Rețeta succesului la Unirea Slobozia: patriotism local, salarii decente și o relație foarte bună cu antrenorul! Președintele Ilie Lemnaru, despre reușita promovării în premieră în SuperLigă și ce va urma în prima ligă: ”Nu vrem să ducem clubul în cap”

Daniel VLAD 26 Apr. 2024, 11:12 Liga 2
Rețeta succesului la Unirea Slobozia: patriotism local, salarii decente și o relație foarte bună cu antrenorul! Președintele Ilie Lemnaru, despre reușita promovării în premieră în SuperLigă și ce va urma în prima ligă: ”Nu vrem să ducem clubul în cap”

Unirea Slobozia și-a asigurat matematic promovarea în SuperLigă cu patru runde înainte de finalul play-off-ului Ligii 2, dar jucătorii lui Adrian Mihalcea au avut mici motivații financiare.

Victoria înregistrată miercuri seară la Mioveni, scor 1-0, în etapa a 6-a a play-off-ului ligii secunde, i-a adus trupei ialomițeni o accedere în prima ligă pentru prima dată în istoria sa și a orașului.

Rețeta succesului la Slobozia nu a fost una prea costisitoare, ținând cont de ce bugete au alte formații din Liga 2.

Ilie Lemnaru, după promovarea Unirii Slobozia în SuperLigă: ”Merită felicitați jucătorii noștri și stafful tehnic, în frunte cu Adi Mihalcea”

ProSport a stat de vorbă cu președintele Unirii Slobozia, Ilie Lemnaru, cel care ne-a vorbit deschis despre politica financiară a clubului, dar ne-a dezvăluit și intențiile sale privindu-l pe Adrian Mihalcea, căruia îi expiră contractul la finalul sezonului.

”Acesta a fost visul meu de când am apărut pentru prima dată în viața acestui club, dar vreau să vă spun că, în primul rând, merită felicitați jucătorii noștri și stafful tehnic, în frunte cu Adi Mihalcea. Adi a făcut o treabă extraordinară la Slobozia și îi mulțumesc încă o dată că a acceptat să se înhame la un proiect în care a știut clar de la început că noi nu vom avea posibilitatea să oferim salarii foarte mari la echipă. Cel mai mare contract al unui jucător de la noi a fost la Liga 2 de 2.500 de euro. Avem salarii între 1.000 și maximum 2.500 de euro, iar salariile au fost plătite la zi. Bine, am mers și pe unele prime de joc, plus prima de promovare pentru băieți. Dar, vă repet: cel mai mare salariu al nostru de la echipă e de 2.500 de euro”, a spus Lemnaru.

”La prima ligă vom oferi salarii de la 1.000 de euro până la maximum 5.000 de euro, pentru că nu vrem să ducem clubul în cap”

Acesta se gândește deja la strategia pentru noul sezon, spunând că lotul va fi întărit cu jucători liberi de contract și care vor primi cel mult 5000 de euro ca salariu.

”La prima ligă vă spun sincer că vom oferi salarii de la 1.000 de euro până la maximum 5.000 de euro. Nu dorim să ne întindem cu salarii de 7.000, 8.000, 10.000 de euro, pentru că nu ne permitem sub nicio formă astfel de sume și nu vrem să ducem clubul în cap. Nu ne permitem să transferăm fotbaliști de la cluburi pe sume de transfer, cei care sunt sub contracte. Vom încerca să găsim mai mult ca sigur jucători liberi de contract.

Vom încerca să aducem și câțiva jucători de prima ligă, dar îi vom aduce doar pe cei care vor cu adevărat să joace pentru aceste salarii. Eu sunt un om foarte sincer și asta o să fie politica noastră. Clubul ăsta a fost desființat și am luat-o de la zero de vreo două ori. Nu ne dorim să mai trecem prin ceea ce am trecut, pentru că doar noi știm cât de greu ne-a fost să ne revenim. Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat, Primăria, Consiliul Județean, mai ales că am înțeles că în urma unui parteneriat se vor demara acum și lucrări de îmbunătățire a gazonului arenei noastre, drenaj, încălzire etc.”, a spus conducătorul Unirii Slobozia, marea surpriză a acestui sezon de Liga 2.

 

Mihalcea dorit în continuare la Unirea Slobozia, dar ”știe foarte clar că dacă primește o ofertă mai bună noi nu ne vom opune”

Ilie Lemnaru a vorbit despre colaborarea cu antrenorul principal Adrian Mihalcea.

