Iosif Rotariu exultă după ce Guvernul a votat construirea unui nou stadion la Timișoara și prevede ridicarea Politehnicii: ”Este un imbold pentru noi. Peste trei-patru ani vom juca la cel mai înalt nivel”

Andrei PREOTU 26 Apr. 2024, 10:33 Liga 3
Iosif Rotariu exultă după ce Guvernul a votat construirea unui nou stadion la Timișoara și prevede ridicarea Politehnicii: ”Este un imbold pentru noi. Peste trei-patru ani vom juca la cel mai înalt nivel”

Timișoara va avea un stadion nou de 30.000 de locuri, pe locul actualului ”Dan Păltinișanu”, după ce Guvernul României, într-o ședință desfășurată la Timișoara, au votat aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru noua arenă.

Vestea este una extraordinară pentru bănățeni, iar Iosif Rotariu anunță că de acum înaintea echipa reprezentativă a orașului și județului, Politehnica Timișoara, se îndreaptă spre o revenire spectaculoasă în SuperLigă!

Bănățenii așteaptă ca noul stadion să fie gata cât mai repede, convinși fiind că pe parcurs oamenii cu bani se vor alătura proiectului manageriat acum de Costel Pantilimon.

Iosif Rotariu, după ce Guvernul României a aprobat construirea unui stadion nou la Timișoara: ”Avea nevoie”

Implicat în proiectul de la Poli, Iosif Rotariu anunță că sunt toate șansele ca Timișoara să aibă iar o echipă de top, capabilă să se lupte cu granzii.

Pe vremea lui Marian Iancu, Poli a jucat în grupele Europa League cu Ajax și Anderlecht, a înfruntat-o în preliminariile cupelor europene pe Manchester City și a reușit o dublă memorabilă cu Șahtior. În 2009, echipa lui Mircea Lucescu ceda în dublă manșă, pe vremea când contau golurile în deplasare. Astfel, Timișoara s-a calificat pentru play-off-ul UCL cu Stuttgart după 2-2 în Ucraina și 0-0 pe teren propriu, în fața unui stadion arhiplin.

”O veste extraordinară pe care am primit-o! Timișoara avea nevoie de acest stadion! Poli este simbolul Timișoarei. Sper ca arena să fie gata cât mai repede. Atunci când se va termina, vă garantez că vor veni și investitorii alături de noi, de tot ceea ce înseamnă Poli”, a mărturisit Iosif Rotariu, pentru ProSport.

  • Conform anexei hotărârii de Guvern, durata efectivă de ridicare este de 26 de luni.

Poli Timișoara, în lupta pentru promovarea în Liga 2: „Avem condiții foarte bune!”

Până va fi construit noul stadion, Poli Timișoara trebuie să urce două trepte. După retrogradarea din Liga 2 din sezonul trecut, bănățenii s-au regrupat, iar acum se pregătesc de faza semifinală a barajului pentru promovarea din Liga 3.

Antrenată de fostul mare internațional Paul Codrea, Poli este sub FC Bihor Oradea în clasament și ar putea juca cu aceasta pentru a promova, în cazul în care ambele echipe vor trece în primul baraj de adversarele pe care le vor avea din Seria 7 a Ligii 3. FC Bihor și Poli sunt primele două clasate în Seria 8.

”Eu cred că putem să promovăm în acest sezon în Liga 2, iar peste trei-patru ani să jucăm pe noua arenă la cel mai înalt nivel. 100 la sută vom fi în SuperLigă atunci când va fi gata stadionul. Este un imbold pentru noi”, a continuat Rotariu.

”Acum, pentru Liga a 3-a, noi avem condiții foarte bune. Jucăm pe Electrica și ne antrenăm pe Dan Păltinișanu. Avem o echipă tânără, probabil cea mai tânără din acest eșalon, dar diferența dintre eșaloane este una mare și suntem conștienți de asta”, a subliniat fostul mare mijlocaș al Stelei.

Poli Timișoara, în umbra Bihorului în acest sezon de Liga 3

După patru etape trecute din play-off-ul Ligii 3, FC Bihor ocupă locul 1 în Seria 8 din Liga 3, cu 56 de puncte, fiind matematic calificată în faza semifinală a barajului. Poli Timișoara are 47 de puncte, se află pe locul 2, la opt puncte peste CSC Peciu Nou. Bihorul a condus tot sezonul această serie, în timp ce Poli a fost mai tot timpul pe locul 2.

În acest sezon, Poli și FC Bihor s-au întâlnit până acum de trei ori și de fiecare dată scorul dintre ele a fost unul de egalitate, 1-1 la Timișoara și 1-1 la Oradea, în sezonul regular, și 0-0 la Oradea în turul play-off-ului. Urmează sâmbătă, de la ora 17:00, meciul retur, la Timișoara, iar în data de 11 mai se joacă încă un meci, la Oradea, în al doilea tur din play-off.

Foto: Valentina Sarosi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/special/guvernul-romaniei-a-aprobat-ridicarea-unui-stadion-nou-la-timisoara-19313607

Andrei PREOTU 26 Apr. 2024, 10:33 Liga 3
Pe aceeași temă