Unirea Slobozia joacă la Cisnădie pentru a rămâne pe primul loc în play-off-ul Ligii 2. Adrian Mihalcea: ”CSC Șelimbăr este de temut acasă. Noi avem o altfel de luptă”

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 19 Apr. 2024, 20:40 Liga 2
Unirea Slobozia joacă la Cisnădie pentru a rămâne pe primul loc în play-off-ul Ligii 2. Adrian Mihalcea: ”CSC Șelimbăr este de temut acasă. Noi avem o altfel de luptă”

Etapa a 5-a, ultima din turul play-off-ului Ligii 2, aduce față în față, duminică, la Cisnădie, de la ora 11:00, primele două clasate. Liderul Unirea Slobozia are meci în deplasare la CSC Șelimbăr, formație căreia i-a luat locul în clasament după chiar prima rundă din acest turneu.

În ultimele două etape, sibienii ar fi putut să-i egaleze la puncte pe ialomițeni, însă nici aceștia nu au reușit să câștige, astfel că diferența dintre ei în acest moment este de două puncte. În urma jocului de duminică am putea asista inclusiv la schimbarea liderului.

Adrian Mihalcea spune despre CSC Șelimbăr că este de temut acasă! Totodată, fostul atacant a felicitat public Corvinul pentru calificarea în finala Cupei României.

Adrian Mihalcea, despre CSC Șelimbăr, echipa căreia Unirea Slobozia i-a produs singurul eșec pe teren propriu în acest sezon: ”Sunt de temut acasă”

Antrenorii din Liga 2, din play-off, se tot plâng în ultima perioadă de faptul că echipele lor au un program încărcat și jucătorii sunt obosiți. Aproape înainte de fiecare joc sau după se pune accent pe acest lucru, poate și pentru a găsi un alibi pentru nivelul foarte slab al partidelor, lipsite de spectaculozitate și cu goluri puține.

Nici Adrian Mihalcea nu face excepție. Despre CSC Șelimbăr spune că este foarte bine organizată și de temut acasă, dar și că își dorește să învingă liderul, adică pe echipa sa.

”Suntem în fața unei săptămâni, iarăși, extrem de încărcate. Avem trei meciuri în deplasare. Clar, pentru mine, e foarte important primul meci, cel cu Șelimbăr, o echipă care a dominat în mare parte campionatul, regular, plus play-off-ul (n.r. – play-off-ul, în primele patru etape, l-a dominat chiar Unirea Slobozia, nu CSC Șelimbăr). Nu este într-o perioadă foarte bună, dar rămâne aceeași echipă foarte bine organizată și de temut acasă”, a spus antrenorul Unirii Slobozia.

În acest sezon, pe teren propriu, în special la Cisnădie, dar și la Sibiu, CSC Șelimbăr a disputat zece meciuri, în care a înregistrat șapte victorii, două egaluri și un eșec. Înfrângerea o are chiar împotriva Unirii Slobozia, în runda a 9-a a sezonului regular, când ialomițenii se impuneau prin golul marcat în minutul 9 de Christ Afalna. Celelalte echipe care au încurcat formația sibiană sunt CSM Reșița (2-2), în sezonul regular, și Corvinul (0-0), în play-off, în chiar ultimul meci disputat acasă.

”Va fi o luptă pentru locurile 1 și 2. Bineînțeles, noi avem o altfel de luptă, cu urmăritoarele noastre care au drept de promovare”

Unirea Slobozia a încheiat sezonul regular pe locul 2, la două puncte în spatele liderului CSC Șelimbăr, care în 15 din cele 19 etape a fost pe prima poziție. Ialomițenii au fost în trei etape lideri.

Rezultatele din prima etapă a play-off-ului a adus rocada între cele două echipe și le menține pe aceste poziții și în acest moment, înainte de runda a 5-a. Unirea are acum două puncte în fața Șelimbărului.

Adrian Mihalcea este convins că jucătorii lui Claudiu Niculescu vor să câștige pentru a reveni pe primul loc. Antrenorul Unirii este mai interesat să mențină avansul față de echipele cu care se află în lupta pentru promovare. CSC Șelimbăr nu este una dintre ele, fiindcă aceasta nu are dreptul de a urca în SuperLigă, la fel și Corvinul, din cauza formei lor de organizare, de drept public.

”Sunt ferm convins că vor să bată liderul. În momentul de față va fi o luptă pentru locurile 1 și 2. Bineînțeles, noi avem o altfel de luptă. Ne dorim să menținem cât mai mult diferența de puncte față de urmăritoarele noastre care au drept de promovare, de cele care sunt pe locurile de baraj.

