Petrolul a anunțat când intră în cantonament pentru a pregăti play-off-ul. Comunicatul emis de club

Răzvan STÎNGĂ 16 May. 2020, 12:46 Liga 2
Petrolul a anunțat când intră în cantonament pentru a pregăti play-off-ul. Comunicatul emis de club

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a votat pozitiv scenariul propus echipelor din Liga 2 și votat de acestea, cu privire la finalizarea sezonului, astfel că primele șase clasate încep să se pună la punct cu stabilirea programului pe care îl vor urma jucătorii, pentru pregătirea play-off-ului. Competiția ar putea începe la începutul lunii iulie, astfel că Petrolul, echipa care va porni de pe locul 5, a anunțat că va avea reunirea pe 25 mai.

Printr-un comunicat de presă emis sâmbătă, clubul ploieștean a anunțat că, așa cum prevede actul trimis de Federația Română de Fotbal în vederea realizării cantonamentului după ridicarea stării de urgență, în primă fază se va efectua testarea jucătorilor pentru COVID-19. Apoi, aceștia vor intra într-un cantonament de două săptămâni, după cum precizează clubul, urmând să respecte pașii impuși prin lege.

Fotbaliștii vor urma programul individual de pregătire până pe 25 mai 

Până pe 25 mai, jucătorii se vor pregăti în continuare acasă, după programul impus de stafful condus de Costel Enache înaintea suspendării Ligii 2, din cauza noului coronavirus.

După ce au fost stabilite coordonatele în ceea ce privește continuarea sezonului la nivelul eșalonului secund, oficialii clubului nostru au făcut planul pentru reluarea pregătirilor.

Astfel, reunirea echipei a fost programată pentru data de 25 mai, atunci când, după testarea pentru Covid 19, se va intra într-un cantonament de două săptămâni. Stagiul se va desfășura pe plan local, cu respectarea tuturor protocoalelor medicale aflate în vigoare.

Evident, lucrurile mai pot suferi modificări, în funcție de evoluția pandemiei și de eventualele măsuri luate, pe parcurs, de către autorități.

Până pe 25 mai, petroliștii își vor continua antrenamentele de la distanță, prin intermediul aplicațiilor on-line, așa cum puteți vedea în imaginile de mai jos”, se arată în comunicatul emis de Petrolul Ploiești.

Costel Enache: ”Mai avem lucruri de pus la punct. Sunt resurse incredibile, nu e foarte simplu”

Despre reluarea pregătirii a vorbit și Costel Enache în cadrul emisiunii ProSport LIVE, vineri. Acesta preciza că s-au făcut deja demersurile pentru achiziționarea testelor pentru depistarea COVID-19, urmând să ajungă la club în câteva zile: ”Am treabă destul de multă. Sunt multe reguli și nu destul de simple. Pentru noi este un dezavantaj că nu jucăm cu suporterii, dar astea sunt soluțiile. O să încercăm să găsim soluții cu ajutorul clipurilor motivaționale. Pentru noi contează îndeplinirea obiectivelor. Nu mai are rost să ne gândim la alte lucruri.

Am anticipat că nu se vor schimba foarte multe lucruri, iar conducerea clubului s-a ocupat să găsească cea mai bună soluție pentru cazare, am căutat și testele și le-am comandat. Mai avem lucruri de pus la punct. Sunt resurse incredibile, nu e foarte simplu. Trebuie să ne gândim cine intră în cantonament și cine nu. Avem nevoie de un staff foarte valoros”.

Petrolul pornește în play-off de pe locul 5

Echipele au votat pe data de 13 mai finalizarea sezonului de Liga 2 într-un sistem play-off, între primele șase echipe, în urma căruia să se decidă cele două promovate și formația care merge la baraj. Petrolul Ploiești intră în luptă de pe poziția a 5-a, dar, grație înjumătățirii punctelor, diferența față de primul loc, ocupat de UTA Arad, se reduce la șase puncte față de 12. Distanța față de pozițiile 2 și 3 rămâne așa cum era și în sezonul regulat, de doar un punct.

Clasamentul înaintea startului play-off-ului:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0  25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-validat-scenariul-dezbatut-si-agreat-de-cluburi-pentru-incheierea-acestei-editii-a-ligii-2-ne-am-asumat-rolul-de-a-lua-decizii-si-de-a-adopta-masuri-spre-bi-19132550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-ploiesti-vrea-sa-profite-din-plin-de-pe-urma-injumatatirii-punctelor-costel-enache-cineva-e-dezavantajat-de-toate-aceste-lucruri-dar-sunt-regulile-frf-si-noi-am-acceptat-ne-prega-19132583

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sapte-cluburi-din-play-out-ul-ligii-1-vor-inghetarea-sezonului-si-sa-nu-retrogradeze-nimeni-dand-exemplul-din-liga-2-si-liga-3-ce-se-intampla-cu-promovarea-din-esalonul-secund-rea-19132639

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-isi-contureaza-strategia-pentru-sezonul-urmator-cristian-bobar-promite-ca-se-vor-prelungi-intelegerile-jucatorilor-si-ca-se-va-schimba-in-sfarsit-gazonul-de-pe-stadionul-mircea-19132638

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 16 May. 2020, 12:46 Liga 2
Pe aceeași temă