CFC Argeș s-a despărțit de primii jucători după ce a intrat în vacanța de iarnă. Ambii sunt străini și au jucat puțin

Marius ANGHEL 21 Dec. 2023, 00:46 Liga 2
CFC Argeș s-a despărțit de primii jucători după ce a intrat în vacanța de iarnă. Ambii sunt străini și au jucat puțin

Campionii FC Argeș a bifat două noi despărțiri în acest final de an 2023 și a ajuns la patru rezilieri de când l-a instalat ca antrenor pe Eugen Neagoe.

După fundașul argentinian Facundo Rizzi și mijlocașul Alexandru Răuță, clubul piteștean și-a încheiat colaborarea și cu mijlocașii croați Domagoj Babin și Josip Mihalic.

  • Nu cu mult timp în urmă, sponsorul principal al echipei susținea că nu-și dorește ”o revoluție la nivelul lotului”, ci mai degrabă vrea ca actualii jucători din lot ”să își ducă crucea”, după ce au făcut de râs clubul și în acest sezon de Liga 2, după ce în vară s-a retrogradat din prima ligă. Afirmațiile lui Viorel Tudose erau în contradicție cu ceea ce susține antrenorul Eugen Neagoe, care înainte de încheierea meciurilor oficiale din 2023 spune că a informat mai mulți jucători că nu mai intră în planurile sale.

Domagoj Babin și Josip Mihalic nu mai continuă cu Campionii FC Argeș

Trei săptămâni au trecut de la ultimul meci oficial al CFC Argeș în 2023 și clubul se mișcă foarte greu la capitolul organizare pentru partea a doua a sezonului.

Fosta prim-divizionară, care se consideră urmașa fostei campioane FC Argeș, este printre ultimele echipe din Liga 2 care până în acest moment nu și-a comunicat în mod oficial programul de pregătire pentru iarnă.

Și la capitolul curățenia la nivel de lot se progresează greu. Miercuri seară au fost anunțate abia primele două nume de care clubul se desparte după încheierea partidelor din acest an, în condițiile în care antrenorul Eugen Neagoe susținea încă dinainte de meciul cu CSC Dumbrăvița că a avut discuții cu patru-cinci jucători despre faptul că nu se va mai baza pe ei în continuare.

Clubul a ajuns la un acord de reziliere cu croații Domagoj Babin (foto text 1) și Josip Mihalic.

Croații Babin și Mihalic au jucat puțin pentru echipa piteșteană

Domagoj Babin (23 de ani) a semnat cu CFC Argeș la începutul lunii august 2023 și în 15 etape de Liga 2 a evoluat în 10 meciuri, timp de 332 de minute. A fost doar de trei ori titular și de fiecare dată a fost înlocuit. Nu a înscris niciun gol.

A evoluat și în cele două meciuri disputate de echipă în acest sezon al Cupei României. Cu Vedița Colonești a intrat în minutul 15, iar cu FC Bihor a fost înlocuit la pauză, după ce a început jocul ca titular.

Josip Mihalic (foto text 2) a semnat în vară cu CFR Cluj și apoi a fost împrumutat la CFC Argeș, unde mult timp a fost accidentat. În cele 15 etape a prind doar trei meciuri, cu Viitorul Pandurii (0-0), CS Mioveni (0-0) și Chindia (0-2), de fiecare dată a intrat din postura de rezervă, iar contra Chindiei a fost înlocuit de Pelici în minutul 59, după ce fusese introdus în minutul 30. A strâns, în total, 104 minute în tricoul alb-violet.

În cele două jocuri din Cupă a prins lotul doar contra Vediței Colonești, împotriva căreia a fost integralist.

”Clubul nostru s-a despărțit de Domagoj Babin și Josip Mihalic

Clubul nostru și fotbalistul Domagoj Babin au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului pe cale amiabilă. Mijlocașul croat în vârstă de 23 de ani a jucat 11 meciuri (n.r. – are 12 meciuri, zece în Liga 2 și două în Cupa României) în toate competițiile pentru FC Argeș.

Totodată, celălalt jucător croat din echipă, Josip Mihalic, împrumutat de la CFR Cluj, a revenit la gruparea clujeană. Acesta a jucat doar 3 meciuri (n.r. – are 4 meciuri, trei în Liga 2 și unul în Cupa României) pentru FC Argeș”, a transmis CFC Argeș.

  • Odată cu despărțirea de cei doi croați, Campionii FC Argeș îi mai are în lot ca jucători străini pe fundașul Esteban Orozco Fernandez (Guineea Ecuatorială) și atacanții Milcho Angelov (Bulgaria) și Dorian Bertrand (Madagascar).

Foto: Campionii FC Argeș și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zoltan-szondi-presedintele-echipei-fk-miercurea-ciuc-sustine-propunerea-lui-razvan-burleanu-19296313

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sponsorul-principal-al-cfc-arges-reactie-fata-de-ultimele-declaratii-ale-lui-danut-coman-si-nicolae-dica-19296295

https://liga2.prosport.ro/seria-1/danut-coman-raspuns-transant-pentru-sponsorul-de-la-cfc-arges-19296266

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dica-dispus-sa-antreneze-din-nou-cfc-arges-desi-a-fost-declarat-persona-non-grata-19296128

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-inca-asteapta-pentru-numirea-presedintelui-19296027

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-ameninta-ca-se-retrage-de-la-cfc-arges-daca-eugen-neagoe-va-fi-demis-19295980

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-plin-de-ironii-la-adresa-jucatorilor-de-la-cfc-arges-19295923

Marius ANGHEL 21 Dec. 2023, 00:46 Liga 2
Pe aceeași temă