Szilard Gyenge face pasul în prima ligă! Portarul Ciucului a fost prezentat de noua sa echipă

Marius ANGHEL 12 Jun. 2024, 13:57 Liga 2
Szilard Gyenge face pasul în prima ligă! Portarul Ciucului a fost prezentat de noua sa echipă

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a început să facă o obișnuiță din a achiziționa jucători din Liga 2 în campanii de transferuri.

Clubul covăsnean participant în play-off-ul primei ligi în ultimele două sezoane, deci se poate spune despre el că este unul de succes în fotbalul românesc, prin deciziile pe care le ia, este în această vară la al doilea fotbalist pe care îl ia din liga secundă.

Szilard Gyenge face pasul de la FK Miercurea Ciuc la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

După Marius Coman, golgheterul Corvinului Hunedoara, Sepsi OSK a anunțat și acordul la care a ajuns cu FK Miercurea Ciuc pentru portarul Szilard Gyenge, fost internațional U19 și U21 român.

Goalkeeperul în vârstă de 23 de ani, originar din Miercurea Ciuc, se desparte, astfel, de clubul la care a crescut și pentru care a evoluat în Liga 2 în precedentele cinci sezoane și face pasul în prima ligă.

”Sepsi OSK a perfectat un nou transfer, clubul nostru a ajuns la un acord și cu portarul Gyenge Szilárd, în vârstă de 23 de ani.
Goalkeeper-ul, care ultima oară a evoluat la FK Csíkszereda – Miercurea Ciuc, a semnat un contract valabil pe patru ani cu clubul nostru.
Îi urăm mult succes alături de Sepsi OSK!”, sună anunțul clubului din Sfântu Gheorghe.

Între cele două cluburi au existat mai mereu schimburi de jucători. De exemplu, în sezonul recent încheiat de Liga 2, sub comanda lui Robert Ilyeș au evoluat sub formă de împrumut de la Sepsi OSK Akos Nistos și Daniel Vereguț.

Privind în trecut apropiat, din 2020 încoace, de la Sepsi OSK la FK Miercurea Ciuc au trecut și Peter Gal-Andrezly, Lorant Kovacs și Balazs Csiszer, în timp ce în sens invers au pășit Eder Gonzalez și Janos Botorok.

Gyenge a fost titularul ciucanilor în ultimele trei sezoane de Liga 2

Szilard Gyenge a fost om de bază la FK Miercurea Ciuc cel puțin în ultimele trei sezoane, în toate având câte 22 de apariții. În total are 91 de meciuri jucate în Liga 2 pentru ciucani, în cinci sezoane.

În vara trecută, Gyenge a fost aproape de un transfer în afara României, în Ungaria, la Kisvarda, însă maghiarii nu l-au păstrat după ce l-au testat.

Szilard Gyenge, portarul crescut de FK Miercurea Ciuc, își continuă cariera în echipa Sfântu Gheorghe Sepsi OSK.
Szilard
Gyenge, portarul numărul unu al echipei noastre din Liga 2, a fost transferat în prima divizie, la echipa din Superliga Sepsi OSK din Sfântu Gheorghe. Portarul în vârstă de 23 de ani este un jucător crescut al FK Miercurea Ciuc și al Academiei de Fotbal Ținutul Secuiesc. Szilard Gyenge și-a făcut debutul în echipa de seniori FK în 2019 și în curând a devenit un membru cheie al echipei. Portarul a fost pe linia porții în aproape o sută de meciuri pentru FK Miercurea Ciuc, ne-a apărat poarta în trei meciuri de cupă și 93 de campionate.
Mulțumesc, Szilard, pentru tot ce ai făcut pentru clubul nostru!
Îți dorim mult succes în viitoarea ta carieră!”, sună anunțul clubului din Miercurea Ciuc.

Foto: FK Miercurea Ciuc, Sepsi OSK și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 12 Jun. 2024, 13:57 Liga 2
Pe aceeași temă