Avem presiunea asta a play-off-ului în continuare și suntem conștienți că dacă vom reuși să câștigăm vom face un pas enorm pentru atingerea obiectivului. Băieții au răspuns extrem de bine după aceste trei meciuri care au fost, au încredere în ei, gândesc numai și numai pozitiv și lucrurile aceastea mă bucură și mă fac să cred că ne putem atinge obiectivul”, a declarat Mihalcea pentru Liga2.ro, acesta spunând și că i-a pierdut pentru restul sezonului pe oamenii de bază Constantin Toma și Florinel Ibrian, accidentați în ultimele două jocuri.

Adrian Mihalcea, în tribună pentru a doua oară în acest play-off

În precedentul joc, cu Gloria Buzău (scor 1-1), Adrian Mihalcea a fost eliminat pentru a doua oară în acest play-off, după ce tocmai revenise pe bancă. Va sta din nou în tribună și nu va da indicații, cel puțin contra Șelimbărului, așa cum a făcut-o și la meciul din deplasare de la Hunedoara, unde s-a pierdut cu scorul de 0-1.

De această dată, contra sibienilor, Mihalcea speră ca jucătorii săi să-l ”scoată” după eliminarea încasată contra Gloriei.

”Cel puțin o etapă sunt convins că o voi lua. Cel puțin la meciul cu Șelimbăr nu voi fi pe bancă. E o diferență enormă de trăiri și de interpretări ale jocului. Se vede mult mai bine din tribună, dar, din păcate, nu poți să transmiți ceea ce vezi și lucrul acesta cred că este cel mai negativ din toată suspendarea asta. Acum mă bazez pe băieți să mă scoată ei și să câștige un meci cu mine în tribună”, a spus Mihalcea despre faptul că va sta din nou în tribună.

Mihalcea a felicitat Corvinul pentru calificarea în finala Cupei României

Antrenorul Unirii Slobozia a ținut să transmită și felicitări Corvinului Hunedoara, a treia clasată în play-off-ul Ligii 2, în urma victoriei obținută miercuri, pe teren propriu, în fața prim-divizionarei FC Voluntari. Trupa lui Maxim s-a impus cu 3-1 și s-a calificat în finala Cupei României, unde o va întâlni SC Oțelul Galați.

”Vreau să-i felicit pe cei de la Corvinul pentru calificarea în finala Cupei. Este o echipă din Liga a 2-a și, până la urmă, cumva, ridică valoarea acestei competiții”, a transmis Adrian Mihalcea.

Unirea Slobozia și Corvinul Hunedoara s-au întâlnit de două ori într-o lună în Liga 2 și fiecare a obținut câte o victorie. În chiar ultima etapă a sezonului regular, Unirea a câștigat acasă cu 3-1 în fața trupei lui Florin Maxim, iar în etapa a 3-a a play-off-ului Corvinul și-a luat revanșa și s-a impus cu 1-0 pe stadionul ”Michael Klein”.

  • Unirea Slobozia a jucat în acest sezon al Cupei României două tururi. A trecut cu 4-2 în deplasare de Axiopolis Cernavodă, iar în play-off a cedat pe teren propriu în fața prim-divizionarei FC Hermannstadt (2-2 după 90 de minute și 2-5 după prelungiri).

Unirea Slobozia are două puncte în fața CSC Șelimbăr, înaintea primului meci direct din paly-off-ul Ligii 2

Unirea Slobozia ocupă locul 1 în clasamentul play-off-ului Ligii 2, cu 47 de puncte acumulate în acest sezon, și are un avans de două puncte față de CSC Șelimbăr, chiar următorul adversar, și nouă față de Gloria Buzău, clasata pe locul 5, primul care duce în barajul de promovare, ținând cont că între ele se află CSC Șelimbăr și Corvinul, formații fără drept de promovare.

Ialomițenii își propun în mod special să rămână deasupra a cel puțin două echipe cu drept de accedere în SuperLigă.

Unirea a început play-off-ul cu două victorii pe teren propriu, 1-0 cu CS Mioveni și 2-0 cu FK Miercurea Ciuc, în prima deplasare a pierdut, 0-1 la Corvinul Hunedoara, iar runda trecută a remizat acasă cu Gloria Buzău, scor 1-1.

De partea cealaltă, CSC Șelimbăr, liderul în majoritatea timpului în sezonul regular, este o deziluzie în play-off. A început cu un eșec, 0-2 la FK Miercurea Ciuc, iar în ultimele trei etape a înregistrat numai 0-0, acasă cu Corvinul, în deplasare la Gloria Buzău și în deplasare la CS Mioveni. Echipa lui Claudiu Niculescu este singura fără gol marcat în acest turneu.

Foto: Petronel Tudor și Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 19 Apr. 2024, 20:40 Liga 2
Pe aceeași temă