Mihalcea (47 de ani) este acum la prima sa mare performanță ca antrenor: promovarea în prima ligă. A preluat echipa în vară, în iunie 2023, după ce în sezonul trecut juca baraj de promovare cu Gloria Buzău, pe care îl pierdea în dublă manșă în fața prim-divizionarei UTA Arad. Mihalcea este la al treilea mandat ca antrenor la Slobozia, echipa orașului natal, după ce a mai pregătit-o în perioadele iunie 2013 – februarie 2015 și decembrie 2020 – iunie 2022.

”Sunt convins că o să mă întrebați și despre situația lui Adi Mihalcea, dar și unde vom juca meciurile din nocturnă, nu?

În primul rând, nici nu se pune problema să nu continuăm cu Adi Mihalcea. El știe foarte bine că avem mare nevoie de el în continuare la Slobozia, dar știe foarte clar că dacă primește o ofertă mai bună noi nu ne vom opune. Avem o relație foarte bună cu Adi Mihalcea, iar noi sută la sută dorim să continuăm cu el și de la vară. Astfel că, îi vom propune fără niciun fel de ezitare prelungirea contractului”, a spus Lemnaru.

Unirea Slobozia va juca meciurile din nocturnă, de acasă, din prima ligă, pe stadionul Arcul de Triumf, la București!

Președintele echipei din Slobozia a vorbit și despre locul unde vor fi disputate meciurile din prima ligă programate în nocturnă.

”Conform regulamentului, o nou-promovată, în primul an, nu e obligată să aibă nocturnă pe propriul stadion, dar e clar că după acest prim an o să fim obligați să ne rezolvăm propriul stadion și cu nocturnă dacă vom juca și în al doilea an tot în prima ligă. Până atunci, în cazul în care mai mult ca sigur o să fim programați să jucăm ca și organizatori în nocturnă, vă anunț că avem un contract cu Arcul de Triumf. O să ne mai punem și o a doua variantă, probabil arena de la Chiajna, dar această variantă încă nu e bătută în cuie. Vom mai analiza”, a mai spus Ilie Lemnaru.

În iarnă, Unirea Slobozia și-a făcut cantonamentul la baza de la Arcul de Triumf.

Despre stadionul din Slobozia s-a vorbit că va fi dotat cu stâlpii de nocturnă care vor fi demontați de la stadionul Dinamo din București.

Prime de promovare între 1.000 și 4.000 de euro la Unirea Slobozia!

Ilie Lemnaru nu s-a ferit vorbească pentru ProSport și despre sumele pe care le vor încasa fotbaliștii lui Adrian Mihalcea pentru promovarea în SuperLigă.

”Care a fost cheia succesului? În primul rând vreau să vă spun că noi am mers la echipă foarte mult pe patriotismul local. Așa am gândit noi proiectul. Avem în echipa de bază patru fotbaliști din Slobozia, dar avem în lot și nouă ialomițeni.

Evident că băieții vor încasa și o primă de promovare, dar nu vă gândiți la sume astronomice. Noi plătim exact cât ne permite plapuma. Iar prima pentru promovare s-a stabilit după ce am intrat în play-off. Nu am mai dat prime de meci, cele care erau în sezonul regular de 600 de lei acasă și 1.500 de lei în deplasare, ci am stabilit o primă clară de promovare. În funcție de minutele jucate se va încasa acum de la minimum 1.000 de euro la maximum 4.000 de euro.

V-am spus că nu dispunem de sume mari, dar am adus un antrenor foarte bun, cel care uitați și voi ce treabă bună a făcut la noi la echipă cu acești jucători”, a încheiat Lemnaru.

Nu este prima dată când Unirea Slobozia a jucat în play-off-ul Ligii 2. A mai făcut-o în sezonul 2021-2022, tot cu Adrian Mihalcea, însă atunci participarea în acest turneu a fost o pălărie prea mare pentru echipă. Și adversarii erau alții, fiindcă a întâlnit Petrolul, FC Hermannstadt, ”U” Cluj, Steaua și Concordia Chiajna, spre deosebire de Corvinul, CSC Șelimbăr, Gloria Buzău, FK Miercurea Ciuc și CS Mioveni.

În ultimele patru etape din play-off, Unirea Slobozia are nevoie de două victorii pentru a-și asigura menținerea pe locul 1, astfel va primi trofeul Ligii 2.

Foto: Unirea Slobozia și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/multimedia/adrian-mihalcea-la-prima-promovare-ca-antrenor-19313543

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-promovat-in-premiera-in-prima-liga-19313456

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-joaca-cu-unirea-slobozia-in-etapa-a-6-a-din-play-off-ul-ligii-2-19313340

Daniel VLAD 26 Apr. 2024, 11:12 Liga 2
Pe aceeași temă