FK Miercurea Ciuc atacă noul sezon de Liga 2 cu 27 de jucători. În lot este anunțat și un experimentat fotbalist care nu a mai jucat la echipă din septembrie

Marius ANGHEL 01 Aug. 2024, 17:05 Liga 2

FK Miercurea Ciuc și-a comunicat lotul de jucători cu care va aborda al șaselea sezon de Liga 2, de când a ajuns în această competiție.

După o conferință de presă organizată marți, 30 iulie 2024, în care președintele Zoltan Szondi a transmis că trupa antrenată de Robert Ilyeș va avea un buget de mijlocul clasamentului, dar va ataca o accedere în play-off, unde a fost și în ediția recent încheiată, clubul a informat ce jucători formează lotul.

Au plecat șapte fotbaliști și au fost aduși tot șapte în această vară.

Șapte plecări și șapte veniri în lotul lui Robert Ilyeș

După încheierea sezonului 2023-2024, în care a jucat baraj de promovare în prima ligă, dar nu a trecut de Dinamo, FK Miercurea Ciuc a anunțat despărțirile de portarul Szilard Gyenge (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), fundașii Claudiu Apro (CSC Dumbrăvița) și Dominik Dezamits (întors la Paksi, în Ungaria, de unde era împrumutat), mijlocașul Akos Nistor (întors la Sepsi OSK, de unde era împrumutat) și atacantul Richard Jelena (Tatabanya, Ungaria 2).

Acum, clubul a informat și plecările fundașilor Botond Gergely (AFC Odorheiu Secuiesc) și Salvatore Marrone (CSC Șelimbăr). În total, sunt șapte despărțiri de ciucani.

La capitolul achiziții, clubul a anunțat în perioada de pregătire șase jucători, în următoarea ordine: Mark Kovacs (ex Gyor ETO / Ungaria, împrumutat de la DAC Dunajska Streda), Janos Hegedus (împrumutat de la Paksi FC / Ungaria), Alexander Torvund (ex Tiszakecske / Ungaria), Jozef Dolny (ex Tatran Presov / Slovacia), Szabolcs Szilagyi (ex Mezokovesd / Ungaria) și Raul Palmeș (ex CSC Șelimbăr).

Cu această ocazie, la capitolul nou-veniți a fost trecut și portarul Hunor Albert, în vârstă de 22 de ani, care aparține de club, dar în ultimii ani a fost împrumutat la AFC Odorheiu Secuiesc.

Astfel, se poate spune că jucători nou-veniți în lotul cu care se începe noul sezon sunt în număr tot de șapte.

Lorant Kovacs încă este accidentat. Și fiul președintelui, Botond Szondi, este lovit!

Jucătorii care au rămas în lotul lui Robert Ilyeș sunt următorii, după cum a informat clubul:

”Andrei Gheralia, Benjamin Babati, Ervin Bakos, Szilard Balogh, Erwin Szilard Bloj, Attila Csuros, Francisco Anderson Ceara, Peter Gal-Andrezly, Mark Karacsony, Botond Karandi, David Kelemen, Lorant Kovacs, Gabor Makrai, Janos Patrik Nagy, Bence Pinter, Simon Mate, Szondi Botond, Soufiane Jebari, Szilard Veres și Daniel Vita.”

După cum se poate observa, în lot este și Lorant Kovacs, mijlocaș în vârstă de 31 de ani care reapare la FK Miercurea Ciuc, pentru care a evoluat ultima dată în data de 23 septembrie 2023, când, în meciul pierdut la CS Tunari cu 0-1, a ieșit în minutul 78.

După cum am menționat, printre aceștia este și Lorant Kovacs, care nu și-a revenit pe deplin după accidentarea suferită la începutul sezonului trecut, iar echipa încă nu poate conta pe el. Nici Botond Szondi, care s-a accidentat în timpul primului antrenament de vară”, au mai comunicat ciucanii.

În total sunt 27 de jucători.

Cei responsabili de pregătirea echipei sunt anunțați a fi Robert Ilyeș (antrenor principal), Laszlo Albu și Barna Bajko (antrenori secunzi), Barna Nagy (antrenor cu portarii), Aron Vellai (preparator fizic) și Aron Keszler (analist video).

FK Miercurea Ciuc debutează în noua ediție a Ligii 2 contra ACSM Ceahlăul

FK Miercurea Ciuc va debuta pe teren propriu în noul sezon de Liga 2, ediția 2024-2025.

Va juca duminică, 4 august, de la ora 17:00, contra ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, adversara cu care s-a luptat în ediția regulară trecută pentru al șaselea loc calificabil în play-off. Trupa lui Ilyeș a avut câștig de cauză atunci, prin victoria cu 2-0 de acasă, din jocul direct, din penultima etapă.

Foto: FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 01 Aug. 2024, 17:05 Liga 2
Pe aceeași temă