CSC Dumbrăvița își poate asigura menținerea în Liga 2 înainte de Florii, contra Metaloglobusului. Cosmin Stan: ”Sper să reușim să trecem peste toate problemele și să ne bucurăm la final”

Anda DELIU 26 Apr. 2024, 10:07 Liga 2
CSC Dumbrăvița își poate asigura menținerea în Liga 2 înainte de Florii, contra Metaloglobusului. Cosmin Stan: ”Sper să reușim să trecem peste toate problemele și să ne bucurăm la final”

CSC Dumbrăvița poate să scape matematic de orice emoție a căderii pe loc retrogradabil dacă sâmbătă își câștigă meciul de pe teren propriu cu Metaloglobus București, programat de la ora 11:00, în cadrul etapei a 5-a a play-out-ului Ligii 2, Grupa A.

Antrenorul Cosmin Stan spune că simte lotul concentrat, însă nu scapă de problema accidentării unor jucători importanți.

CSC Dumbrăvița a la mâna sa pentru a se menține în Liga 2

CSC Dumbrăvița mai poate fi depășită matematic în clasamentul Grupei A de play-out de Unirea Dej, care e la 6 puncte în spate, în condițiile în care fiecare mai poate câștiga maximum nouă puncte. La egalitate de puncte, timișenii sunt avantajați, pentru că se ține cont de formația mai bine clasată la final de sezon regulat.

Așadar, dacă CSC Dumbrăvița va câștiga partida sa cu Metaloglobus, nu mai contează ceea ce va face Unirea Dej, care la aceeași oră va întâlni acasă CFC Argeș.

”Îi simt pe băieți mai montați, pentru că la meciul de la Dej am trecut cu puțin pe lângă îndeplinirea obiectivului. După ce am ratat acea șansă, cu atât mai mult ne vom mobiliza pentru meciul cu Metaloglobus. E o mică presiune din spate, o simțim, dar încă suntem la adăpostul unui avantaj consistent. Încă nu s-a instaurat panica!”, spune Cosmin Stan, citat de site-ul clubului.

Golgheterul echipei lui Cosmin Stan lipsește

Sunt accidentați în continuare Dragan Paulevici, golgheterul echipei, Andrei Răuță, fost și la Metaloglobus, Cosmin Gladun, Fabiano Cibi și Andrei Ristin. Dar revine jucătorul ”under” Ahmet Ekmekci.

”Avem câțiva jucători care revin după accidentări. Mă refer în primul rând la Ekmekci, care e apt de joc. Dar, în general, nu am reușit să recuperăm foarte mulți dintre cei care au avut probleme și, în plus, au apărut accidentări și la alți jucători. Din păcate, nu s-a oprit această serie de accidentări. Cu toate acestea, sper să reușim să trecem peste toate aceste probleme și să ne bucurăm la finalul meciului de sâmbătă”, a precizat Stan.

Stan se teme de Metaloglobus

Adversarul de sâmbătă a fost lăudat de Cosmin Stan.

”În toamnă, i-am lăudat pe cei de la Metaloglobus și cred că nu m-am înșelat. Din noiembrie până acum două săptămâni au fost neînvinși, au fost cam șase luni în care nu au înregistrat nicio înfrângere. Deci, declarația mea de atunci s-a confirmat în rezultatele lor ulterioare. Într-adevăr, au pierdut ultimele două meciuri, dar probabil văzându-se cu sacii în căruță după menținerea matematică în Liga a 2-a nu au mai fost la fel de montați”, a mai adăugat ”principalul” Dumbrăviței.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori până acum. În sezonul trecut a fost 1-0 la București pentru Metaloglobus, iar în sezonul regular al actualei ediții de campionat a fost 1-1 la Dumbrăvița, în urma golurilor marcate de Adrian Voicu (52), pentru oaspeți, și Mykhailo Plokhotniuk (90+1), pentru gazde.

În acest moment, Metaloglobus ocupă locul 4 în clasamentul Grupei A a play-out-ului Ligii 2, cu 30 de puncte, la egalitate cu CFC Argeș (locul 3), în timp ce CSC Dumbrăvița se află pe poziția a 5-a, ultima care asigură salvarea, cu 26 de puncte. Meciul programat pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

Anda DELIU 26 Apr. 2024, 10:07 Liga 2
Pe aceeași temă