Adrian Mihalcea, la prima promovare ca antrenor: ”Am reușit să creez un grup unit și prin forța grupului am atins această performanță.” A stabilit ultimul obiectiv al Unirii Slobozia în acest sezon

Petronel TUDOR, Marius ANGHEL 25 Apr. 2024, 13:57 Liga 2

Unirea Slobozia a câștigat, miercuri seară, meciul din deplasare cu CS Mioveni, scor 1-0, și este matematic promovată în prima ligă, cu patru etape înainte de finalul play-off-ului Ligii 2.

Echipa lui Adrian Mihalcea s-a distanța la 13 puncte de primul loc care duce în barajul de promovare, ocupat de FK Miercurea Ciuc, și nu mai poate fi nici măcar egalată de formația harghiteană, astfel că a dat start petrecerii.

Adrian Mihalcea, după ce Unirea Slobozia și-a asigurat locul în prima ligă: ”Este o promovare istorică a unui grup unit!”

Suspendat la meciul de la Mioveni, pentru a doua etapă consecutivă, după eliminarea din jocul cu Gloria Buzău, Adrian Mihalcea era bucuros pentru îndeplinirea obiectivului. Antrenorul a bifat prima promovare din cariera sa, chiar cu echipa sa de suflet, din orașul natal. Și-a felicitat jucătorii pentru parcursul din acest sezon și pentru accederea în prima ligă cu patru runde înainte de final.

”Este o promovare istorică, acesta este lucrul care contează, la capătul unui drum lung, a fost un campionat greu. Noi știm cum am plecat în această campanie pentru promovare, suntem o echipă mică, dar, prin muncă, ne-am creat un culoar favorabil. Am reușit să creez un grup unit și prin forța grupului am atins această performanță”, a spus, bucuros, Adrian Mihalcea, citat de Info Ialomița.

Criticat de multe ori pentru modul pragmatic în care joacă Unirea, antrenorul a spus cu sinceritate că preferă eficiența în locul spectacolului: ”N-am avut un joc spectaculos, nu mi-am dorit asta și nu-mi doresc în continuare să avem un joc spectaculos, a fost important să avem un joc eficient.”

”Îmi felicit băieții pentru toată munca lor din acest campionat, îl felicit pe domnul președinte Ilie Lemnaru, cel care a avut încredere în mine și m-a readus la Unirea Slobozia. Sunt extrem de bucuros și pentru mine, și pentru stafful meu”, a spus Mihalcea după victoria de la Mioveni.

  • Unicul gol al meciului l-a înscris Florin Purece, din penalty, în minutul 45+3, după ce Laurențiu Vlăsceanu a fost faultat în careu de nou-intratul Davide Massaro.

”Am arătat că banii contează doar într-o anumită măsură”

Unirea Slobozia a lăsat în spatele său, în acest sezon, echipe cu bugete mai mari, dintre cele care au avut drept de promovare. Ca de exemplu Gloria Buzău, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc, dintre cele pe care le-a avut adversare în play-off, sau Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, Campionii FC Argeș sau Ceahlăul Piatra Neamț, dintre cele care au ajuns în play-out.

”E mult mai greu să promovezi cu o echipă cu un buget mic în comparație cu echipele de top din Liga 2 în ceea ce privește bugetul anual, dar am arătat că banii contează doar într-o anumită măsură. De acum înainte începe greul, este clar, va fi cu totul și cu totul altceva Liga 1, dar vom încerca să ridicăm ștacheta, să schimbăm ce putem schimba și să fim pregătiți pentru Liga 1”, a adăugat Mihalcea.

Unirea Slobozia a fost lider în Liga 2 în acest sezon regular în trei etape, 9, 10 și 11. În play-off a urcat pe primul loc încă după încheierea primei runde și a rămas pe această poziție până acum. Dacă nu va mai câștiga, are asigurat locul 1 încă cel puțin două etape din cele patru rămase.

Următorul obiectiv din acest sezon: locul 1 în play-off-ul Ligii 2

Antrenorul principal al echipei din Slobozia și-a fixat deja obiectivul pentru ultimele patru etape din Liga 2.

”Mai sunt patru etape din campionat și le vom aborda cu aceiași jucători. Oricum nu avem prea mulți la dispoziție, stăm în 12 fotbaliști seniori alături de care vor fi și tineri fotbaliști. Cu ei vom duce ultimele patru meciuri din Liga 2 pentru a ne atinge obiectivul de a termina campionatul pe primul loc”, a mai spus Adrian Mihalcea, citat de Info Ialomița.

Dacă vor termina pe primul loc în play-off, ialomițenii vor primi trofeul Ligii 2, unul pe care până acum l-au mai primit Dunărea Călăraşi (2018), Chindia Târgovişte (2019), UTA Arad (2020), FCU Craiova (2021), Petrolul Ploiești (2022) și Politehnica Iași (2023).

Unirea Slobozia mai are de disputat în Liga 2, în acest sezon, meciuri cu FK Miercurea Ciuc (deplasare, 27 aprilie, ora 11:30), Corvinul Hunedoara (acasă, 4 mai, ora 12:00), Gloria Buzău (deplasare, în jurul datei de 8 mai) și CSC Şelimbăr (acasă, în jurul datei de 11 mai).

Foto: Gheorghe Flușter și Mihai Nițoiu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-promovat-in-premiera-in-prima-liga-19313456

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-joaca-cu-unirea-slobozia-in-etapa-a-6-a-din-play-off-ul-ligii-2-19313340

Petronel TUDOR, Marius ANGHEL 25 Apr. 2024, 13:57 Liga 2
Pe aceeași temă