Mark Kovacs, prima achiziție a verii pentru FK Miercurea Ciuc. Fundașul face cale întoarsă din Slovacia, via Ungaria

Marius ANGHEL 05 Jul. 2024, 17:37 Liga 2
Mark Kovacs, prima achiziție a verii pentru FK Miercurea Ciuc. Fundașul face cale întoarsă din Slovacia, via Ungaria

FK Miercurea Ciuc a anunțat, vineri, 5 iulie 2024, prima sa achiziție pentru sezonul 2024-2025 de Liga 2.

La clubul harghitean a revenit orădeanul Mark Kovacs (20 de ani), care nu a prins prea multe rădăcină în Slovacia / Ungaria, unde pleca în vara anului trecut.

Mark Kovacs s-a întors la FK Miercurea Ciuc după doar un an

Mark Kovacs revine în fotbalul românesc, însă nu la Oradea, în orașul natal care din această vară are din nou echipă în Liga 2, pe FC Bihor Oradea, transformat din CA Oradea, la care a și jucat.

S-a întors la FK Miercurea Ciuc, club unde a și evoluat ultima dată în țară și de unde pleca în vara trecută, sperând să prindă un tren important spre vestul continentului. A și jucat mai la Vest, dar nu departe de România, ci doar în Ungaria, la Gyor ETO, în liga secundă maghiară, unde a fost împrumutat din prima de către clubul care îl achiziționase, slovacii de la DAC Dunajska Streda.

”Mark Kovacs a revenit la FK! Talentatul fundaș s-a mutat la Dunajska Streda vara trecută și a petrecut ultimul sezon la Gyor ETO FC, unde a sărbătorit promovarea. Tânărul jucător a ajuns împrumutat la echipa lui Robert Ilyes. Îți dorim mult succes, Mark! Bine ai revenit în echipa!”, a comunicat FK Miercurea Ciuc.

Fundașul a jucat puțin pentru Gyor ETO, cu care a promovat în prima ligă din Ungaria

Așadar, Mark Kovacs a venit sub formă de împrumut de la DAC Dunajska Streda la FK Miercurea Ciuc, făcând, astfel, cale întoarsă și fără să joace vreun meci pentru trupa din Slovacia pe care FCSB o elimina din Conference League în august 2022.

Fundașul central a trecut de la CA Oradea (actuala FC Bihor Oradea) la FK Miercurea Ciuc în iulie 2022, iar în sezonul 2022-2023 de Liga 2 evoluat în 22 din cele 25 de meciuri (1397 minute) pentru harghiteni, 16 începute ca titulat și de cinci ori a fost înlocuit. Vicecampioana Slovaciei nu-l păstra însă pe Kovacs în lot, ci îl împrumuta în liga secundă din Ungaria, la Gyor ETO.

La Gyor, Marc a jucat extrem de puțin în sezonul 2023-2024, doar 346 de minute în 10 jocuri, trei începute ca titular. Cum echipa a terminat pe locul 2 și a promovat în prima ligă din Ungaria, iar Marc nu s-a impus nici în liga secundă, viitorul său nu a mai fost alături de unguri, astfel că DAC l-a direcționat înapoi la Miercurea Ciuc. ”Talentatul fundaș”, așa cum îl numesc ciucanii, împlinește 20 de ani în data de 17 iulie și, momentan, trebuie să atragă din nou atenția din Liga 2, cum în Ungaria nu a făcut-o.

Mark Kovacs, prima achiziție a ciucanilor în această vară

Mark Kovacs a fost unul dintre jucătorii noi ajunși în această vară sub comanda lui Robert Ilyeș și utilizați în amicalul cu AFC Câmpulung Muscel, scor 0-0.

O altă revenire la Ciuc este a lui Raul Palmeș, tot fundaș, plecat zilele trecute, la solicitarea sa, de la CSC Șelimbăr. Acesta a mai jucat pentru clubul din Miercurea Ciuc în sezoanele 2019-2020 (20 meciuri) și 2020-2021 (24 meciuri) de Liga 2.

Altfel, în această vară, FK Miercurea Ciuc a anunțat despărțirile de portarul Szilard Gyenge (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), fundașii Claudiu Apro (CSC Dumbrăvița) și Dominik Dezamits, mijlocașul Akos Nistor și atacantul Richard Jelena.

Foto: FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 05 Jul. 2024, 17:37 Liga 2
Pe aceeași temă