Gloria Buzău a dat o replică bună Botoșaniului, însă a pierdut cu gol primit din penalty. Adrian Mihalcea și-a lăudat jucătorii: ”Am văzut o atitudine mult schimbată în bine”

Marius ANGHEL 19 Oct. 2022, 19:04 Cupa României

Adrian Mihalcea a făcut 10 schimbări în primul ”11” al Gloriei Buzău față de meciul trecut din campionat, 1-1 la Poli Timișoara, însă echipa din Liga 2 a făcut un meci admirabil în fața prim-divizionarei FC Botoșani, în prima etapă a fazei grupelor Cupei României.

Moldovenii au avut posesia, însă cu greu și-au creat ocazii la poarta lui Wynney, dar au câștigat în cele din urmă cu scorul de 1-0, după ce Sebastian Mailat a marcat dintr-un penalty.

Sebastian Mailat a decis jocul din Crâng, dintr-un penalty

În finalul primei reprize, Gloria a fost pe punctul de a înscrie. Boiciuc (41) a șutat din 11 metri, însă mingea a lovit transversala. Până în pauză, același atacant (43) a ma iavut un șut bun, dar de această dată balonul a trecut peste poartă.

În partea a doua, a fost rândul lui Blejdea (48) să scape singur în careu după ce l-a depășit pe Șeroni, însă mingea șutată din 7 metri a fost deviată cu piciorul de portar, pe lângă prima bară. La scurt timp însă, o minge trimisă pe poartă de Ivanov a fost respinsă în față de Wynney, Camara a urmărit și a fost faultat de goalkeeper.

Penalty-ul a fost executat cu siguranță de Sebastian Mailat (53), tot el mai având apoi ultima mare situație a meciului, în minutul 64, când mingea s-a dus razant pe lângă bară.

Adrian Mihalcea, impresionat de atitudinea jucătorilor săi

După joc, Adrian Mihalcea a scos în evidență atitudinea și dorința jucătorilor săi în fața unui adversar din prima ligă.

”După numărul de ocazii clare de a marca, cred că am fi meritat astăzi un punct. Din păcate, am fost naivi la faza penalty-ului și o echipă din Liga 1 nu te iartă. Am văzut o atitudine mult schimbată în bine față de ultimul joc și lucrul acesta mă bucură. Am văzut disponibilitatea la efort a băieților și, poate, în urma discuțiilor și-au dat seama că ăsta este ritmul de joc, asta este intensitatea și trebuie să dăm mult mai mult față de ceea ce am reușit până acum. Am avut destul de multe schimbări în echipă și faptul că avem următorul meci în campionat extrem de dificil, și veneam după o deplasare foarte lungă, la Timișoara, și la numai două zile, dar au făcut un efort considerabil.

Am declarat că avem un lot numeros și valoric, drept dovadă, uitați-vă ce atitudine au avut acești băieți și cred că în continuare voi face schimbări pentru următoarele meciuri. Știți foarte bine, la trei zile nu reușim să avem aceeași prospețime, sau să jucăm cu aceeași jucători, și am recurs la această soluție”, a spus Mihalcea la microfonul OrangeSport.

Gloria Buzău în meciul cu FC Botoșani: Wynney – Oteliță, Wiktorski, Marku, Sălceanu (A. Lopez 59′) – Honciu (cpt.), Gaitan – Val. Munteanu (Cr. Ciobanu 59′, Rz. Matiș 75′), Dudu (Val. Alexandru 70′), Blejdea (D. Burlacu 59′) – Boiciuc. Rezerve neutilizate: Alb. Popa – Trebotic, Dr. Lazăr, Uțiu.

”Obiectivul nostru principal este acela de a accede în play-off, în prima fază. Și Cupa României este importantă”

Antrenorul Gloriei Buzău și-ar fi dorit un rezultat pozitiv la debutul în faza grupelor Cupei României, însă a amintit că principalul obiectiv al echipei rămâne accederea în play-off și mai apoi promovarea. Despre sistemul din Cupă a spus că i se pare interesant.

