FK Miercurea Ciuc a mai jucat un amical în ultima zi petrecută în Austria. Harghitenii și-au prezentat încă o achiziție, dar și surpriza pentru cumpărătorii de abonamente

Marius ANGHEL 19 Jul. 2024, 17:00 Liga 2

FK Miercurea Ciuc n-a părăsit cantonamentul din Austria fără a mai disputa un joc amical, al patrulea.

În ultima zi petrecută în acest stagiu de pregătire, joi, 18 iulie, trupa antrenată de Robert Ilyeș a întâlnit FC Petrzalka, a doua clasată din liga secundă a Slovaciei în sezonul trecut, în fața căreia s-a impus cu scorul de 1-0.

Totodată, harghitenii și-au mai prezentat o achiziție și au anunțat scoaterea la vânzare a abonamentelor pentru sezonul 2024-2025 de Liga 2.

FK Miercurea Ciuc a câștigat amicalul cu FC Petrzalka, aproape de Viena

În ultimul test din Austria, neanunțat inițial de către club, FK Miercurea Ciuc a întâlnit FC Petrzalka, a doua clasată din liga secundă a Slovaciei în sezonul trecut, o formație care, precum cea a harghitenilor, a disputat în această vară baraj de promovare în prima ligă. A jucat în dublă manșă contra penultimei clasate din prima ligă, Zemplin Michalovce, și a ratat promovarea, după 2-1 acasă, în tur, și 0-2 în deplasare, în retur.

Ciucanii s-au impus la limită, cu scorul de 1-0, grație reușitei din minutul 33 a lui Ervin Bakoș.

”În meciul disputat la Vosendorf, aflat în imediata apropiere a Vienei, am reușit să luăm conducerea în minutul 33 cu un gol al lui Ervin Bakos. Nu s-au mai marcat goluri, așa că am încheiat cu succes seria meciurilor de pregătire din Austria. Echipa a plecat acasă după meci, iar de luni își va continua pregătirile acasă”, a transmis clubul harghitean după acest joc.

FK Miercurea Ciuc: Mate Simon (Hunor Albert 60′) – Janos Hegedus (Attila Csuros 67′), David Kelemen (Anderson Ceara 67′), Raul Palmeș (Botond Karandi 77′), Erwin Bloj (Bence Pinter 67′), Szilagyi Szabolcs (Andrei Gheralia 77′), Ervin Bakoș (Janos Nagy 67′), Banjamin Babati (Szilard Balogh 77′), Alexander Torvund (Mark Kovacs 67′), Jozef Dolny (Daniel Vita 77′), Peter Gal-Andrezly (Gabor Makrai 77′).

Două victorii, un egal și o înfrângere în jocurile test din Austria. Ciucanii au șase amicale disputate în total vara aceasta

FK Miercurea Ciuc a disputat patru amicale în Austria.

Jucătorii lui Robert Ilyeș au trecut cu 1-0 de formația din prima ligă maghiară Diosgyori VTK, au remizat la scorul de 2-2 cu SV Licht-Loidl Lafnitz, din liga secundă din Austria, și au pierdut cu scorul de 1-3 contra Al Duhail, din prima ligă din Qatar.

În țară, echipa harghiteană a mai jucat un amical vara aceasta, 0-0 la Brașov cu nou-promovata în Liga 2 AFC Câmpulung Muscel, iar în drum spre Austria a disputat un test în Serbia, contra FK Zeleznicar Pancevo, formație din prima ligă a sârbilor, pierdut cu scorul de 0-1.

Szabolcs Szilagyi s-a întors în România după mai mulți ani petrecuți în Ungaria și vrea să promoveze cu FK Miercurea Ciuc

În ceea ce privește campania de achiziții, formația ciucană și-a mai anunțat o noutate, după ce până acum îi prezentase pe Mark Kovacs, ex Gyor ETO, împrumutat de la DAC Dunajska Streda, Janos Hegedus, împrumutat de la Paksi FC, Alexander Torvund (ex Tiszakecske) și Jozef Dolny (ex Tatran Presov).

