Petrolul, mutări surpriză la începutul campaniei de achiziții. A luat doi jucători din play-out-ul Ligii 2 și un altul de la o retrogradată din SuperLigă!

Marius ANGHEL 16 Jun. 2023, 00:57 Liga 2

Două dintre primele trei achiziții bifate de Petrolul în această vară sunt de la echipe din Liga 2. A treia este de la una dintre cele trei retrogradate în liga secundă.

Portarul George Gavrilaș (32 de ani), fundașul brazilian Guilherme Garutti (29 de ani) și mijlocașul Zoran Mitrov (21 de ani) sunt cei trei jucători care au semnat cu echipa ploieșteană antrenată de Florin Pîrvu.

George Gavrilaș, direct în prima ligă după ce a evitat la lovituri de departajare retrogradarea în Liga 3

În ziua în care a plecat în cantonamentul din Slovenia, în care va sta până în data de 30 iunie, Petrolul și-a anunțat primele trei achiziții pentru noul sezon de SuperLigă. Două sunt din Liga 2.

Ploieștenii n-au mai continuat cu portarul Octavian Vâlceanu, întors la FC Voluntari, de unde era împrumutat, și a decis să-și ia ca variantă de rezervă pentru Andreas Leitner un goalkeeper din Liga 2, de la Metaloglobus. George Gavrilaș, campion cu Astra în 2016, câștigător de Cupa României cu Astra (2014) și FC Voluntari (2017), cât a Supercupei, cu Astra (2015) și FC Voluntari (2017 și 2018) a fost ofertat de ”găzari”, iar posibilitatea de a reveni în prima ligă l-a tentat imediat pe jucătorul de 32 de ani originar din Sighetu Marmației.

”Mă bucur că am ajuns la Petrolul, un club de tradiție al fotbalului românesc, și sper să avem rezultate cât mai bune și să ne atingem toate obiectivele”, a spus Gavrilaș după ce a semnat cu Petrolul.

Acesta a evoluat în ultimele patru sezoane la Metaloglobus, în Liga 2, perioadă în care a acumulat 88 de jocuri în campionat pentru bucureșteni. Oferta de la Petrolul a fost oarecum surprinzătoare, fiindcă la 32 de ani probabil nu se mai gândea că va ajunge din nou în lotul unei echipe din prima ligă, mai ales că în ediția 2022-2023 a fost aproape de retrogradarea în Liga 3.

”George Petruț Gavrilaș va îmbrăca tricoul „galben-albaștrilor” începând din această vară, portarul în vârstă de 32 de ani fiind, oficial, jucătorul Petrolului Ploiești.
Născut la Sighetu Marmației, Gavrilaș are în palmares toate cele trei trofee interne, câștigând titlul, Cupa României și Supercupa României cu Astra Giurgiu, dar și încă o Cupă a României, obținută cu FC Voluntari. Noul goal-keeper al „lupilor” are 27 de prezențe în prima divizie, iar în ultimele sezoane a apărat buturile echipei Metaloglobus București.
Bun venit, George Gavrilaș!”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

Zoran Mitrov a impresionat Petrolul cu minutele puține jucate pentru FC Brașov!

O alegere la fel de surprinzătoare a Petrolului a fost și cea a mijlocașului Zoran Mitrov. Mijlocașul timișorean semna la finalul lunii august a anului trecut cu FC Brașov, după ce începuse sezonul la Ripensia, echipă pentru care a evoluat și în ediția trecută, nu s-a făcut mai deloc remarcat la echipa lui Dan Alexa, însă, cu toate acestea, a impresionat pe cineva de la Ploiești.

Cele doar 342 de minute bifate în 15 partide de Liga 2 la FC Brașov a făcut Petrolul să-l cheme la reunire și să-i ofere un contract, pe care nu avea cum să-l refuze. Sau poate ”lupii” au fost impresionați de cele 4 goluri marcate de jucător în minutele puțin jucate pentru Brașov, două contra modestei Unirea Constanța, unul cu Gloria Buzău și altul cu CSC Dumbrăvița.

”Mă bucur foarte mult că am ajuns la o echipă de mare tradiție și sper să avem cât mai multe performanțe!”, a spus Mitrov după ce a semnat contractul cu Petrolul.

În sezontul 2021-2022, Zoran Mitrov a avut 21 de prezențe în Liga 2 pentru Ripensia, 14 ca titular, și a înscris 2 goluri. În ediția 2022-2023 a prins 2 jocuri la Ripensia, iar apoi a ajuns la FC Brașov, pentru care a evoluat în 15 partide și a înscris cele 4 goluri.

