Două foste speranțe ale FCSB și U Craiova au semnat pe 3 ani cu FC Bihor. Ambii au jucat ultima dată la retrogradate din Liga 2, iar acum visează la promovarea în prima ligă

Marius ANGHEL 05 Jul. 2024, 13:18 Liga 2
Două foste speranțe ale FCSB și U Craiova au semnat pe 3 ani cu FC Bihor. Ambii au jucat ultima dată la retrogradate din Liga 2, iar acum visează la promovarea în prima ligă

Nou-promovata în Liga 2 FC Bihor Oradea a anunțat două noi achiziții, ajungând, astfel, la cinci jucători aduși în această vară.

Andreas Chirițoiu, deturnat de la o altă nou-promovată, CS Afumați, și David Sala au semnat la începutul acestei luni iulie cu trupa din Crișana preluată de curând de argentinianul Gustavo Aragolaza, adus, în primă fază, pe poziție de director tehnic.

FC Bihor jubilează după ce a semnat cu Andreas Chirițoiu și David Sala: ”Ne-am asigurat semnăturile a doi tineri jucători de perspectivă”

După Ioan Hora (atacant, 35 de ani, ex CS Crişul Sântandrei), Ionuţ Ban (mijlocaș, 27 de ani, ex CS Crișul Sântandrei) și Ioan Filip (mijlocaș, 35 de ani, ex FC Botoșani), echipa din Oradea i-a anunțat oficial și pe Andreas Chirițoiu și David Sala, cel puțin primul fiind de câteva zile la antrenamente, însă clubul a crezut că-l ține ascuns!

Ambii jucători sunt originari din Brașov, se încadrează la regula ”under” și încă pot profita de ea pentru a fi utilizați de antrenorul lor. Amândoi erau speranțe ale cluburilor de care au aparținut până în această vară, FCSB, respectiv U Craiova, însă prezența lor la prima echipă a acestora a fost deloc sau infimă.

Acum, Chirițoiu și Sala au semnat pe trei ani cu FC Bihor, potrivit clubului, și speră la un nou început!

”Tinerii jucători Andreas Chiriţoiu şi David Sala sunt noii componenţi ai echipei FC Bihor!
Clubul FC Bihor Oradea şi-a asigurat semnăturile a doi tineri jucători de perspectivă. Este vorba despre atacantul Andreas Chiriţoiu şi mijlocaşul central David Sala.
Clubul FC Bihor le transmite bun venit în familia roş-albastră orădeană celor doi tineri jucători, Andreas Cătălin Chiriţoiu şi David Sala, şi mult succes la clubul de fotbal fanion al judeţului Bihor!”
, a transmis FC Bihor.

Despre cât de perspectivă sunt cei doi, rămâne de văzut, mai ales că FCSB și U Craiova, cluburi mult mai importante și puternice prin comparație cu FC Bihor, au renunțat la ei.

Andreas Chirițoiu visează la o promovare în prima ligă cu FC Bihor, după retrogradarea în Liga 3 bifată cu Progresul Spartac

Andreas Chirițoiu, atacant care în toamnă (26 octombrie) va împlini 21 de ani, a ajuns la FCSB de la 15 ani, însă nu a apucat să joace până acum la prima echipă a clubului campion în 2024.

În ultimele trei sezoane a fost împrumutat în Liga 2, la Unirea Constanța (40 de meciuri într-un sezon și jumătate și 8 goluri), SC Oțelul Galați (2 meciuri), CS Tunari și Progresul Spartac. La acestea două din urmă a fost în sezonul recent încheiat. A jucat în două meciuri meciuri Tunari și apoi a plecat la Progresul Spartac, unde a prins 20 de partide în campionat și a înscris 4 goluri. Amândouă formațiile au retrogradat în Liga 3.

În această vară, Chirițoiu se înțelesese cu CS Afumați, o altă nou-promovată în Liga 2, însă oferta primită de la FC Bihor l-a făcut să se răzgândească.

