sezonul trecut, când retrograda din prima ligă.

Din aceste motive, dar și fiindcă Neagoe spunea la prezentarea sa că ”nu mă gândesc la o evaluare a jucătorilor în acest moment”, despărțirea de Rizzi a fost surprinzătoare.

La aproape o lună distanță după ce CFC Argeș și-a încheiat conturile cu Facundo Rizzi, Eugen Neagoe a spus motivul pentru care a renunțat la jucător.

”Am ajuns la concluzia că Rizzi este un jucător care nu ne poate ajuta pe termen lung. Rămânea încă o lună, două luni de zile și nu cred că mă mai puteam baza pe el.

Sigur, au fost și alți jucători care au greșit. Dacă vom considera, și sigur acest lucru se va întâmpla, la sfârșitul acestui an, că vor fi jucători care nu ne pot pot ajuta, care nu pot crește nivelul jocului și al echipei, ne vom strânge mâna și vor pleca”, a explicat Eugen Neagoe.

Sud-americanul a ajuns la echipa din Pitești în ianuarie 2023 și a evoluat în prima ligă în 16 meciuri, 15 ca titular, iar în Liga 2 a jucat în toate cele 10 partide din campionat de până la momentul despărțirii. În meciurile de baraj de menținere disputate cu Dinamo nu a jucat, iar în Cupa României a prins un meci în sezonul trecut și unul în cel actual. Per total, a strâns 28 de meciuri pentru CFC Argeș și nu a marcat.

În cariera sa a mai jucat pentru Rosario Central, Villa Dalmine și Gimnasia Jujuy, toate din Argentina.

Cristian Balgiu și Josip Mihalic, pe făraș?

În aceeași conferință de presă, întrebat dacă CFC Argeș are indisponibili pentru jocul cu Ceahlăul, Eugen Neagoe a enumerat trei fotbaliști. În special față de doi dintre ei, discursul său a dat de înțeles că nici ei nu vor mai continua cu echipa din iarnă. Este vorba despre mijlocașii Cristian Balgiu (29 ani) și Josip Mihalic (20 ani).

”Avem ceva probleme de lot. Răuță este în continuare accidentat. Mai vechii jucători cu probleme, Balgiu, Mihalic, care nu vor face parte din lot. De fapt, ei au fost accidentați pe toată această perioadă de toamnă, ei nu au ajutat aproape deloc echipa și, sigur, vom face o analiză foarte-foarte serioasă acum, la finalul acestui an”, a mai spus Neagoe.

  • Adus în vară de la Steaua, Cristian Balgiu (foto, în meciul cu Chindia) a fost utilizat la CFC Argeș în patru meciuri din Liga 2, în etapele 2-5, de fiecare dată intrând ca titular și de două ori fiind înlocuit. A totalizat 281 minute pe teren.
  • Croatul Josip Mihalic a fost adus în România de CFR Cluj, însă a fost cedat în vară la CFC Argeș, pentru care a apucat să evolueze în 3 meciuri, în etapele 1, 2 și 4, totalizând doar 104 minute, fiindcă de fiecare dată a intrat din postura de rezervă, o dată chiar fiind înlocuit.

Foto: Gabriel Neacșu și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u21-a-condus-de-doua-ori-elvetia-dar-a-fost-egalata-19293635

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-a-pierdut-meciul-cu-japonia-19293631

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-analiza-jocului-dintre-ceahlaul-si-cfc-arges-19293590

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-are-doar-varianta-victoriei-la-piatra-neamt-pentru-a-mai-spera-la-play-off-eugen-neagoe-menajeaza-ineficacitatea-atacantilor-sai-si-e-increzator-inaintea-partidei-cu-ceahlaul-19293585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/participantii-la-meciul-ceahlaul-cfc-arges-pot-face-fapte-bune-pentru-copiii-de-la-institutul-clinic-fundeni-actiunea-caritabila-este-promovata-de-sotia-unuia-dintre-jucatorii-clubului-nemtean-19293569

Marius ANGHEL 22 Nov. 2023, 11:41 Liga 2
Pe aceeași temă