Încă o mutare la FC Bihor: a semnat cu un mijlocaș de la Poli Timișoara, care i-a dat două goluri în sezonul trecut

Marius ANGHEL 31 Jul. 2024, 17:55 Liga 2

FC Bihor Oradea a oficializat o nouă achiziție în această vară, în săptămâna în care va debuta în Liga 2.

Robert Cristian Curescu, un mijlocaș lateral dreapta originar din Reșița, în vârstă de 22 de ani, ultima dată la SSU Poli Timișoara, a semnat cu echipa orădeană.

Curescu devine, astfel, al 12-lea jucător prezentat în această vară de bihorenii conduși de argentinianul Gustavo Aragolaza.

Robert Curescu a semnat cu FC Bihor Oradea

Robert Curescu era cunoscut orădenilor din sezonul recent de Liga 3, fiindcă l-au avut ca adversar în jocurile contra Poli Timișoara. El a și înscris de două ori în poarta FC Bihor, chiar pe stadionul ”Iuliu Bodola”, în 1-1 din noiembrie 2023 și în 2-1 din mai 2024.

Gustavo Aragolaza l-a testat pe jucătorul care nu se mai încadrează în regula ”under” în amicalul cu SCM Zalău (scor 2-1), ultimul disputat de FC Bihor în această vară, când a și înscris golul egalizator. L-a convins pe argentinian că merită să fie păstrat în lot pentru Liga 2, iar cele două părți au bătut palma pentru un contract valabil trei ani!

”Robert Curescu este noul jucător al F.C. Bihor Oradea!
Clubul F.C. Bihor Oradea anunţă transferul unui nou jucător. Este vorba despre Robert Curescu, fotbalist cunoscut de publicul orădean şi din jocurile din sezonul trecut al Ligii a III-a, când am întâlnit Poli Timişoara. De altfel, Curescu a marcat atunci două goluri pe Stadionul Iuliu Bodola, împotriva formaţiei noastre, mai întâi în jocul din 18 noiembrie, când scorul a fost egal, 1-1, iar ulterior, pe 11 mai, când roş-albaştrii s-au impus cu 2-1, iar Robert a înscris în minutul 82 golul de onaore al alb-violeţilor.
Născut la 23 decembrie 2001, la Reşiţa, Robert Curescu evoluează pe postul de mijlocaş dreapta şi vine, astfel, la formaţia noastră de la Poli Timişoara.
Robert a semnat pentru o perioadă de trei ani cu clubul nostru şi va purta tricoul cu numărul 99.
F.C. Bihor îi transmite bun venit lui Robert Curescu şi mult succes sub culorile roş-albastre orădene!”, a transmis FC Bihor, miercuri, 31 iulie.

  • Până să ajungă la Poli Timișoara, în vara anului 2023, Curescu a fost la CSM Deva, Centrul de Excelență Târgu Mureș, Campionii FC Argeș, CSM Reșița și Viitorul Șimian. Pentru piteșteni nu a jucat la prima echipă, iar pentru Reșița a jucat în Liga 3.

12 achiziții pentru Liga 2 pentru FC Bihor, până acum

Curescu a devenit, astfel, a 12-a achiziție a orădenilor pentru Liga 2.

FC Bihor i-a mai prezentat în această vară pe Ioan Hora (atacant, ex Crişul Sântandrei), Ionuţ Ban (mijlocaș, ex Crișul Sântandrei), Ioan Filip (mijlocaș, ex FC Botoșani), Andreas Chirițoiu (atacant, ex Progresul Spartac), David Sala (mijlocaș, ex CS Tunari), Albert Stahl (mijlocaș, ex UTA Arad), Deniz Giafer (fundaș, ex CS Tunari), Rodrigo Accinelli (portar, ex Beroe Stara Zagora / Bulgaria), Gelu Gitye (mijlocaș, ex Lotus Băile Felix), Sebastian Cucu (mijlocaș, ex Lotus Băile Felix) și Ober Yesid Almanza (mijlocaș central, ex Watford U21).

Foto: FC Bihor Oradea

Marius ANGHEL 31 Jul. 2024, 17:55 Liga 2
Pe aceeași temă