Richard Jelena s-a despărțit de FK Miercurea Ciuc. Harghitenii îl numesc pe maghiar drept ”cel mai de succes jucător al echipei din ultimii ani”

Marius ANGHEL 28 Jun. 2024, 15:13 Liga 2

Richard Jelena mărește numărul jucătorilor care se despart de FK Miercurea Ciuc în această vară.

Masivul atacant maghiar în vârstă de 26 de ani, golgheter al echipei în sezoanele 2021-2022 și 2023-2024, pleacă după trei ani de la clubul din Harghita.

Richard Jelena s-a despărțit de FK Miercurea Ciuc

FK Miercurea Ciuc a anunțat vineri, 28 iunie 2024, a cincea plecare din lot în această vară. Ultimul care părăsește trupa antrenată de Robert Ilyeș este maghiarul Richard Jelena, unul dintre principalii oameni de gol al ciucanilor în ultimii trei ani.

În sezonul recent încheiat de Liga 2, Jelena a prins cele mai multe meciuri în campionat pentru Ciuc, de când i s-a alăturat. A fost utilizat în 27 de jocuri dintr-un total de 29, dar în 14 a început ca titular, de 11 ori a fost înlocuit, a strâns 1301 minute pe teren și a înscris 8 goluri, fiind golgheterul echipei. În dubla întâlnire cu Dinamo, din barajul de promovare în prima ligă, Jelena a fost utilizat 82 de minute în cele două meciuri.

Tot 8 goluri a avut și în ediția 2022-2023 de Liga 2, dar în cele 1240 de minute jucate pe parcursul a 22 din 25 de meciuri desfășurate de echipă. Atunci a fost al doilea golgheter ale harghitenilor, după Lorant Kovacs, cu 10 reușite.

Jelena a fost golgheterul ciucanilor în două din cele trei sezoane în care a îmbrăcat tricoul roșu-negru

Golgheter al FK Miercurea Ciuc a fost Richard Jelena și în sezonul de debut la această echipă, 2021-2022. Atunci a avut 12 goluri marcate în 18 meciuri, dar în care a fost utilizat cel mai mult pe teren, în circa 1365 de minute.

Jelena jucase ultima dată la Kisvarda, până în vara anului 2021, când a prins prima sa experiență în afara Ungariei, la FK Miercurea Ciuc.

La despărțirea de el, ciucanii îl numesc pe Jelena drept ”cel mai de succes jucător FK din ultimii ani”, datorită golurilor sale reușite în cele trei sezoane.

”Jelena Richárd părăsește echipa noastră din Liga 2 după trei sezoane. Născut la Pecs, atacantul care amenința golul ne-a întărit echipa în peste șaptezeci de meciuri.

Jelena Richard a îmbrăcat tricoul roșu-negru al clubului nostru în total 69 de meciuri de ligă, inclusiv duelul de clasament cu Dinamo, precum și în patru întâlniri de cupă. Atacantul născut la Pecs a ajuns la Miercurea Ciuc înainte de sezonul 2021/2022 și în sezonul de debut a marcat 12 goluri în ligă.

În sezonul următor, a extins acest lucru cu opt goluri în ligă, iar în ultimul, a marcat de șapte ori în vânătoarea de puncte (n.r. – a avut tot 8 goluri înLiga 2, nu 7) și a fost eficient și de două ori în cupă. Toate acestea înseamnă un total de 29 de lovituri, ceea ce l-a făcut cel mai de succes jucător FK din ultimii ani și a distribuit și cinci pase decisive. Atacatorul a părăsit echipa noastră în timpul verii și va începe să se pregătească pentru noul sezon în altă parte.

Vă mulțumim, Ricsi, pentru tot ce ați făcut pentru FK Csíksereda și vă dorim succes în continuare în carieră!”, sună anunțul celor de la Miercurea Ciuc.

Nicio achiziție, momentant, pentru echipa lui Robert Ilyeș

În această vară, FK Miercurea Ciuc s-a mai despărțit de portarul Szilard Gyenge, plecat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, fundașii Claudiu Apro și Dominik Dezamits și de mijlocașul Akos Nistor.

Formația harghiteană și-a reluat de luni, 24 iunie, antrenamentele, timp de două săptămâni se va pregăti pe plan local, iar apoi va merge într-un cantonament în Austria, de această dată.

Momentan, ciucanii n-au anunțat nicio achiziție.

”În campionatul următor, primul nostru obiectiv este să intrăm în play-off, iar de acolo vom putea continua să construim. Sunt jucători care pleacă, dar vor fi și sosiri, plănuim să transferăm patru-cinci fotbaliști. Vrem să semnăm jucători care pot contribui și pot crește puterea echipei”, spunea Robert Ilyes, citat de Szekely Sport, la reunire.

Foto: Jozsi Leczki (Mediafax Foto) și Bogdan Balaș (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 28 Jun. 2024, 15:13 Liga 2
Pe aceeași temă