Acum i-a venit rândul lui Szabolcs Szilagyi, un mijlocaș român de etnie maghiară, născut la Cluj-Napoca și care are și cetățenie din Ungaria. A început fotbalul la CFR Cluj, apoi și-a continuat junioratul în țara vecină, la Fehervar și Vasas, pentru aceasta din urmă jucând și la seniori, în liga secundă și prima ligă din Ungaria. A mai activat la Dorog, în liga a doua, și la Mezokovesd, în prima ligă.

În sezonul trecut a jucat în 4 meciuri (133 minute) din liga secundă maghiară pentru Vasas și în 7 jocuri (224 minute) în prima ligă pentru Mezokovesd.

”Am avut ocazia să mă mut la Miercurea Ciuc. Am știut imediat că vreau să vin aici, deoarece am auzit multe lucruri pozitive despre echipă, atât în ​​ceea ce privește mediul, cât și infrastructura, și am știut că voi ajunge la o echipă care are obiective serioase pentru următorul sezon.

Primele experiențe sunt foarte pozitive, simt că mă aflu într-un mediu foarte primitor, unde atmosfera este bună și există armonie, care este necesar pentru a obține succesul.

De-a lungul carierei, am jucat mai ales la centrul terenului, dar încerc să-mi rezolv cât mai bine sarcina acolo unde antrenorul are nevoie de mine și unde pot ajuta cel mai bine echipa. Sunt un jucător căruia îi place să contribuie atât la atac, cât și la apărare. Cred că inteligența de joc este cea care mă caracterizează, în atac îmi place să dau pase cheie, iar în apărare încerc să recâștig mingile agresiv.

Evident, cel mai important obiectiv al echipei este să reușească promovarea în prima divizie și aș dori să contribui la asta cu tot ce pot, pentru ca echipa să aibă succes. Dacă reușesc asta cu munca mea defensivă, atunci vreau să fiu eficient cu goluri și pase decisive și în fața porții. Mă consider un jucător agresiv, creativ și inteligent pe teren”, spune Krisztian Szabolcs Szilagyi în interviul de prezentare a sa publicat de către noul său club.

  • 23 de meciuri în prima ligă din Ungaria are Krisztian Szabolcs Szilagyi până acum, 16 pentru Vasas, în 2022 și 2023, și 7 pentru Mezokovesd, în 2024.

Astfel, ciucanilor le-a mai rămas acum să-l prezinte și pe Raul Palmeș, fundaș revenit la club după câte doi ani petrecuți la Concordia Chiajna și FK Miercurea Ciuc.

Cei care cumpără abonamente VIP și VIP Extra vor primi un tricou de suporter de la FK Miercurea Ciuc

Altfel, FK Mercurea Ciuc a anunțat că începând de luni, 22 iulie, va pune la vânzare bilete și abonamente pentru noul sezon de Liga 2, ediția 024-2025.

”Avem și o surpriză pentru cumpărătorii de abonamente VIP”, susține clubul, dar transmite și faptul că ”oferim fanilor culorilor roșu și negru prețurile sezonului precedent și o reducere de familie”.

Un abonament standard costă 250 de lei și permite accesul pe durata sezonului 2024-2025 la toate meciurile organizate de FK Miercurea ciuc pe terenul central sau în Sportpark, la jocuri echipei masculine de seniori, cât și la cele ale echipe feminine, atât în campionat, cât și în Cupă.

Un abonament VIP costă 1.500 lei, iar unul VIP Extra este de 2.000 lei. ”Este o noutate faptul că fanii care achiziționează abonamentul VIP și VIP Extra vor primi împreună cu acesta un tricou de suporteri FK Miercurea Ciuc”, informează clubul, care anunță că cei care au avut abonamente în sezonul trecut au locurile păstrate până la 1 august.

Biletele vor costa 20 de lei, iar copiii sub 14 ani veniți la meci împreună cu un părinte vor primi acces gratuit pe stadion.

Anunțul complet despre vânzarea abonamentelor îl poți citi aici.

  • Miercuri, 17 iulie, echipele din Liga 2 și-au aflat programul din sezonul regular 2024-2025 de Liga 2, pe care îl poți vedea AICI. FK Miercurea Ciuc debutează cu un meci pe teren propriu în fața Ceahlăului, în jurul datei de 3 august.

Foto: FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 19 Jul. 2024, 17:00 Liga 2
Pe aceeași temă