Claudiu Apro continuă în Liga 2 după despărțirea de ciucani. A fost prezentat de noua sa echipă

Anda DELIU 28 Jun. 2024, 19:30 Liga 2
Claudiu Apro continuă în Liga 2 după despărțirea de ciucani. A fost prezentat de noua sa echipă

Reunirea echipei se apropie cu pași repezi, iar CSC Dumbrăvița a reușit să mai parafeze un transfer în această vară, al patrulea.

Claudio Apro revine în Banat după o perioadă petrecută în Secuime.

Claudiu Apro a ajuns la CSC Dumbrăvița după despărțirea de FK Miercurea Ciuc

Claudiu Apro a ajuns la 28 de ani și este fundaș central. Și el a semnat un contract valabil un sezon, la fel ca precedentele mutări ale Dumbrăviței din această vară.

Până în 2016, Apro a jucat la nivel județean, la Progresul Gătaia. Apoi a fost adus de Remus Steop la Ripensia, cu care a promovat în Liga 2. A jucat în roșu și galben, până în 2020, când s-a transferat la FK Miercurea Ciuc.

Pentru Ripensia a ajuns la un palmares de 8 goluri marcate în 78 de apariții în Liga 2. La Miercurea Ciuc a petrecut, iată, patru ani, timp în care bifat 88 de jocuri în campionatul ligii secunde, plus cele din Cupa României, și a înscris 5 goluri.

Despărțirea de ciucani a fost anunțată la 19 iunie, iar trecerea sa la CSC Dumbrăvița a avut loc astăzi, 28 iunie.

”Fundașul central Claudiu Apro va juca în alb-verde în sezonul 2024/2025 din Liga 2 !
Născut la 15 aprilie 1996, la Gătaia, Claudiu a debutat la nivel de seniori la echipa locală, Progresul Gataia
În 2016, a ajuns la Ripensia UVT, alături de care a reușit promovarea în Liga 2 un an mai târziu. Pentru roș-galbeni a bifat 78 de meciuri și 8 goluri în al doilea eșalon.
Din 2020 până în vara acestui an, a fost jucătorul lui FK Csíkszereda. Pentru formația din Miercurea Ciuc a evoluat în 82 de meciuri de campionat (n.r. – are 88 de meciuri în Liga 2 pentru ciucani, nu 82) și 5 în Cupa României, reușind să înscrie 5 goluri.
Bine ai venit, Claudiu! Să fie într-un ceas bun!”, sună anunțul celor de la Dumbrăvița.

Fabiano Cibi continuă la Dumbrăvița! Clubul anunță doar prelungirea împrumuturilor de la UTA

Tot astăzi, CSC Dumbrăvița a anunțat că a prelungit împrumutul lui Fabiano Cibi de la UTA.

Mijlocașul are 19 ani și s-a format la LPS Banatul. De remarcat că clubul bănățean consider oportună să anunțe doar când prelungește împrumuturi de la UTA, nu și de la alte cluburi!

De pildă, Andrei Olaru era împrumutat de la Ripensia, dar există și copii luați sub această formă de la clubul Galaxy. Însă asemenea anunțuri, despre colegele din Banat, nu apar pe pagina clubului, doar cele despre ”Bătrâna doamnă”.

Cibi a ratat mare parte a sezonului de primăvară din cauza unei accidentări, astfel că în ediția 2023-2024 de Liga 2 a prins 596 de minute pe teren în cele 14 meciuri în care a fost utilizat, de cinci ori fiind titular.

”Ne bucurăm să anunțăm că vom continua colaborarea cu mijlocașul central Fabiano Cibi!
Clubul nostru a ajuns un acord cu prim-divizionara UTA Arad, pentru prelungirea împrumutului său la Dumbrăvița pe încă un sezon.
Fabiano Cibi s-a născut la 22 martie 2005, a crescut la LPS Banatul Timișoara, iar junioratul l-a continuat la UTA. Pentru „Bătrâna Doamnă” a bifat două prezențe în Superligă. A ajuns la Dumbrăvița, sub formă de împrumut, în vara lui 2023. În stagiunea precedentă, a bifat 14 prezențe în Liga 2 în tricoul alb-verde și a marcat un gol. Din păcate, o accidentare l-a făcut să rateze aproape tot sezonul de primăvară.
Ne bucurăm să te avem în continuare alături, Fabi! Multă baftă în noul sezon”, este anunțul clubului timișean.

Timișenii au patru achiziții și nouă plecări

Anterior, CSC Dumbrăvița a anunțat alte patru noi achiziții, cu toți jucătorii având înțelegeri valabile un an de zile: Luca Bodri, Ion Vasluian și Alin Burdeț.

De asemenea, s-a specificat că se prelungește împrumutul lui Răzvan Ristin, de la UTA.

Au plecat destul de mulți jucători, nouă: Paul Toroc, Sebastian Secoșan, Alexandru Tismonar, Andrei Răuță, Cosmin Gladun, Răzvan Neag, David Jorz, Bruce Nortey și Cristian Gavra. De asemenea, vrea să plece de la club și Tudor Moțiu, supărat că nu joacă. E are un memoriu depus la FRF.

CSC Dumbrăvița reia luni seara antrenamentele, 1 iunie, și, până atunci, cel mai probabil, se vor mai anunța și noi veniri de jucători, dar nu în numărul plecărilor. Clubul nu a anunțat nimic oficial despre Cosmin Stan, dar trebuie să deducem că rămâne antrenor principal, mai ales că anunțul reunire este făcut printr-o poză în care se regăsește Stan. Rămâne de văzut și cu ce staff!

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 28 Jun. 2024, 19:30 Liga 2
Pe aceeași temă