Buget deloc generos la FK Miercurea Ciuc în noul sezon. Zoltan Szondi a anunțat că echipa vrea în play-off, dar la capitolul bani e la mijlocul clasamentului

Andrei PASCU 31 Jul. 2024, 15:55 Liga 2
Buget deloc generos la FK Miercurea Ciuc în noul sezon. Zoltan Szondi a anunțat că echipa vrea în play-off, dar la capitolul bani e la mijlocul clasamentului

FK Miercurea Ciuc se va lupta și sezonul următor de Liga 2, ediția 2024-2025, pentru o clasare pe primele șase locuri, adică pentru accederea în play-off, grupa de promovare. Cu toate acestea, conducerea clubului harghitean a transmis că bugetul nu este unul chiar mare, în opinia sa.

Președintele Zoltan Szondi a comunicat, în această săptămână, înainte de debutul în noua ediție de campionat, faptul că gruparea din Miercurea Ciuc va încerca să intre din nou în primele șase formații, dar că banii de care trupa antrenată de Robert Ilyeș dispune sunt echivalentul unui buget destul de slab, anume că nu este între primele zece echipe din Liga 2 în această privință.

Szondi nu a anunțat, însă, despre ce sună este vorba.

Buget deloc generos al FK Miercurea Ciuc în noul sezon de Liga 2

FK Miercurea Ciuc va lupta și de această dată pentru pătrunderea în play-off, unde a activat în două rânduri de când de află în Liga 2, ultima dată chiar în precedenta ediție de campionat.

Se pare că acel obiectiv ratat din sezonul trecut, promovarea în prima divizie, încă e prezent în rândul formației din Liga 2, fiind în continuare resentimente în ceea ce privește barajul pierdut cu Dinamo.

”La capitolul buget, FK Miercurea Ciuc nu va fi nici în acest sezon în top zece. Totuși, pot să vă spun că anul trecut am lucrat cu un buget, anul acesta bugetul va fi exact același pentru echipa mare.

Pe baza desfășurării campionatului, obiectivul este de a intra în primele șase. (…) s-a trăit play-off-ul trecut ca un eșec, pentru că ar fi fost destul de ușor să promovezi în prima divizie.

Totuși, principalul motiv al eșecului este acela că echipa a jucat practic tot sezonul cu 14 jucători. Am avut o echipă mare vara trecută, dar din cauza accidentărilor, de exemplu cazul lui Lorant Kovacs la începutul sezonului, am experimentat cu tineri pentru a înlocui, dar nu prea a mers.

Aveam 26 de jucători în lot, dar stafful a decis cu întârziere asupra schimbărilor, ceea ce este și un mesaj destul de clar despre cât de multă încredere au avut în bancă”, a spus președintele clubului din Miercurea Ciuc, conform Szekely Sport, dintr-o traducere aproximativă din limba maghiară.

FK Miercurea Ciuc a încheiat amicalele

FK Miercurea Ciuc a disputat patru amicale în Austria, după ce a început pregătirile pe plan local. Jucătorii lui Robert Ilyeș au trecut cu 1-0 de formația din prima ligă maghiară Diosgyori VTK, au remizat la scorul de 2-2 cu SV Licht-Loidl Lafnitz, din liga secundă din Austria, au pierdut cu scorul de 1-3 contra Al Duhail, din prima ligă din Qatar, iar apoi au învins cu 1-0 FC Petrzalka, liga secundă a Slovaciei.

În țară, înainte de deplasarea în Austria, echipa harghiteană a mai jucat un amical vara aceasta, 0-0 la Brașov cu nou-promovata în Liga 2 AFC Câmpulung Muscel, iar în drum spre Austria a disputat un test în Serbia, contra FK Zeleznicar Pancevo, formație din prima ligă a sârbilor, pierdut cu scorul de 0-1.

În ultimul amical disputat înainte de startul Ligii 2, după revenirea din Austria, FK Miercurea Ciuc a trecut cu 3-1 de AFC Odorheiu Secuiesc, echipă din Liga 3.

Debut cu ACSM Ceahlăul pentru FK Miercurea Ciuc

În prima etapă de Liga 2, sezonul 2024/2025, FK Miercurea Ciuc va debuta pe teren propriu, contra ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, duminică, 4 august, de la ora 17:00.

Foto: FK Miercurea Ciuc

Andrei PASCU 31 Jul. 2024, 15:55 Liga 2
Pe aceeași temă