FK Miercurea Ciuc și-a prezentat atacantul norvegiano-maghiar pe care îl avea deja în lot. Ultima dată a evoluat în Ungaria

Andrei PASCU 15 Jul. 2024, 15:00 Liga 2
FK Miercurea Ciuc și-a prezentat atacantul norvegiano-maghiar pe care îl avea deja în lot. Ultima dată a evoluat în Ungaria

FK Miercurea Ciuc a început antrenamentele în urmă cu aproape o lună, iar primele zile le-a petrecut pe plan local. Acum, la fel ca toate echipele din Liga 2 de altfel, efectuează un cantonament, dar nu pe plan intern, ci în afară, în Austria mai exact.

A disputat câteva amicale, dar continuă să și anunțe veniri de jucători la nivel oficial. Luni, 15 iulie, formația din Liga 2 a comunicat achiziționarea lui Alexander Torvund, atacant în vârstă de 23 de ani, care este născut în Norvegia, dar care are și cetățenie maghiară.

El se afla deja în lotul echipei FK Miercurea Ciuc din Austria, dar probabil că inițial a fost testat de Robert Ilyeș, luni fiind prezentat. Ultima dată, noul atacant al ciucanilor a evoluat în Ungaria, la Tiszakecske, timp de un sezon.

FK Miercurea Ciuc și-a luat atacant norvegian cu cetățenie maghiară, pe Alexander Torvund

Trei noutăți, la nivel oficial, are FK Miercurea Ciuc în lot față de sezonul trecut. În primă fază a ajuns la echipă Raul Palmeș, fundaș, plecat la solicitarea sa de la CSC Șelimbăr, dar pe care ciucanii nu l-au prezentat oficial, după care sub comanda lui Robert Ilyeș a ajuns și Mark Kovacs, revenit la echipă de la formația slovenă Dunajska Streda. El a fost primul jucător venit și anunțat pe pagina de Facebook.

Apoi, la nivel oficial, FK Miercurea Ciuc l-a mai prezentat doar pe Janos Hegedus (fundaș central maghiar, 23 de ani, împrumutat de la formația maghiară Paksi FC). După cum Liga2.ro a transmis, în lot se mai află jucători noi, neprezentați oficial. În afara lui Raul Palmeș, mai sunt sub comanda lui Robert Ilyeș și Szabolcs Szilagyi (mijlocaș central român cu cetățenie maghiară, 20 de ani, sezonul trecut la formația maghiară Vasas FC) și Jozef Dolny (atacant ceh cu cetățenie slovacă, 32 de ani, sezonul trecut la formația slovacă Tatran Presov).

”​Torvund Alexander, în vârstă de 23 de ani, a jucat cel mai recent în echipa Tiszakécske. Atacantul a putut juca și în prima divizie pentru Videoton și a fost coechipier al lui Dominik Szoboszlai la naționalele de tineret.

Torvund Alexander, venit la FK Miercurea Ciuc de la Tiszakecske, a jucat în total de 120 de ori în divizia secundă a Ungariei. L-am întrebat mai întâi pe atacator despre numele lui care sună ciudat. După cum a spus el, s-a născut în Norvegia, în orașul Baerum de lângă Oslo și s-a mutat în Ungaria împreună cu părinții săi când avea un an. Și vorbind despre părinți, mama lui Alexandru este maghiară din Highlands, în timp ce tatăl său este norvegian.

Alexander a mai jucat în echipa națională a Ungariei U17, alături de care a participat la Campionatul European pe grupe de vârstă, unde a avut succes de două ori. I s-a dat o șansă la naționalele U18 și U19, dar continuarea a fost anulată din cauza confirmării sale în Norvegia.

În ceea ce privește calitățile sale, Alexandru și-a evidențiat viteza și finalizarea.

Îi dorim mult succes în tricoul roșu-negru!”, a transmis FK Miercurea Ciuc, dintr-o traducere aproximativă din limba maghiară, în privința lui Alexander Torvund, care a mai jucat la nivel de seniori pentru MOL Fehervar 2, Mezokovesd, Csakvar (toate din Ungaria), Ullern sau Stabaek (ambele din Norvegia).

Am început să joc fotbal într-o echipă mică numită Barati Borlabda Football Club, am fost un an în REAC, apoi am petrecut patru ani în echipa de tineret a MTK și am vizitat Academia Vasas Kubala. De acolo m-am mutat la Videoton, iar la 18 ani m-am mutat în Norvegia, la echipa Ullern IF din divizia a treia, iar apoi la garda din prima divizie a lui Stabaek.

 

(N.r. – Cum a ales FK Miercurea Ciuc) M-am gândit că dacă mai am o șansă să fac asta, aș dori să o profit. Oameni noi, un mediu diferit, o ligă diferită, toate acestea sunt o provocare pentru mine. Am auzit multe lucruri bune despre club, conducere, antrenori, jucători. Cred că împrejurările sunt date”, a spus noul jucător al FK Miercurea Ciuc, care sezonul trecut a evoluat în 35 de meciuri și a marcat de cinci ori.

Foto principal: FK Miercurea Ciuc

Andrei PASCU 15 Jul. 2024, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă