FK Miercurea Ciuc l-a prezentat pe Jozef Dolny. Atacantul, statistici impresionante sezonul trecut

Andrei PASCU 16 Jul. 2024, 16:44 Liga 2
FK Miercurea Ciuc l-a prezentat pe Jozef Dolny. Atacantul, statistici impresionante sezonul trecut

FK Miercurea Ciuc continuă să anunțe parafări ale acordurilor cu jucătorii pe care îi avea deja în lot. De această dată, formația din Liga 2 a transmis că a bătut palma cu atacantul ceh cu cetățenie slovacă Jozef Dolny, în vârstă de 32 de ani.

De-a lungul carierei, noul vârf al FK Miercurea Ciuc a fost legitimat la formații din Slovacia, Cehia, Polonia și Irlanda. Ultima dată, pentru trei ani, iulie 2021 – iulie 2024, a evoluat la formația slovacă Tatran Presov.

FK Miercurea Ciuc l-a prezentat pe atacantul Jozef Dolny

În anii trecuți, Dolny a bifat, printre altele, experiențe la Zbrojovka Brno (Cehia), FK Senica, Skalica (ambele din Slovacia) sau Derry City (Irlanda). Sezonul precedent a avut prestații foarte bune, cu 32 de meciuri și 19 goluri. De altfel, la Tatran Presov a dat cel mai bun randament, în totalul celor 112 de partide în care a evoluat reușind să puncteze de 45 de ori.

În trecut, atacantul a jucat și pentru selecționatele U18 și U19 ale Slovaciei.

Jozef Dolny, care s-a născut în orașul Iglo din Szepeszeg (Spisska Nova Ves, Felvidek, Slovacia), este cel mai nou jucător al echipei noastre din Liga 2, care are și descendență maghiară. Atacantul în vârstă de 32 de ani a venit la Miercurea Ciuc de la 1. FC Tatran Presov.

Pe lângă un scurt ocol în Irlanda de Nord și Polonia, cea mai recentă achiziție de vară a FK Miercurea Ciuc, Jozef Dolny, și-a petrecut cariera în țara natală. Atacantul, care are o vastă experiență în prima și a doua divizie ale Slovaciei, a jucat în sezonul trecut la echipa 1. FC Tatran Prešov de la Eperjes. Nu oricum! A marcat de 18 ori în 30 de meciuri din campionatul slovac al diviziei a doua, în timp ce a marcat un gol în două meciuri din cupă.

Jozef a jucat anterior pentru Besztercebanya, Szenice și Szakolca, a jucat în aproape 150 de meciuri din a doua ligă și în peste 80 de meciuri în prima ligă din țara sa natală. Pe lângă toate acestea, a putut juca în naționalele Slovacei U18 și U19.

Îți dorim mult succes în tricoul roșu-negru, Jozef!”, a transmis FK Miercurea Ciuc.

FK Miercurea Ciuc urmează să mai oficializeze veniri

Patru noutăți, la nivel oficial, are FK Miercurea Ciuc în lot față de sezonul trecut. În primă fază a ajuns la echipă Raul Palmeș, fundaș, plecat la solicitarea sa de la CSC Șelimbăr, dar pe care ciucanii nu l-au prezentat oficial, după care sub comanda lui Robert Ilyeș a ajuns și Mark Kovacs, revenit la echipă de la formația slovenă Dunajska Streda. El a fost primul jucător venit și anunțat pe pagina de Facebook.

Apoi, la nivel oficial, FK Miercurea Ciuc i-a mai prezentat doar pe Janos Hegedus (fundaș central maghiar, 23 de ani, împrumutat de la formația maghiară Paksi FC) și Alexander Torvund (atacant norvegiano-maghiar, 23 de ani, ultima dată în Ungaria, la formația Tiszakecske).

După cum Liga2.ro a transmis, în lot se mai află jucători noi, neprezentați oficial. În afara lui Raul Palmeș, mai sunt sub comanda lui Robert Ilyeș și Szabolcs Szilagyi (mijlocaș central român cu cetățenie maghiară, 20 de ani, sezonul trecut la formația maghiară Vasas FC).

Jozef Dolny, interviu după ce a semnat cu FK Miercurea Ciuc

Revenind la Jozef Dolny, el speră să ajute FK Miercurea Ciuc să îndeplinească obiectivele, să aibă un sezon la fel de bun ca precedentul, în Slovacia. După ce a semnat contractul, vârful a oferit un interviu publicat de site-ul echipei din Liga 2.

(N.r. – Cum te-ai simțit când ai aflat că FK Miercurea Ciuc te vrea?) ”M-am bucurat când am aflat că antrenorii și clubul sunt interesați de mine. Mi s-a oferit oportunitatea și motivația de a încerca ceva nou și de a mă stabili într-o țară nouă.

(N.r. – Cu ce ​​obiective și așteptări ai venit în club?) Vreau să-mi ajut echipa și noul club. Sunt un jucător de echipă și cel mai important lucru pentru mine este succesul echipei. Vreau să fac tot posibilul și totul este în mâinile lui Dumnezeu.

(N.r. – Care au fost primele tale impresii despre antrenament și colegi?) Am fost foarte plăcut surprins de club și de condițiile în care funcționează. Nu știam dinainte în ce mă bag. Toți colegii mei, antrenorii și clubul m-au primit foarte amabil și mă ajută în toate. Mă simt foarte bine aici, vă mulțumesc tuturor!

(N.r. – Ai ritualuri sau obiceiuri speciale înainte de meci?) Nu am niciun ritual special. Folosesc timpul de dinaintea meciului pentru a mă pregăti cât mai bine și pentru a mă distra. În drum spre teren, mă rog și aștept meciul.

(N.r. – Ce le spui fanilor lui FK Miercurea Ciuc?) Aștept suporterii și cred că vor veni în număr cât mai mare să ne susțină la meciuri. Împreună ne vom urmări obiectivele și vom obține victorii”, a spus noul atacant al ciucanilor.

Foto: FK Miercurea Ciuc

Andrei PASCU 16 Jul. 2024, 16:44 Liga 2
Pe aceeași temă