Încă un portar nou la FC Bihor. Orădenii au legitimat un fotbalist prezent în Liga 2 în ultimele trei sezoane

Andrei PASCU 01 Aug. 2024, 16:47 Liga 2
Încă un portar nou la FC Bihor. Orădenii au legitimat un fotbalist prezent în Liga 2 în ultimele trei sezoane

FC Bihor Oradea a reușit o nouă mutare importantă, joi, 1 august, de această dată pe postul de portar, unde a mai punctat în această vară.

Nou-promovata din Liga 3 în Liga 2 a obținut semnătura unui goalkeeper care a activat în liga secundă în ultimele trei sezoane, a lui Ionuț Rus (24 de ani), în ultimul an sub contract cu ACSM Reșița.

În iulie, la începutul lunii mai exact, clubul din Valea Domanului comunica faptul că Ionuț Rus se număra printre cei care vor continua la echipă și după această vară, dar iată că după aproximativ o lună portarul a semnat cu trupa bihoreană.

FC Bihor Oradea l-a achiziționat pe portarul Ionuț Rus, fost la ACSM Reșița

În anul fotbalistic 2023/2024, Ionuț Rus a reușit să apere poarta Reșiței în 15 meciuri (1.306 minute), iar în carieră a mai fost sub contract cu CFR Cluj, Ripensia, FC Hermannstadt, Turris Oltul Turnu Măgurele sau Luceafărul Oradea.

De altfel, la toate echipele enumerate a evoluat fiind împrumutat de CFR Cluj.

Acordul dintre Ionuț Rus și FC Bihor Oradea este unul pe termen lung, pe trei ani, până în vara anului 2027.

Portarul Ionuţ Rus se alătură proiectului FC Bihor!

Avem plăcerea să anunţăm parafarea unui nou transfer pe care FC Bihor l-a realizat în această vară. De această dată este vorba despre portarul Ionuţ Casian Rus, goalkeeper care vine la echipa noastră după ce în sezonul trecut a evoluat în Liga a II-a cu CSM Reşiţa.

Născut la data de 20 ianuarie 2000, în Timişoara, Ionuţ Rus este un fost internaţional de juniori, el făcând parte şi din lotul naţional U19.

Înalt de 1,98 m, Ionuţ Casian Rus a început fotbalul la LPS Banatul Timişoara, după care a trecut pe la academia celor de la Lazio Roma, de unde CFR Cluj l-a a dus în 2019. De atunci clubul clujean l-a mai împrumutat la echipe precum: Luceafărul, Turris Turnu Măgurele, FC Hermannstadt şi Ripensia Timişoara.

După un sezon la CSM Reşiţa, Ionuţ Rus vine acum la FC Bihor pentru a întări postul de portar.

Ionuţ a semnat un contract pe trei sezoane cu clubul nostru.

FC Bihor îi transmite bun venit lui Ionuţ Casian Rus şi mult succes cu echipa roş-albastră orădeană!”, a transmis FC Bihor Oradea pe site-ul oficial.

Numărul achizițiilor de la FC Bihor a ajuns la 13

În această vară, FC Bihor și-a mai adus un portar, pe argentinianul Rodrigo Accinelli, ultima dată fost în Bulgaria, la Beroe Stara Zagora, unde a colaborat cu toți cei din stafful tehnic.

Nou-promovata a ajuns acum la achiziția cu numărul 13 a verii. FC Bihor i-a mai prezentat pe Ioan Hora (atacant, ex Crişul Sântandrei), Ionuţ Ban (mijlocaș, ex Crișul Sântandrei), Ioan Filip (mijlocaș, ex FC Botoșani), Andreas Chirițoiu (atacant, ex Progresul Spartac), David Sala (mijlocaș, ex CS Tunari), Albert Stahl (mijlocaș, ex UTA Arad), Deniz Giafer (fundaș, ex CS Tunari), Rodrigo Accinelli (portar, ex Beroe Stara Zagora / Bulgaria), Gelu Gitye (mijlocaș, ex Lotus Băile Felix), Sebastian Cucu (mijlocaș, ex Lotus Băile Felix), Ober Yesid Almanza (mijlocaș central, ex Watford U21) și Robert Curescu (mijlocaș lateral, ex SSU Poli Timișoara).

FC Bihor începe Liga 2 cu Viitorul Pandurii

În perioada de pregătire, începută la 25 iunie, până la acest test cu echipa din Zalău, FC Bihor a disputat un amical în cantonamentul din Ungaria, în care s-a impus cu scorul de 7-1 în fața celor de la Monostorpalyi SE, o formație din liga a patra din țara vecină, iar apoi cu CSC Dumbrăvița, viitoare adversară în Liga 2, de care a trecut pe teren propriu cu scorul de 2-1.

Ultimele două întâlniri de verificare au avut loc în compania a două formații din ligile inferioare, cu CS Bihorul Beiuș, scor 0-0, și SCM Zalău, scor 2-1.

În sezonul 2024-2025, FC Bihor Oradea debutează pe teren propriu în prima etapă a noului sezon de Liga 2, sâmbătă, 3 august, de la ora 18:00, nu 11:00, cu Viitorul Pandurii.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și FC Bihor Oradea

Andrei PASCU 01 Aug. 2024, 16:47 Liga 2
Pe aceeași temă