Concordia Chiajna s-a reunit cu un lot de 28 de jucători, șase fiind nou-veniți. Ovidiu Herea face parte din stafful lui Eugen Trică

Marius ANGHEL 17 Jan. 2023, 12:45 Liga 2

Concordia Chiajna și-a reluat și ea, de luni, 16 ianuarie, la propria bază sportivă, antrenamentele pentru pregătirea părții secunde a actualului sezon de Liga 2.

La prima ședință de antrenament din 2023, Eugen Trică a avut la dispoziție 28 de jucători, noutățile fiind în număr de șase, reprezentându-i pe Iustin Popescu (CS Mioveni), Gabriel Tamaș (Petrolul), Adrian Niță (Unirea Constanta), Ramon Gașpar (Campionii FC Argeș), Silviu Pană (Poli Timisoara) și Raoul Cristea (Metaloglobus). Dintre aceștia, clubul i-a prezentat anterior doar pe Tamaș și Popescu, în timp ce Tamaș a fost prezentat oficial inclusiv în cadrul unei conferințe de presă susținută chiar în ziua reunirii.

Ovidiu Herea, ”secund” în stafful lui Eugen Trică

Și în stafful tehnic există o noutate. Ovidiu Herea, retras în toamnă din cariera de fotbalist, a fost numit ”secund” al lui Eugen Trică. Această postură, pe lângă cea de jucător, a avut-o în ultimii ani și la Metaloglobus.

Ovidiu Herea s-a despărțit de echipa bucureșteană după patru ani și jumătate, în actualul sezon evoluând în șapte partide.

Trică a fost ultimul lui antrenor, ruptura dintre Herea și Metaloglobus producându-se la scurt timp după ce actualul ”principal” al Concordiei și-a reziliat contractul cu trupa din Pantelimon.

  • Interesant este că Ovidiu Herea (37 de ani) va fi ”secund” la Chiajna și le va da indicații altor doi mari fotbaliști din fotbalul românesc, însă în activitate: Gabriel Tamaș (39 de ani) și Raul Rusescu (34 de ani).

Din stafful tehnic al lui Trică mai fac parte și Robert Panduru, ca preparator fizic, și Florin Matache, ca antrenor cu portarii.

Șase nou-veniți în lotul Concordiei. Silviu Pană s-a întors la Chiajna

Portarul Popescu a evoluat în 17 meciuri de primă ligă în acest sezon pentru CS Mioveni, iar Tamaș s-a despărțit de Petrolul după primele 13 etape din actuala ediție a SuperLigii, în care avusese 13 prezențe și marcase două goluri.

Adrian Niță are 19 ani, este mijlocaș, aparține de FCSB și ultima sa echipă pentru care a evoluat este Unirea Constanța. În acest sezon are 13 jocuri (683 minute), 7 ca titular și a marcat un gol. În Liga 2 a mai evoluat pentru Turris Oltul.

Silviu Pană (31 de ani) a mai jucat la Concordia în două rânduri, între 2009 și 2013 și în sezonul 2015-2016, bifând inclusiv 43 de meciuri în prima ligă și 3 goluri. Ultima dată, în acest sezon, a evoluat pentru Poli Timișoara, pentru care a avut 14 meciuri bifate (1036 minute) și a înscris 2 goluri.

Ramon Gașpar are 19 ani, este atacant și vine de la Campionii FC Argeș, unde a jucat la echipa secundă, în Liga 4. În ediția trecută de campionat a profitat de situația dezastruoasă de la Gaz Metan Mediaș și a evoluat în 16 meciuri din prima ligă, reușind să înscrie și un gol.

Ultimul dintre noutăți este Raoul Cristea, un mijlocaș de 20 de ani care în acest sezon a fost legitimat la Metaloglobus, pentru care a prins doar 159 de minute în 6 meciuri. În data de 20 decembrie și-a rupt acordul cu bucureștenii prin intermediul Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF.

În conferința de presă susținută în ziua reunirii, antrenorul Eugen Trică vorbea despre faptul că echipa sa va aduce alți doi jucători din prima ligă, pe lângă Popescu și Tamaș.

Cinci jucători plecați

În această iarnă, Concordia s-a despărțit de Azdren Llullaku (ajuns în liga a 4-a din Italia), Evgheni Oancea, Raul Palmeș (plecat la CS Comunal Șelimbăr) și Robert Mustacă (întors la Unirea Slobozia).

