Raul Palmeș, în sfârșit prezentat de FK Miercurea Ciuc, unde s-a întors după trei ani și țintește promovarea în prima ligă: ”Avem o echipă bună, suntem închegați”

Marius ANGHEL 29 Jul. 2024, 20:20 Liga 2
Raul Palmeș, în sfârșit prezentat de FK Miercurea Ciuc, unde s-a întors după trei ani și țintește promovarea în prima ligă: ”Avem o echipă bună, suntem închegați”

FK Miercurea Ciuc a anunțat, în sfârșit, readucerea în lot a lui Raul Palmeș, fundaș care a mai jucat la echipa harghiteană între 2019 și 2021, timp de două sezoane.

Astfel, ciucanii au ajuns la șase achiziții perfectate în această vară.

Raul Palmeș s-a întors după trei ani la FK Miercurea Ciuc

La aproape o lună de la momentul despărțirii de CSC Șelimbăr și întoarcerea la trupa ciucană, sibianul Raul Palmeș a fost anunțat ca achiziție de FK Miercurea Ciuc.

Fundașul central s-a întors la secui după trei ani, perioadă în care a jucat câte un sezon și jumătate pentru Concordia Chiajna (41 meciuri în Liga 2) și CSC Șelimbăr (37 meciuri în Liga 2). În ediția trecută de campionat a evoluat în 28 din 29 de partide pentru Șelimbăr și a înscris un gol, chiar împotrica ciucanilor (2-1 la Miercurea Ciuc în sezonul regular).

La Ciuc a jucat în sezonul 2019/2020, în 20 de meciuri, și în 2020-2021, în 24 de partide.

”Sunt fericit să revin la Miercurea Ciuc. După perioada de succes avută la Concordia, cu care am fost aproape de promovarea în prima ligă, m-am transferat apoi la Șelimbăr, unde și locuiesc. În ultimul sezon a mers bine echipa, am terminat pe locul 3 în Liga 2, doar din cauza regulilor nu am putut ajunge în SuperLigă. Apoi a venit apelul lui Robert Ilyes, a întrebat de mine și mă bucur că sunt aici acum. Mulțumesc staffului și conducerii pentru că mi-au oferit încă o șansă”, a spus Raul Palmeș, citat de site-ul ciucanilor.

Palmeș și-a propus promovarea în prima ligă cu echipa harghiteană

Față de acum trei ani, când a jucat pentru FK Miercurea Ciuc, Palmeș a spus că în jurul echipei au avut loc multe schimbări pozitive.

”S-a construit noua tribună, s-a finalizat Parcul Sportiv. Cred că condițiile sunt foarte bune și mă bucur că pot juca din nou fotbal aici. David Kelemen, Attila Csuros, Szilard Veres, Mark Karacsony au fost colegii mei aici înainte. Am mai jucat aici, cunosc pe aproape toată lumea și mulți mă cunosc, așa că nu va fi o problemă să mă adaptez”, a spus Palmeș, care are obiective personale care coincid cu cele ale echipei: ”Cu toții vrem să intrăm mai întâi în play-off și apoi să promovăm în SuperLigă. Cred că avem o echipă bună, suntem închegați, iar dacă toată lumea își dorește același lucru, ne putem atinge obiectivele.”

În cei trei ani în care a jucat pentru Concordia și Șelimbăr, Palmeș spune că a devenit și mai experimentat. ”Am jucat destul de multe meciuri în liga secundă românească și, anterior, în Ungaria. Cu experiența, voința și atitudinea mea, voi putea contribui la performanța echipei”, a mai spus fundașul central sau lateral dreapta.

Șase achiziții pentru ciucani în această vară

Palmeș este al șaselea jucător prezentat în această vară de FK Miercurea Ciuc.

Anterior, trupa antrenată de Robert Ilyeș i-a mai anunțat ca achiziții pe Mark Kovacs (ex Gyor ETO / Ungaria, împrumutat de la DAC Dunajska Streda), Janos Hegedus (împrumutat de la Paksi FC / Ungaria), Alexander Torvund (ex Tiszakecske / Ungaria), Jozef Dolny (ex Tatran Presov / Slovacia) și Szabolcs Szilagyi (ex Mezokovesd / Ungaria).

Palmeș poate debuta din nou la FK Miercurea Ciuc duminică, când echipa joacă primul meci în noul sezon de Liga 2, pe teren propriu, contra Ceahlăul. Partida este programată de la ora 17:00.

Foto: FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 29 Jul. 2024, 20:20 Liga 2
Pe aceeași temă