”Obiectivul nostru principal este acela de a accede în play-off, în prima fază. Și Cupa României este importantă. Ați văzut că am făcut un joc bun, nu am neglijat sau nu am introdus o echipă de juniori. Am vrut să câștigăm astăzi, am vrut să facem un joc bun și pe alocuri ne-a reușit.
Este un sistem interesant pentru noi, echipele din Liga a 2-a, să reușim să jucăm contra unor echipe de Liga 1. Ne ajută să performăm. Nu știu criteriul de departajare în caz de egalitate. Îl voi afla dacă vom fi în acea situație. Momentan ne bucurăm de aceste jocuri și le tratăm cu maximă seriozitate. Nu ne dezavantajează. Am văzut destul de multe surprize în această primă fază și cred că, poate, echipele din Liga 1 își menajează mult mai mult jucătorii decât echipele din Liga 2 sau chiar de Liga 3. Așa, a la longue, vom vedea. Momentan, după prima etapă, cred că este un sistem interesant”
, a mai declarat Mihalcea, care s-a aflat la primul eșec pe banca Gloriei, după ce a debutat cu o victorie, 1-0 cu Șelimbăr, și runda trecută a înregistrat o remiză, 1-1 la Poli Timișoara, ambele jocuri având loc în campionatul Ligii 2.

Georgian Honciu: ”Trebuie să ținem capul ridicat. Totuși, am făcut un joc bun”

Despre meciul cu FC Botoșani a vorbit și experimentatul Georgian Honciu, jucător menajat în deplasarea de la Poli Timișoara pentru a fi creierul limpede la această întâlnire cu echipa din prima ligă. Mijlocașul și-ar fi dorit mai degrabă să întâlnească trupa lui Mihai Teja în perioada în care traversa o perioadă neagră în campionat.

Honciu a vorbit și despre campionat, pe care îl consideră mai important decât Cupa României.

”Ratăm foarte mult și nu suntem concrezi acolo, în fața porții. Botoșaniul este o echipă de Liga 1, una foarte bună, venea după o victorie acasă cu Craiova. Îi știam, i-am urmărit, am jucat și contra lor în Liga 1, o echipă foarte bună. Sincer, aș fi vrut să-i întâlnim când veneau după seria de înfrângeri, de rezultate negative. Asta e, se întâmplă, am pierdut cu 1-0. Trebuie să ținem capul ridicat. Totuși, am făcut un joc bun și acum ne gândim la meciul cu Spartac.

E mult mai important campionatul. Ne axăm acum pe campionat. Trebuie să câștigăm neapărat. La fiecare meci ne dorim să luăm toate punctele. Sper să fim în play-off. Pentru asta ne luptăm, pentru asta ne pregătim. Credem în noi, avem un lot foarte bun, o echipă bună și credem în noi până la final. În primul rând trebuie să prindem play-off-ul. Și sper, să dea Dumnezeu, să și promovăm, pentru că asta ne dorim cu adevărat”, a vorbit Georgian Honciu la microfonul OrangeSport.

Gloria Buzău se află pe locul 7 în Liga 2, cu 17 puncte acumulate în 10 partide, iar în etapa a 11-a va evolua luni, de la ora 16:00, pe teren propriu cu Progresul Spartac (locul 15, 11 puncte).

Foto: Denis Grosu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-unirea-slobozia-fc-voluntari-si-cs-ocna-mures-chindia-primele-meciuri-ale-zilei-incep-la-ora-1500-19250197

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/sc-otelul-urmareste-debutul-cu-dreptul-in-grupele-cupei-romaniei-dorinel-munteanu-va-miza-pe-jucatorii-importanti-in-partida-cu-cs-mioveni-vreau-sa-ne-prezentam-bine-sa-facem-un-joc-solid-19250249

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-iosif-prezentat-oficial-la-minaur-baia-mare-am-venit-din-dorinta-de-a-promova-sezonul-viitor-primarul-catalin-chereches-caracterizare-interesanta-e-antrenor-de-pe-19250207

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dinamo-dezavantajata-in-partida-cu-fc-u-craiova-din-cupa-romaniei-vasile-buhaescu-de-parere-ca-golul-sau-trebuia-validat-asa-s-a-vazut-din-teren-19250193

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ovidiu-burca-impresionat-de-jucatorii-sai-utilizati-in-meciul-cu-fc-u-craiova-sunt-mandru-antrenorul-nu-stie-cand-dinamo-va-reveni-cu-jocurile-de-acasa-la-bucure-19250192

Marius ANGHEL 19 Oct. 2022, 19:04 Cupa României
Pe aceeași temă