EXCLUSIV | Încă un jucător din prima ligă ajunge la Concordia Chiajna! Gabi Tamaș va face echipă cu un fost coechipier de la Petrolul

Marius ANGHEL 26 Jan. 2023, 23:57 Liga 2
EXCLUSIV | Încă un jucător din prima ligă ajunge la Concordia Chiajna! Gabi Tamaș va face echipă cu un fost coechipier de la Petrolul

Concordia Chiajna bifează în această iarnă o nouă achiziție din prima ligă, a treia, după ce din același campionat i-a adus pe Gabriel Tamaș, fost la Petrolul, și Iustin Popescu, fost la CS Mioveni. Ultimul nou-venit în lotul lui Eugen Trică este un fundaș lateral stânga tot de la Petrolul, potrivit surselor Liga2.ro.

Este vorba despre Mihai Velisar (24 de ani), jucător crescut de clubul ploieștean, care s-a întors la echipă în urmă cu un an, însă care a evoluat puțin și care acum a cerut să fie lăsat să meargă în altă parte pentru a avea mai multe șanse să intre pe teren.

Mihai Velisar, împrumutat de Petrolul la Concordia Chiajna

Din informațiile Liga2.ro, Mihai Velisar a obținut joi, 25 ianuarie, acordul clubului Petrolul, cu care are contract până în vara anului 2025, să meargă la Concordia Chiajna, unde va avea mai multe șanse să joace.

Velisar s-a întors la Petrolul în ianuarie 2022, după doi ani și jumătate petrecuți la Gaz Metan Mediaș, perioară în care a strâns 73 de meciuri în Liga 1 și două goluri, cât și trei meciuri la naționala U21 a României, la Campionatul European 2021. Însă la echipa ploieșteană nu a reușit să se impună în fața căpitanului Valentin Țicu. În partea a doua a sezonului trecut, de Liga 2, a evoluat în 6 meciuri (294 minute), iar în actualul sezon, de SuperLigă, a prins doar 5 jocuri (196 minute). A fost utilizat și în cele trei partide din această ediție a Cupei României (267 minute), însă tot sub pretențiile sale.

Astfel, știind că are șanse mici să fie utilizat în detrimentul lui Țicu, Velisar a solicitat conducerii să-l lase să meargă sub formă de împrumut la Concordia Chiajna, unde va putea juca mai mult, lucru care s-a și întâmplat. Fundașul stânga e conștient că la vârsta sa, de 24 de ani, are nevoie să joace, altfel cariera sa o poate lua și mai mult în jos.

  • La o zi după ce Petrolul a anunțat încetarea colaborării cu Harrison Manzala și Mirko Ivanovski, clubul se desparte temporar, de această dată, și de Mihai Velisar, care va merge la Concordia Chiajna, acolo unde îl are cedat sub formă de împrumut și pe Mihai Constantinescu (20 de ani), mijlocaș utilizat în 9 partide în prima parte a sezonului.
Mihai Velisar a jucat în acest sezon în 8 meciuri din 26 disputate în total de Petrolul, 5 în SuperLigă și 3 în Cupa României, și a dorit să fie lăsat la altă echipă unde să poată evolua mai mult. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Doar două achiziții prezentate oficial de Concordia, însă noutățile din lot sunt mult mai multe

Concordia Chiajna i-a anunțat public ca achiziții perfectate în această iarnă doar pe Gabriel Tamaș și Iustin Popescu, dintre aceștia Tamaș fiind prezentat inclusiv în cadrul unei conferințe de presă susținută chiar în ziua reunirii. Tot atunci, la prima ședință de antrenament din 2023, Eugen Trică a avut ca noutăți alți patru jucători: Adrian Niță (Unirea Constanta), Ramon Gașpar (Campionii FC Argeș), Silviu Pană (Poli Timisoara) și Raoul Cristea (Metaloglobus).

Între timp, altă noutate din lotul lui Trică este Gabriel Goicea, un fundaș care în prima parte a sezonului a fost la CS Tunari (Liga 3) și care în această iarnă a fost pus pe liber. Acesta a fost testat de Concordia atât în amicalul cu CS Dinamo (scor 4-0), cât și în cel cu Progresul Spartac (scor 0-1).

Următorul amical al echipei din Chiajna are loc sâmbătă, cu CS Tunari, iar apoi pleacă în cantonament în Turcia, unde va sta în perioada 30 ianuarie – 10 februarie.

 

 

 

Mihai Velisar și Gabriel Tamaș vor fi din nou coechipieri în acest sezon, de această dată la Concordia Chiajna. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Petrolul: ”Mihai Velisar, împrumutat la Concordia Chiajna”

UPDATE: Vineri dimineață, Petrolul a confirmat informațiile publicate de Liga2.ro, anunțând împrumutul lui Mihai Velisar la Concordia Chiajna până la finalul actualului sezon.

”Mihai Velisar, împrumutat la Concordia Chiajna
Fundașul stânga Mihai Velisar va evolua până la finele acestui sezon, sub formă de împrumut, la echipa de eșalon secund Concordia Chiajna. Mutarea a fost făcută la dorința jucătorului, pentru a avea posibilitatea disputării cât mai multor meciuri în viitorul apropiat.
În vârstă de 24 de ani, Velisar a bifat opt apariții in stagiunea in curs, cinci dintre meciuri fiind in Superliga, iar celelalte trei în Cupa României.
Mult succes, Mihai!”, a comunicat Petrolul.

Marius ANGHEL 26 Jan. 2023, 23:57 Liga 2
Pe aceeași temă