Petrolul atacă promovarea cu un jucător nou. Fiul unui fost fotbalist al ploieștenilor se alătură echipei: ”A avut ligamentele rupte, dar s-a recuperat și acum începe pregătirea”

Răzvan STÎNGĂ 22 May. 2020, 17:00 Liga 2
Petrolul atacă promovarea cu un jucător nou. Fiul unui fost fotbalist al ploieștenilor se alătură echipei: ”A avut ligamentele rupte, dar s-a recuperat și acum începe pregătirea”

Petrolul va începe pregătirea pentru play-off-ul Ligii 2. Va efectua luni testele de COVID-19, când va și intra în cantonament. Echipa lui Costel Enache va avea în componență un jucător nou, pe Alexandru Chiriță (23 de ani). Mijlocașul era liber de contract din iulie 2018, când și-a încheiat angajamentul cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Daniel Chiriță: ”Zicea că nu mai vrea să facă fotbal, că e târziu la 23 de ani”

A avut probleme serioase de sănătate și a stat pe tușă o perioadă bună de timp, dar acum este gata să revină.

Tatăl lui Alexandru Chiriță, Daniel Chiriță, fostul jucător al Petrolului, a făcut anunțul într-o discuție cu Robert Niță, pe YouTube. Din precizările fostului fundaș, fiul său voia să se retragă în urma accidentării la ligamentele piciorului, dar l-a sfătuit să revină și să încerce să dea o nouă șansă fotbalului.

”A avut o problemă, a avut ligamentele rupte, a stat o perioadă și acum reia cu Petrolul activitatea. A avut această problemă și un an-un an și ceva a stat. S-a recuperat și acum începe pregătirea cu Petrolul. A ajuns la CFR (n.r. – în august 2016), a jucat bine cu Miriuță, după care a venit acea accidentare. A venit Dan Petrescu la echipă, a explicat că se bate la titlu… A trebuit să se refacă. A stat foarte mult, a picat și într-o zonă, zicea că nu mai vrea fotbal, dar ușor-ușor, cu revenirea după accidentare e sută la sută pregătit. Sperăm să se întoarcă în forță, iar.

Zicea că nu mai vrea să facă fotbal, că e târziu la 23 de ani. Spunea: «Ce fotbal să mai fac?». I-am spus că e păcat, că are în spate un C.V. bunicel. «Ai jucat la Liga 1, la Liga 2. E păcat să nu începi să te întorci, treptat. E o rampă de lansare pentru tine Petrolul». E un tip muncitor și el. Are caracteristicile mele și sperăm să revină ușor-ușor, a spus Daniel Chiriță.

  • Alexandru Chiriță a jucat de-a lungul carierei la AFC Filipeștii de Pădure, CS Ștefănești (la ambele echipe alături de tatăl său, Daniel Chiriță), Ajaccio U19, Dinamo 2, Petrolul, CFR Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe. La nivelul Ligii 1 a prins 16 partide, opt pentru Petrolul, șapte pentru CFR Cluj și una pentru Sepsi.

Petrolul este angrenată în lupta la promovare în acest sezon de Liga 2. Ploieștenii vor începe play-off-ul de pe locul 5, cu 19 puncte, la o distanță de un punct de locurile 2 și 3, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, care asigură promovarea în Liga 1, respectiv accederea la baraj. Ecartul față de primul loc, UTA Arad, va fi de șase puncte.

Echipele care vor lua startul în play-off vor începe cu jumătate din punctele acumulate pe parcursul sezonului și vor juca cinci meciuri. Turneul se va desfășura într-o singură manșă.

Răzvan STÎNGĂ 22 May. 2020, 17:00 Liga 2
Pe aceeași temă