Lovituri grele pentru Unirea Slobozia în lupta pentru promovare! Doi dintre oamenii de bază ai lui Adrian Mihalcea nu mai pot juca în acest sezon. ”Sunt pierderi imense”

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 18 Apr. 2024, 20:34 Liga 2
Lovituri grele pentru Unirea Slobozia în lupta pentru promovare! Doi dintre oamenii de bază ai lui Adrian Mihalcea nu mai pot juca în acest sezon. ”Sunt pierderi imense”

Ultimele două jocuri susținute în play-off-ului Ligii 2 nu au mai adus victorii pentru Unirea Slobozia, așa cum se întâmpla în primele două etape, ba, mai mult, Adrian Mihalcea a primit și câteva lovituri importante în ceea ce privește bătălia mai departe pentru promovarea directă în prima ligă.

Ialomițenii au pierdut patru jucători în meciurile cu Corvinul (0-1 la Hunedoara) și Gloria Buzău (1-1 la Slobozia), toți ieșiți accidentați de pe teren, iar cel puțin doi dintre ei nu vor mai putea fi folosiți în acest sezon.

Înainte de deplasarea în județul Sibiu, pentru întâlnirea cu CSC Șelimbăr, antrenorul liderului Ligii 2 a vorbit despre situația jucătorilor Florinel Ibrian, Cosmin Atanase, Constantin Toma și Iliya Dimitrov.

Unirea Slobozia nu a mai câștigat în ultimele două meciuri și s-a ales și cu patru jucători accidentați

În eșecul de la Hunedoara, 0-1 cu Corvinul, Unirea i-a pierdut pe Florinel Ibrian și Cosmin Atanase, accidentați în primul minut, respectiv pe final de joc, iar contra Gloriei Buzău, în meciul terminat la egalitate, scor 1-1, pe teren propriu, căpitanul Constantin Toma a părăsit terenul în minutul 29, iar înlocuitorul său, Iliya Dimitrov, a ieșit și el accidentat până în pauză.

”Miercuri îl pierd pe Ibrian, un jucător model, care duce campionate de ceva timp, și îl pierdem până la final. Îl pierdem, miercuri, pe Atanase, iarăși, un jucător bun de echipă. Astăzi, în prima repriză, pierdem un jucător, apoi pe al doilea (n.r. – se referă la Toma și Dimitrov). Cum ar trebui să mă simt? Sunt supărat. La Dimitrov, a venit, a venit accidentat, a jucat un minus, s-a reaccidentat, a revenit, s-a reaccidentat, spunea Adrian Mihalcea la finalul jocului cu Gloria Buzău.

Între timp, stafful trupei ialomițene a primit informații despre accidentați, iar antrenorul spune că Ibrian și Toma, doi dintre oamenii de bază ai Unirii, nu vor mai putea fi folosiți în acest sezon. În situația celorlalți doi, se speră la recuperarea lor.

Valentin Dumitrache și Constantin Toma, în duel pentru minge în meciul dintre Unirea Slobozia și Gloria Buzău. Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

Florinel Ibrian și Constantin Toma nu vor mai juca pentru Unirea Slobozia în acest sezon

Florinel Ibrian a pus o contră la minge în fața lui Flavius Iacob, în careul Unirii, în chiar primul minut al jocului de la Hunedoara. Amândoi s-au resimțit și au fost schimbați în scrut timp, dar Ibrian nu a mai putut continua din acel moment. Mihalcea spune că fotbalistul în vârstă de 30 de ani a suferit o fractură la tibie!

În meciul cu Gloria Buzău, Toma a revenit în lot și pe teren, după ce contra Corvinului a fost lăsat să se odihnească. Fundașul stânga a resimțit o accidentare în minutul 19, după un duel cu Ferraresso, și a mai continuat să joace până în minutul 29, când a fost înlocuit. Toma are o ruptură fibrilară și, conform declarației lui Mihalcea, nici el nu va mai putea juca până la finalul sezonului.

”Din păcate, în urma ultimelor două meciuri avem câțiva jucători accidentați. L-am pierdut pe Ibrian până la finalul campionatului. Pentru el va fi o perioadă mult mai lungă de covalescență, el operându-se. După câte am înțeles, are o fractură de tibie, deci o accidentare destul de serioasă.

Toma Constantin, la fel, cu o ruptură fibrilară. Și pe el l-am pierdut până la finalul campionatului. Sunt jucători care au dus greul, oameni de bază ai mei în acest sezon, sunt pierderi imense. Dar avem soluții pentru suplinirea celor doi.

Pe ceilalți încercăm să-i recuperăm”, a spus Adrian Mihalcea, pentru Liga2.ro.

  • Constantin Toma (37 de ani) a jucat în 21 din cele 23 de meciuri disputate de Unirea Slobozia în acest sezon de Liga 2 (1745 minute), a înscris 3 goluri, este căpitanul echipei, principalul executant al fazelor fixe și motivatorul de pe teren. El este al patrulea cel mai utilizat jucător al Unirii în acest sezon.
  • Florinel Ibrian (30 de ani) a evoluat în 20 de jocuri, totalizând 1448 de minute.
  • Cosmin Atanase (23 de ani) a fost utilizat în 17 partide (720 minute) și a înscris 1 gol.
  • Iliya Dimitrov (27 de ani) a fost achiziționat de Unirea în iarnă și a apucat să joace în 4 partide din cele 8 disputate de echipă în 2024.
Florinel Ibrian a suferit o fractură la tibie în meciul cu Corvinul și nu mai poate juca în acest sezon. Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

Adrian Mihalcea speră să nu apară și alte accidentări, fiindcă suspendări e convins că vor fi

Echipa ialomițeană joacă duminică, de la ora 11:00, la Cisnădie, cu CSC Șelimbăr, în etapa a 5-a a play-off-ului Ligii 2, ultima a turului, apoi va mai avea alte cinci partide, dintre care trei în deplasare și două acasă.

Mihalcea își dorește și ca în restul jocurilor rămase din play-off să nu aibă și alte probleme cu accidentările, fiindcă este conștient că vor urma și alte absențe din lot la unele partide, din cauza suspendărilor.

”Sper, în continuare, să nu mai apară alte accidentări. Am subțiat lotul destul de mult și până la finalul campionatului ne așteptăm și la suspendări. Sunt câțiva băieți la limita cartonașelor și atunci ar apărea și alte probleme de lot”, a mai spus Mihalcea.

Unirea ocupă locul 1 în clasament, cu 47 de puncte acumulate în acest sezon, are un avans de două puncte față de CSC Șelimbăr, chiar următorul adversar, și nouă față de Gloria Buzău, clasata pe locul 5, primul care duce în barajul de promovare, ținând cont că între ele se află CSC Șelimbăr și Corvinul, formații fără drept de promovare. Ialomițenii își propun în mod special să rămână deasupra a cel puțin două echipe cu drept de accedere în SuperLigă.

Foto principal: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 18 Apr. 2024, 20:34 Liga 2
Pe aceeași temă