FK Miercurea Ciuc a remizat în al doilea test din Austria, revenind de la 0-2. Harghitenii și-au prezentat a doua achiziție, venit de la maghiarii umiliți de Corvinul în Europa League

Marius ANGHEL 14 Jul. 2024, 13:31 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a remizat la scorul de 2-2 în al doilea amical disputat în stagiul de pregătire din Austria.

Sâmbătă dimineață, trupa antrenată de Robert Ilyeș a întâlnit SV Licht-Loidl Lafnitz, a 10-a clasată din 16 echipe în ediția trecută a ligii secunde din Austria.

Harghitenii și-au prezentat apoi încă o achiziție din această vară.

FK Miercurea Ciuc a remizat cu austriecii de la SV Licht-Loidl Lafnit

FK Miercurea Ciuc a întâlnit, sâmbătă dimineață, 13 iulie, la Mönichkirchen, un oraș din sudul Austriei, unde este și cazată în cantonament, echipa din ligă secundă SV Licht-Loidl Lafnit. Meciul s-a terminat la egalitate, scor 2-2, de această dată clubul harghitean, spre deosebire de primul joc test desfășurat în acest stagiu, nu a mai oferit informații despre joc.

Szekelyhon a scris că trupa lui Ilyeș a fost condusă la pauză cu două goluri, iar revenirea a avut loc în partea secundă, prin golurile marcate de Mark Kovacs și Andrei Gheralia, în minutele 57 și 75.

FK Miercurea Ciuc a început în formula: Mate Simon – Mark Kovacs, David Kelemen, Raul Palmeș, Janos Nagy, Szabolcs Szilagyi, Ervin Bakoș, Peter Gal-Andrezly, Benjamin Babati, Alexander Torvund, Jozef Dolny. Din minutul 60 au intrat pe teren și Hunor Albert – Janos Hegedus, Attila Csuros, Daniel Vita, Erwin Bloj, Andrei Gheralia, Bence Pinter, Botond Karandi, Robert Ronai, Szilard Balogh și Gabor Makrai.

Încă un amical în Austria pentru ciucani

În data de 15 iulie, ciucanii au un amical cu echipa din Qatar Al Duhail SC.

În primul joc test din Austria, jucătorii lui Robert Ilyeș au trecut cu 1-0 de formația din prima ligă maghiară Diosgyori VTK.

În țară, echipa harghiteană a mai jucat un amical vara aceasta, 0-0 la Brașov cu nou-promovata în Liga 2 AFC Câmpulung Muscel, iar în drum spre Austria a disputat un test în Serbia, contra FK Zeleznicar Pancevo, formație din prima ligă a sârbilor, pierdut cu scorul de 0-1.

Janos Hegedus, al doilea jucător anunțat ca achiziție în această vară de FK Miercurea Ciuc

Altfel, FK Miercurea Ciuc și-a anunțat, duminică, 14 iulie, a doua achiziție din această vară, deși în lot are mai mulți jucători noi.

După Mark Kovacs, revenit după un an la club, perioadă în care a jucat în liga secundă din Ungaria pentru Gyor ETO, harghitenii au transmis că au semnat un contract și cu Janos Hegedus.

Acesta este un masiv fundaș maghiar în vârstă de 27 de ani, în ultimul sezon activ la Paksi FC (1 meci – 90 de minute) și BFC Siofok (12 meciuri – 976 minute), în prima, respectiv a doua ligă din Ungaria. A mai jucat în cariera sa pentru Szombathelyi Haladas II, Szombathelyi Haladas, Budaors, Academia Puskas, Diosgyor și Vasas, în primele două ligi din țara vecină.

La FK Miercurea Ciuc, Hegedus vine sub formă de împrumut de la Paksi FC, vicecampioana Ungariei umilită în această săptămână de divizionara secundă Corvinul, 4-0 în deplasare în primul meci din dubla manșă din Turul 1 al Europa League.

”Am auzit multe lucruri bune despre FK, iar primele mele impresii sunt foarte, foarte bune. La Miercurea Ciuc mă simt bine și sunt recunoscător că sunt aici. Sunt câțiva jucători pe care îi cunosc de demult, iar Gabor Makrai a fost și coechipierul meu”, a spus, într-un mini-interviu publicat de club, noul jucător al FK Miercurea Ciuc, care vine după o accidentare, dar acum este recuperat 100 la sută, iar în trecut, în urmă cu doi ani, a suferit o accidentare gravă la cap, pe când activa la Diosgyor.

  • În lotul ciucanilor se află și alți jucători noi, neprezentați încă oficial, precum Raul Palmeș, revenit la club după experiențe de câte doi ani avute la Concordia Chiajna și CSC Șelimbăr, Szabolcs Szilagyi, Alexander Torvund și Jozef Dolny.

Foto: Leslie Zsombor Timar / FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 14 Jul. 2024, 13:31 Liga 2
Pe aceeași temă