Steaua și AS47, reacții tăioase față de Dinamo, după ce ”câinii” își promovează meciul cu FCSB ca fiind împotriva Stelei

Marius ANGHEL 16 Nov. 2023, 11:49 Liga 2
Steaua și AS47, reacții tăioase față de Dinamo, după ce ”câinii” își promovează meciul cu FCSB ca fiind împotriva Stelei

Steaua nu a rămas fără reacție după ce fosta sa adversară din sezonul trecut al Ligii 2, Dinamo, a avut un mesaj public prin care a ignorat verdictele instanțelor și afirmat că FCSB este Steaua.

Clubul din Ghencea și-a ironizat rivala, cea care de mai bine de un an nu mai poate spune că acasă înseamnă ”Ștefan cel Mare”, iar în acest moment are, la rândul său, probleme de identitate.

Dinamo spune că FCSB e Steaua: ”La început a fost CSCA. Apoi s-a numit CCA, CSA Steaua, acum e FCSB”

În prima ligă, Dinamo urmează să joace în etapa a 14-a cu FCSB, liderul campionatului, iar în această săptămână a început promovarea acestui joc pe care îl intitulează ”primul derby”. Jocul este programat duminica viitoare, 26 noiembrie, de la ora 20:30, pe Arena Națională.

”Câinii” au avut mai multe mesaje prin care să își motiveze suporterii să vină la meci, însă cel transmis miercuri, 15 noiembrie, a fost aparte. La început a fost CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei). Apoi s-a numit CCA (Casa Centrală a Armatei), CSA Steaua (Clubul Sportiv al Armatei Steaua), acum e FCSB”, a scris Dinamo, care a înfuriat fanii Stelei și chiar clubul din Ghencea, care rar ia măsuri prin care să-și apere public identitatea, într-o perioadă în care mulți sunt ”amețiți” de ”războiul” cu FCSB.

”Primul derby, prima victorie
La început a fost CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei). Apoi s-a numit CCA (Casa Centrală a Armatei), CSA Steaua (Clubul Sportiv al Armatei Steaua), acum e FCSB.
Pe scurt, Steaua, oricare ar fi ea.
Dinamo a rămas Dinamo de la înființare până astăzi.
Povestea unicului derby al fotbalului nostru a început în 1948, pe 20 noiembrie, cu victoria „câinilor roșii”, 1-0, prin golul marcat de Marian Apostol.
A fost primul episod în campionatul României, Divizia A pe vremuri, Liga 1 sau, de anul trecut, SuperLiga.
De-atunci s-au adunat 151 de meciuri în prima ligă și, orice ar spune unii, statistica nu poate fi mințită. Avem 49 de victorii, cu una mai mult decât ei, 48, celelalte 54 de întâlniri terminându-se la egalitate.
Din 48 până în anii 70, dominația alb-roșie făcea înconjurul lumii și nu putea fi pusă la îndoială nici de clubul Armatei.
Cea mai lungă serie de victorii consecutive în fața rivalei, reținută în istoria campionatului, a fost consemnată între 25 octombrie 1970 și 10 iunie 1973, când Dinamo avea să câștige 6 derby-uri. Era echipa fraților Nunweiller, Sălceanu, Lucescu, Dinu, Dumitrache.
Astăzi am deschis prima filă din cartea de istorie a acestui derby, de mâine, în fiecare zi, ne vom aminti de cele mai frumoase 10 victorii trăite împotriva rivalilor”, a fost tot mesajul clubului care are denumirea completă S.C. Dinamo 1948 S.A.

Steaua nu a rămas fără reacție: ”Facem precizări pentru a clarifica o statistică postată de unul dintre cele trei cluburi care poartă numele Dinamo”

În încercarea de a umple Arena Națională pentru jocul cu FCSB, Dinamo, penultima în prima ligă și mare favorită la o nouă retrogradare în Liga 2, a uitat că însăși ea are probleme de identitate și s-a băgat într-un subiect sensibil pentru suporterii steliști.

Steaua nu a rămas fără reacție și a avut o replică tăioasă pentru Dinamo.

”Steaua este Steaua. Nu ne-am numit și nu vom purta niciodată alt nume, cu atât mai puțin o înșiruire de consoane. Noi, Clubul Sportiv al Armatei Steaua, suntem Steaua, justiția a decis că nu am cedat niciodată patrimoniul nostru, mai exact marca, numele sau palmaresul.
Evoluăm pe stadionul Steaua, din bulevardul Ghencea, iar pe echipamentele sportivilor noștri sunt imprimate siglele istorice ale Stelei.
Întrebările, tot mai frecvente, de tipul „Cine este adevărata Steaua?” nu își au rostul. Steaua suntem noi, iar când o spun Marius Lăcătuș, Tudorel Stoica, Gabi Balint, Victor Pițurcă, Anghel Iordănescu și mulți alții, credem că nu mai este nimic de adăugat.
Am făcut aceste precizări pentru a clarifica o statistică postată pe contul de facebook al unuia dintre cele trei cluburi care poartă numele Dinamo, mai exact S.C. Dinamo 1948 S.A.”, a fost mesajul clubului din Ghencea.

AS47, reacție față de Dinamo, incluzând și FCSB: ”Nu mai au nimic în comun cu vechile echipe. Cât vă mai mințiți între voi, falșilor?”

Inclusiv Asociația Steliștilor 1947 (AS47) a avut o reacție dură față de mesajul clubului Dinamo, publicând și o fotografie care nu mai are nevoie de niciun comentariu, un document semnat de președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, care face precizări despre palmaresul clubului din ”Ștefan cel Mare”, unde se regăsește el în acest moment.

”Au dreptate, primul lor derby, conform instanțelor (decizia marca și palmares), poate fi luat în considerare doar după 2017 și a fost câștigat de SCD 1948. În rest, se perpetuează aceleași afirmații și dezinformări în jurul Stelei. Indiferent în ce ligă ar evolua, indiferent de atacurile din partea unor indivizi dubioși și a presei tendențioase, fotbalul românesc se învârte, în esență, în jurul Stelei.
Derbyul clonelor ar putea fi confirmat chiar și de Burleanu, atunci când a clarificat aspectele legate de continuitate: sediul și stadionul, sigla și palmaresul. Cele două cluburi din prima ligă nu mai au nimic în comun cu vechile echipe. Cât vă mai mințiți între voi, falșilor?
Singurul meci cu adevărat relevant între Steaua și Dinamo este, poate, doar la rugby, unde cele două cluburi istorice ale României se întâlnesc cu adevărat peste câteva zile.
Totuși, este remarcabil modul în care toate „clonele” s-au coalizat într-o singură săptămână”, a transmis AS47.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-fk-miercurea-ciuc-a-facut-scandal-dupa-meciul-cu-steaua-19293196

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19293186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-vorbit-din-nou-despre-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-19292930

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-a-marcat-iar-pentru-steaua-cu-fk-miercurea-ciuc-scor-1-0-etapa-13-din-liga-2-19292910

Marius ANGHEL 16 Nov. 2023, 11:49 Liga 2
Pe aceeași temă