Gabriel Tamaș, reacție față de cei care i-au ”atras atenția că am întors spatele lui Dinamo” și explicații pentru alegerea de a semna cu Concordia

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 16 Jan. 2023, 11:54 Liga 2
Gabriel Tamaș, reacție față de cei care i-au ”atras atenția că am întors spatele lui Dinamo” și explicații pentru alegerea de a semna cu Concordia

Gabriel Tamaș a surprins în acest început de an când a ales să semneze cu Concordia Chiajna, cu toate că a fost dorit de mai multe echipe din SuperLigă după despărțirea de Petrolul.

Fundașul de 39 de ani a optat să continue în Liga 2, la o echipă aflată cu trei runde înainte de finalul sezonului regular în afara locurilor de play-off, în primul rând datorită stabilității financiare a acesteia. Fostul internațional s-a săturat să joace în România și să nu-și primească la timp banii, lucru pe care crede că nu-l va întâlni la Chiajna.

Gabi Tamaș, reacție față de cei care i-au ”atras atenția că am întors spatele lui Dinamo”

La conferința de prezentare a sa la Concordia, în ziua reunirii echipei, Tamaș și-a început discursul prin a răspunde public celor care au spus despre el că a refuzat-o pe Dinamo înainte să semneze cu trupa ilfoveană. Fundașul a declarat că nu a întors spatele clubului care l-a lansat în fotbalul din Europa, ci nu a fost contactat de nimeni de la Dinamo.

”Am citit și eu presa, o citesc din când în când. Mi s-a atras atenția de anumite persoane că am întors spatele lui Dinamo, din ceea ce am văzut. Vreau să vă spun adevărul. Nu am fost contactat de niciun oficial al lui Dinamo sau de alți oficiali. Eu sunt deschis la discuții”, a spus Gabi Tamaș, care în cariera sa a evoluat pentru Dinamo în trei perioade diferite, 2002-2003, 2005 și 2008-2009, totalizând 82 de meciuri și 6 goluri.

Dinamovistul care a vorbit public despre trecerea lui Tamaș la Concordia a fost antrenorul Ovidiu Burcă, însă acesta nu a făcut nicio referire la vreun refuz primit. În primul rând, echipa din ”Ștefan cel Mare” are interdicție la transferuri în acest moment și nu poate legitima niciun jucător. ”Gabi Tamaș, dincolo de a fi un bun jucător, este un lider. Nu este ușor să transferi lideri, nu e ușor să mai găsești lideri în acest moment. Din perspectiva asta, Gabi sigur ne-ar fi ajutat, dar Chiajna este un club unde există o mare stabilitate, are condiții foarte bune de pregătire. Din punct de vedere financiar, întotdeauna lucrurile au stat în regulă acolo și îi felicit pentru transferul lui Tamaș. Adversarele noastre se miscă, dar noi încercăm să fim cât mai omogeni, să fim cât mai uniți în momentul de față”a spus Ovidiu Burcă, citat de AntenaSport.

”Am și eu o vârstă și nu mai am răbdare să plec de acasă, las familia, las tot acasă, să vin să umblu prin orașe”

Campionul cu FCSB în 2015 a vorbit apoi despre motivele care l-au făcut să aleagă să își continue cariera în Liga 2, la Concordia Chiajna. El s-a antrenat la finalul anului trecut cu FC Brașov, echipă din liga secundă din orașul în care are domiciliul, însă a preferat trupa ilfoveană prezidată de un bun prieten al său.

”Am ales Concordia Chiajna și prin prisma faptului că sunt foarte bun prieten cu domnul președinte, cu Cristi Tănase, de pe vremea când eram jucător la Dinamo. Am ținut legătura și am căutat, sincer, o stabilitate, o stabilitate financiară. La bănuții ăștia puțini, mulți, cât îi primesc sau cât primesc jucătorii de fotbal în general. Sunt foarte multe echipe care nu au stabilitatea asta și se cer de la jucători foarte mult. Atunci am ales să vin la Concordia datorită acestui lucru.

Am și eu o vârstă și nu mai am răbdare să plec de acasă, las familia, las tot acasă, să vin să umblu prin orașe, pe la fel și fel de echipe, să ajut cum pot echipa și să nu fiu plătit. Și am zis de ce nu, hai să aleg Concordia Chiajna, că știu foarte bine situația de aici, am vorbit cu jucătorii, am vorbit cu oameni din fotbal, știu situația lor, se chinuie de câțiva ani de zile să promoveze, păcat că nu au promovat, și am venit aici, alături de Mister (n.r. – arată spre Eugen Trică) să pun osul la bătaie și să încercăm să prindem play-off-ul. Ăsta este obiectivul nostru până la play-off, după aia vedem”, a declarat Gabriel Tamaș.

Tamaș a jucat ultima dată la Petrolul, până în octombrie

Tamaș a început sezonul la Petrolul, a evoluat în 13 meciuri din prima ligă și a marcat două goluri, dar s-a despărțit de echipa ploieșteană după o discuție telefonică aprinsă cu antrenorul Nae Constantin, făcută publică de acesta din urmă. Ruptura a avut loc în luna octombrie a anului 2022.

În cariera sa, campionatul cu FCSB, în 2015, a evoluat pentru FC Brașov, Tractorul Brașov, Dinamo, Galatasaray (Turcia), Spartak Moscova (Rusia), Celta Vigo (Spania), Auxerre (Franța), West Bromwich (Anglia), CFR Cluj, Doncaster Rovers, Watford (ambele din Anglia), FCSB, Cardiff City (Anglia), Hapoel Haifa (Israel), Astra, Universitatea Cluj, FC Voluntari și Petrolul Ploiești.

Pentru naționala României are 67 de meciuri și 3 goluri.

Fundașul a mai evoluat în Liga 2 la începutul sezonului 2020-2021, la Universitatea Cluj, timp de 9 meciuri, după aceea plecând în prima ligă la FC Voluntari.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-o-noua-achizitie-importanta-19257641

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prietenie-dar-fotbalul-e-pe-bani-salariul-urias-pentru-liga-2-pe-care-il-va-castiga-gabi-tamas-la-concordia-chiajna-exclusiv-19257519

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-concordiei-despre-cum-l-a-convins-pe-gabi-tamas-sa-semneze-si-despre-viata-extrasportiva-a-fostului-international-merg-si-eu-cu-el-daca-e-cazul-video-19257500

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-prima-reactie-a-lui-gabi-tamas-dupa-ce-a-semnat-cu-concordia-chiajna-am-gasit-normalitate-apoi-m-am-crucit-19257405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-de-imagine-data-de-concordia-chiajna-a-semnat-cu-gabriel-tamas-durata-contractului-si-ce-spune-presedintele-cristian-tanase-19257397

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 16 Jan. 2023, 11:54 Liga 2
Pe aceeași temă