Reacțiile cluburilor Corvinul și FC Voluntari după rezultatul din semifinala Cupei României! ”Corbii” și-au arătat din nou ”pachețelele de primăvară”, ilfovenii au pus eșecul alături numai de jucători care nici măcar nu au fost în lot!

Marius ANGHEL 18 Apr. 2024, 11:00 Cupa României

Corvinul Hunedoara s-a dovedit a fi din nou buturuga mică răsturnătoare de car mare!

După un parcurs cu punctaj maxim în faza grupelor, unde a întâlnit inclusiv Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1-0), deținătoarea trofeului Cupei României în ultimele două ediții, au urmat victorii mari pe stadionul ”Michael Klein”, cu CFR Cluj (4-0), în sferturi, și, recent, cu FC Voluntari (3-1), în semifinală. Și am enumerat doar adversarele din prima ligă întâlnite, fiindcă ”gașca nebună” a lui Florin Maxim a învins alți patru adversari, din Liga 3 sau Liga 2, în tururile anterioare.

Din postura de echipă din Liga 2, Corvinul s-a calificat în finala Cupei României, ediția 2023-2024, o performanță rar întâlnită în fotbalul românesc și în premieră pentru clubul hunedorean înființat în 1921 și renăscut în 2022.

Corvinul, după victoria cu FC Voluntari: ”CO-LO-SAL! Istorie la Hunedoara!”

Antoniu Manolache (20′), Alexandru Neacșa (61′), Marius Coman (72′), respectiv Daniel Florea (33′) au înscris golurile meciului desfășurat miercuri seară, 17 aprilie, la Hunedoara, între clasata pe locul 3 în play-off-ul Ligii 2 și ocupanta locului 6 din 10 în play-out-ul SuperLigii.

Ca după victoria cu CFR, fluierul final al arbitrului Szabolcs Kovacs a declanșat fiesta la Hunedoara, unde Florin Maxim și ai săi au format hora bucuriei pe gazon, pentru ca deasupra lor să ”înflorească” artificiile. A fost o nouă seară de vis în orașul echipat în alb-albastru.

Primul mesaj al clubului Corvinul după victoria cu FC Voluntari a fost unul care a inclus cuvântul colosal, scris cu majuscule și despărțit în silabe, la fel ca după umilința administrată CFR-ului.

”CO-LO-SAL!!!
ISTORIE LA HUNEDOARA!”, a transmis Corvinul, pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după încheierea jocului. A lipsit scorul final, probabil pentru că se presupunea că toată România a urmărit meciul și îl cunoștea!

Mesajul a fost postat alături de un colaj foto pregătit din timp, de această dată, pentru eventualitatea în care echipa obținea calificarea în finala Cupei:

La aproape două ore distanță, Corvinul a revenit cu o altă fotografie, una în care jucătorii și membri ai staffului s-au fotografiat la bustul gol, arătându-și mușchii. De această dată, fotografia a fost făcută pe gazon, în fața tribunei deasupra căreia scrie ”Aici e Hunedoara  ∞ Nihil sine Deo! / Corvinul Hunedoara”, după ce în urma victoriei cu CFR o poză asemănătoare a fost făcută în vestiar și a prins la public.

”Pachețele de primăvară”, ediția 2024, #AcasălaHunedoara. Sibiu, venim!”, a fost mesajul Corvinului la respectiva fotografie.

În acest sezon al Cupei României, ediția 2023/24, Corvinul a trecut în precedentele jocuri de Jiul Petroșani (4-1 în deplasare, în turul 3 / Liga 3), FK Miercurea Ciuc (4-2 acasă, în play-off / Liga 2), Chindia Târgoviște (2-0 acasă, în grupe / Liga 2), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1-0 acasă, în grupe / Liga 1), Progresul Pecica (6-0 în deplasare, în grupe / Liga 3) și CFR Cluj (4-0 acasă, în sferturi / Liga 1).

După succesul cu FC Voluntari, echipa hunedoreană merge în finală, unde va întâlni o altă prim-divizionară, pe SC Oțelul Galați sau Universitatea Cluj, formații care sunt în partea superioară a play-out-ului.

FC Voluntari, mesaj scurt după eșecul cu Corvinul, pus la o fotografie cu jucători care nici măcar nu au fost în lot!

De partea cealaltă, FC Voluntari, umilită și ea la Hunedoara, precum CFR Cluj, a avut un mesaj scurt la câteva momente după eșec.

”Parcursul nostru în Cupa României se oprește la Hunedoara.”, a transmis clubul ilfovean, mesajul fiind atribuit unei imagini de un meci trecut, cu jucători care nici măcar nu s-au aflat în lot la jocul cu Covinul: Nemec, Rață, Boboc, Aliji și Dumiter.

Spre deosebire de Corvinul, FC Voluntari a publicat rezultatul final, dar doar cu marcatorul său, Daniel Florea.

Interesant este că la cât de lungă a fost ziua de ieri până la ora meciului, FC Voluntari și-a amintit de aniversarea lui Daniel Florea abia după ce a publicat jucătorii care vor evolua sau se vor afla pe bancă în partida de la Hunedoara. Clubul a avut un mesaj pentru atacantul său, cel care a și marcat împotriva Corvinului și i-a dedicat reușita fiicei sale, chiar tot în aceeași zi își serbează și ea ziua de naștere.

În România e greu să accepți înfrângerea, deși aceasta face parte din joc. Nici CFR și nici FC Voluntari nu au avut puterea să transmită un mesaj de felicitare pentru adversara care s-a dovedit mai bună decât ele.

Până la acest meci, FC Voluntari a întâlnit următoarele echipe și a obținut următoarele rezultate în acest sezon al Cupei României: CSC Șelimbăr (2-1 în deplasare, în play-off / Liga 2), Farul Constanța (2-0 acasă, în grupe / Liga 1), CS Tunari (1-1 în deplasare, în grupe / Liga 2), UTA Arad (0-0 în deplasare, în grupe / Liga 1) și FCU Craiova FC (0-0 după 90 și 120 de minute și 4-2 la lovituri de departajare, în deplasare, în sferturi / Liga 1).

De acum, formația preluată de curând de Florin Pârvu se poate concentra doar pe jocurile din play-out, unde are ca obiectiv evitarea retrogradării, pentru a nu da peste Corvinul în noul sezon de Liga 2. Pentru ilfoveni urmează jocuri cu Poli Iași (deplasare), FCU Craiova FC (acasă), Dinamo (d), FC Botoșani (d) și ”U” Cluj (a).

Foto: Călin Corpaciu (Corvinul Hunedoara) și Iosif Vajnar (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/declaratiile-lui-florin-maxim-dupa-victoria-corvinului-cu-fc-voluntari-19312673

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/declaratiile-lui-florin-parvu-dupa-corvinul-fc-voluntari-3-1-19312669

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/alexandru-neacsa-a-inscris-pentru-corvinul-impotriva-voluntariului-19312663

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-fc-voluntari-prima-semifinala-din-acest-sezon-de-cupa-romaniei-19312596

Marius ANGHEL 18 Apr. 2024, 11:00 Cupa României
Pe aceeași temă