Din lotul cu care echipa ilfoveană a încheiat meciurile din 2022 de la reunire a lipsit și portarul Thomas Chesneau, care a preferat să se întoarcă în Franța. Acesta era la Concordia din 2020, cu excepția sezonului 2021-2022, când a fost împrumutat în prima ligă la Dinamo.

”28 de jucatori la reunire!
Dimineata de la ora 08.00, lotul „vulturilor verzi” a efectuat controlul medical la Policlinica de Medicina Sportiva din Chiajna, iar de la ora 15.30, jucatorii alb-verzi s-au reunit sub comanda tehnicianului Eugen Trica la baza de antrenament a Clubului Sportiv Concordia Chiajna. La primul antrenament pe anul 2023 au participat 28 de jucatori: Martin Chudy, Iustin Popescu (venit de la CS Mioveni), Yanis Stanciu – portari, Radu Simion, Maric Luka, Gabriel Tamas (venit de la Petrolul Ploiesti), Alexandru Stanica, Leonard Alexandrescu, Sorin Busu – fundasi, Giovani Ghimfus, Paul Paturca, Dorin Codrea, Vlad Mihalcea, George Calintaru, Mihai Constantinescu, Ionut Catrina, Andrei Negoi, Andreas Burcea, Adrian Voicu, Sammy Skytte, Adrian Nita (venit de la Unirea Constanta/FCSB), Ramon Gaspar (venit de la FC Arges), Adrian Cierpka, Silviu Pana (venit de la Politehnica Timisoara) – mijlocasi, Indiaye Mediop, Raul Rusescu, Albert Voinea si Raoul Cristea (venit de la Metaloglobus) – atacanti.
Noutatile din lotul „vulturilor verzi” sunt Gabriel Tamas (39 ani), Iustin Popescu (29 ani), Adrian Nita (19 ani), Ramon Gaspar (19 ani), Silviu Pana (31 ani) si Raoul Cristea (20 ani).
Incepand de astazi, Ovidiu Herea este noul antrenor secund al echipei Concordia Chiajna si s-a alaturat staff-ului condus de Eugen Trica in dorinta de a obtine obiectivul propus, calificarea in play-off!”, a anunțat Concordia pe pagina sa de Facebook.

Patru amicale în țară și cantonament în Turcia pentru Concordia

Totodată, echipa din Chiajna și-a anunțat și programul pentru această perioadă de pregătire. Va disputa trei meciuri amicale înainte de plasarea în cantonamentul din Turcia, unde va sta în perioada 30 ianuarie – 10 februarie, iar apoi va avea un test cu Steaua.

Campionatul se va relua în ultimul weekend al lunii februarie.

”Staff-ul tehnic si-a stabilit si amicalele care vor avea loc pana la inceperea campionatului:
CS Concordia Chiajna – CS Dinamo = 21 ianuarie
CS Concordia Chiajna – Progresul Spartac = 25 ianuarie
CS Concordia Chiajna – CS Tunari = 28 ianuarie
In perioada 30.01.2023 – 10.02.2023 lotul echipei CS Concordia Chiajna se va deplasa in Antalya (Turcia) pentru un cantonament de pregatire centralizat.
Ultimul joc amical pe care il vor disputa elevii lui Eugen Trica in perioada de pregatire va fi cu CSA Steaua pe 18 februarie”, a mai comunicat echipa ilfoveană care iernează pe locul 9 în clasamentul Ligii 2, cu 23 de puncte acumulate în 16 etape, la trei puncte față de ultima poziție care duce în play-off, ocupată de Gloria Buzău (locul 6).

UPDATE: Amicalul dintre Concordia și CS Dinamo, programat inițial sâmbătă, se va desfășura cu o zi mai devreme, vineri, 20 ianuarie, de la ora 12:00, pe terenul de iarbă al bazei de la Buftea a FRF.

Foto: Concordia Chiajna

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-moment-haios-la-prezentarea-lui-gabi-tamas-la-concordia-chiajna-si-a-pus-ochelarii-pentru-a-l-privi-pe-noul-sau-jucator-e-adevarat-deci-tu-esti-ma-bucur-foarte-mult-19257988

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-tamas-reactie-fata-de-cei-care-i-au-atras-atentia-ca-am-intors-spatele-lui-dinamo-si-explicatii-pentru-alegerea-de-a-semna-cu-concordia-19257963

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-o-noua-achizitie-importanta-19257641

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-de-imagine-data-de-concordia-chiajna-a-semnat-cu-gabriel-tamas-durata-contractului-si-ce-spune-presedintele-cristian-tanase-19257397

Marius ANGHEL 17 Jan. 2023, 12:45 Liga 2
Pe aceeași temă