”Tânărul Zoran Mitrov este, oficial, jucătorul Petrolului Ploiești, reprezentând, astfel, o opțiune în plus pentru categoria „under” în perspectiva viitorului sezon.
Fotbalist de profil ofensiv, Mitrov (21 ani) a jucat pentru juniorii de la UTA Arad, inainte să plece în Italia, la Sassuolo, acolo unde a evoluat pentru formațiile de tineret ale clubului din Peninsulă, inclusiv în campionatul „Primavera”, până în 2021. S-a intors în România, la divizionara secundă Ripensia Timișoara, iar în vara anului trecut s-a transferat la Fotbal Club Brașov.
Bun venit, Zoran Mitrov!”, a transmis Petrolul.

Guilherme Garutti s-a despărțit de CS Mioveni după ce a retrogradat și a ajuns la Ploiești

În fine, cea de-a treia achiziție a Petrolului este de la retrogradata în Liga 2 CS Mioveni. Fundașul brazilian Guilherme Gomes Garutti și-a anunțat despărțirea de argeșeni la scurt timp după retrogradarea echipei, iar clubul prahovean și l-a dorit și a obținut semnătura sa.

Garutti a înșirat mai multe echipe din Brazilia, chiar anual, înainte să ajungă în România, în vara anului 2020, când a semnat cu CS Mioveni și a fost utilizat în 16 meciuri în sezonul în care s-a promovat. În ediția 2021-2022 a primei ligi a evoluat în 34 de partide și a înscris un gol, iar în campionatul recent încheiat, 2022-2023, în care s-a retrogradat, brazilianul a prins 33 de jocuri pentru Mioveni și a înscris tot un gol.

”Fundașul central brazilian Guilherme Gomes Garutti este, oficial, jucătorul Petrolului Ploiești.
În vârstă de 29 de ani, Garutti are, deja, o experiență de aproape trei ani în fotbalul românesc, după ce, din 2020, a jucat pentru CS Mioveni, formație cu care a promovat în primul eșalon și a bifat, ulterior, 67 de prezențe în Superliga, toate ca titular. De asemenea, longilinul fundaș central și-a trecut în cont și două goluri marcate în ultimele două ediții de campionat. Înainte de a veni în România, Garutti a evoluat în țara natală, pentru Oeste, Anapolina, Sao Caetano, Boa Esporte, Portugesa, Aparecidense și Sertaozinho.
Bun venit, Guilherme Garutti!”, a informat echipa ploieșteană.

Cantonament în Slovenia și Austria pentru Petrolul

Petrolul s-a reunit în data de 12 iunie la stadionul ”Ilie Oană”, iar printre cei 26 de jucători pe care i-a avut la dispoziție Florin Pîrvu au fost nouă chemați de la cluburile din Liga 2 și Liga 3 unde au fost împrumutați. La reunire a fost și Zoran Mitrov.

Clubul ploieștean a plecat în cantonamentul din Slovenia, unde va sta în perioada 15-30 iunie, iar până la publicarea acestui articol nu a comunicat lotul pe care îl are la dispoziție. Petrolul va lega acest prim stagiu de pregătire cu cel de-al doilea, pe care îl va efectua în Austria, în perioada 1-6 iulie.

Altfel, Petrolul s-a despărțit de Octavian Vâlceanu, Florin Borța, Cosmin Tucaliuc și Ricardo Grigore, cărora le-a expirat împrumutul, dar și de Felix Mathaus, care și-a încheiat acordul cu clubul.

Foto: Petrolul Ploiești 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eusebiu-tudor-continua-la-metaloglobus-marius-burca-era-normal-am-avut-cea-mai-buna-medie-de-puncte-de-cand-suntem-in-liga-2-echipa-se-muta-pe-un-alt-stadion-19275057

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-porti-ferecate-la-stadionul-electrica-ripensia-a-fost-data-afara-iar-poli-timisoara-ar-putea-ajunge-acolo-unde-si-a-gasit-sfarsitul-acs-poli-19275104

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-risca-sa-ramana-fara-finantare-de-la-cl-mioveni-19275090

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-jucator-ultima-data-la-fc-brasov-si-alti-noua-reveniti-dupa-imprumutul-la-echipe-din-liga-2-sau-liga-3-noutatile-de-la-reunirea-petrolului-19274890

Marius ANGHEL 16 Jun. 2023, 00:57 Liga 2
Pe aceeași temă