Dan Spătaru nu a debutat încă la FCSB, dar a ajuns motiv de dispută între cluburile care îl dețin în coproprietate

Adi MARICA 22 Nov. 2023, 16:33 Liga 3
Dan Spătaru nu a debutat încă la FCSB, dar a ajuns motiv de dispută între cluburile care îl dețin în coproprietate

La începutul lunii septembrie a acestui an 2023, mijlocașul Dan Spătaru (18 ani) a fost împrumutat de Kids Tâmpa Brașov (Liga 3) pentru un sezon la FCSB, în SuperLigă! Tânărul jucător s-a remarcat în sezonul trecut al Ligii 2, la FC Brașov, echipă care în vară nu a obținut certificarea de Liga 2, a fost retrogradată de FRF, iar apoi s-a desființat.

Spătaru încă nu a apucat să debuteze la prima echipă a clubului FCSB, însă cluburile care îl dețin în coproprietate, Kids Tâmpa Brașov și ACS Steagul Brașov, au ajuns să se certe.

Kids Tâmpa l-a împrumutat pe Dan Spătaru la FCSB, după revenirea de la FC Brașov

Jucătorul brașovean a revenit, în vară, după despărțirea de FC Brașov, la Kids Tâmpa, iar acesta l-a cedat sub formă de împrumut la FCSB.

”Am semnat actele, după ce am ajuns la un acord cu FCSB pentru un împrumut pe un an, urmând ca finalul acestei perioade, ei să poată activa clauza de cumpărare a jucătorului nostru. Ne bucurăm că un fotbalist de la Kids Tâmpa face pasul către o echipă atât de mare, de altfel interesul pentru el a fost ridicat în această vară, mai multe formatii din liga întâi fiind interesate de transferul lui. Suntem fericiți pentru el și îi dorim multă baftă. Pentru noi este un motiv de mândrie că un jucător care s-a format la noi la club, are acum are șansa de a demonstra că talentul lui merită să se facă văzut la nivel și mai înalt. De asemenea, este și motivație pentru tinerii fotbaliști pe care îi avem la noi la academia de fotbal”, spunea Adrian Zahariea, președintele Kids Tâmpa Brașov după parafarea împrumutului.

ACS Steagul Roșu, coproprietar al lui Stăparu, s-a adresat la FRF împotriva Kids Tâmpa Brașov

Cei de la ACS Steagul Brașov, club care din această vară a rămas doar cu activitate la nivel de juniori, dar care este coproprietar al fotbalistului, a reclamat la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) faptul că Kids Tâmpa Brașov nu a întregistrat acte adiționale din acordul de transfer din iunie 2021 dintre Kids Tâmpa Brașov și ACS Steagul Roșu Brașov.

CNSL a respins cererea clubului ACS Steagul Roșu Brașov ca neîntemeiată.

”1. Dosar nr. 750/CL/2023: ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV STEAGUL ROȘU BRAȘOV VS. ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV KIDS TÂMPA 2015 BRAŞOV • Respinge excepția nulității clauzei din acordul de transfer încheiat la data de 01.07.2021 invocata de paratul ACS Kids Tampa 2015 Brasov ca neîntemeiată. • Respinge excepția prematuritatii cererii de chemare in judecata cu privire la capătul 1 din cererea precizata invocata de paratul ACS Kids Tampa 2015 Brasov ca neîntemeiată. • Respinge cererea reclamantului ACS Steagul Rosu Brasov formulata in contradictoriu cu paratul ACS Kids Tampa 2015 Brasov ca neîntemeiată. • Cu recurs in 5 zile de la comunicare. • Pronunțată în ședința din 21.11.2023”, este decizia CNSL.

Dan Spătaru: ”Merg la FCSB cu dorința de a demonstra ce pot.”

Dan Spătaru, utilizat în 22 din cele 25 de meciuri disputate de FC Brașov în ediția trecută a Ligii 2, în care a marcat de 4 ori, spunea că este fericit că a ajuns la FCSB.

”A fost o decizie greu de luat, pentru că au fost mai multe oferte în această vară. Sunt însă fericit că am ajuns la echipa cu care țineam de mic și al cărei tricou am șansa să îl îmbrac acum. Merg cu capul sus, plin de dorința de a demonstra ce pot. Am încredere în mine și abia aștept să încep treaba acolo. Le mulțumesc celor care m-au antrenat până acum, și trebuie să recunosc, perioada petrecută la Tâmpa m-a ajutat enorm, pentru că mi-a oferit șansa de a debuta la seniori, la o vârstă fragedă”, a spus Spătaru, component al naționalei U19 a României.

El a început fotbalul la ACS Steagu Roșu, s-a transferat la 14 ani la Kids Tâmpa, unde a fost antrenat de Nicolae Văduva și Florin Nistoroschi, iar sezonul trecut a fost împrumutat la FC Brașov, în Liga a 2-a, unde a fost jucător de bază în angrenajul echipei lui Dan Alexa. De altfel, Dan Alexa, antrenorul care l-a pregătit pe Dan Spătaru la FC Brașov în Liga 2, în ultimul sezon, este convins că Gigi Becali a făcut o afacere bună cu transferul tânărului fotbalist brașovean. ”Dan Spătaru este un jucător special, eu chiar l-am considerat cel mai bun junior din Liga 2. Are calitate, este și marcator și pasator și nu degeaba au fost echipe din Superliga interesate de el. Gigi Becali a făcut o afacere bună prin acest transfer. Acum totul depinde doar de ei să-i dea încredere și continuitate. Este adevărat că la FCSB va avea o concurență acerbă, dar eu sunt convins că se poate impune prin calitățile sale. Cel mai bun randament îl dă ca inter dreapta”, spunea Alexa.

Ajuns în curtea FCSB, Dan Spătaru a fost urmărit de ghinion. S-a accidentat și nu a apucat să prindă nici măcar o dată lotul primei echipe a clubului din prima ligă, lider în acest moment. A fost aproape să joace în Cupa României, contra FC Bihor, însă a devenit indisponibil.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dan-spataru-nu-va-canta-la-oradea-asa-cum-anticipa-gigi-becali-debutul-fostului-jucator-al-fc-brasov-la-fcsb-se-amana-19286346

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-spataru-despre-discutia-cu-gigi-becali-inainte-sa-semneze-cu-fcsb-19283386

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dan-spataru-imprumutat-la-fcsb-19283336

Adi MARICA 22 Nov. 2023, 16:33 Liga 3
Pe aceeași temă