De la retrogradarea în Liga 3 cu Progresul Spartac, Chirițoiu visează acum la o promovare în prima ligă cu FC Bihor, poate chiar în vara viitoare, dacă îi ajută Dumnezeu, spune atacantul!

”Pentru mine, acest transfer înseamnă foarte mult, pentru că, în aceste zile de când sunt aici, am observat că mă pot dezvolta foarte bine ca jucător. Am văzut că este un staff foarte bun şi profesionist, iar colegii sunt foarte ok. Mi se pare că este un grup foarte unit şi cred că putem face o treabă foarte bună împreună. În primul rând, ne dorim să ne menţinem în Liga a 2-a, acesta fiind un lucru foarte important. Dar, o să luăm fiecare meci în parte, pas cu pas, şi, dacă ne ajută Dumnezeu, dacă nu în acest an, în celălalt, sper să promovăm în prima ligă”, a declarat Andreas.

”Născut la 26 octombrie 2003 în Braşov, Andreas Cătălin Chiriţoiu a ajuns la vârsta de 15 ani să facă pasul către FCSB, unde până la 17 ani a jucat la juniori. La vârsta de 17 ani a luat deja contactul cu seniorii şi cu Liga a II-a, pentru că a plecat la Unirea Constanţa, echipa cu care a evoluat eşalonul secund timp de doi ani.
Andreas a participat la Campionatul European cu echipa naţională U19 în Slovacia, în 2022, fiind golgheterul acestei generaţii. El a ajuns apoi la Oţelul Galaţi, echipă cu care a obţinut promovarea în prima ligă, după care, pentru o scurtă perioadă, a făcut parte şi din lotul celor de la CS Tunari, dar ultima echipa la care a evoluat este Progresul Spartac, în liga a II-a.
Andreas Chiriţoiu a semnat pentru trei sezoane cu clubul FC Bihor”, sună anunțul FC Bihor.

David Sala s-a ”dezlegat” de U Craiova după retrogradarea cu CSM Alexandria și acum visează la o promovare în prima ligă cu FC Bihor!

David Sala, mijlocaș care la 24 august va împlini 20 de ani, a ajuns la FC Bihor după ce ultima dată a jucat tot la o retrogradată din Liga 2, la CSM Alexandria.

Sala spera în iarnă să fie luat în lotul primei echipe a clubului de care aparținea, U Craiova, însă nu s-a întâmplat acest lucru. A avut ofertă să meargă la CS Tunari, nu s-a ajuns la un acord, iar în cele din urmă a mers la o echipă care avea șanse și mai mici de menținere în Liga 2, la CSM Alexandria. Pentru aceasta a prins doar șase meciuri din totatul de zece desfășurate în 2024, strângând 414 minute pe teren la nivel de Liga 2, după ce în prima parte a sezonului a evoluat în mod constant la satelitul Craiovei, în Liga 3, fiindcă la prima echipă a oltenilor a prins minutele de prelungiri ale unui singur joc, cel câștigat cu 2-1 cu Sepsi OSK, fiindcă în altele două a rămas doar rezervă.

În trei sezoane, cât a fost sub contract cu U Craiova, a prins 8 meciuri în prima ligă, cele mai multe, șase, în ediția 2022-2023, dar în care a strâns doar 131 de minute pe teren.

Și el visează la o promovare în prima ligă cu orădenii: ”Sunt bucuros că am ajuns aici, am semnat pentru trei ani. Eu sunt mijlocaş central, atât ofensiv, cât şi defensiv, dar pot evolua, la nevoie, şi fundaş central, unde consideră antrenorul. Primul obiectiv cu FC Bihor este să rămânem în Liga a 2-a, dar visul nostru este să promovăm în Liga 1, ori în acest sezon, ori în sezonul următor, cât mai repede cu putinţă.”

”Născut la 24 august 2004, tot în Braşov, David evoluează pe postul de mijlocaş central şi fost plecat trei ani la Craiova, unde a făcut parte din clubul CSU. În iarna acestui an, el a fost împrumutat până în această vară la CSM Alexandria, echipă cu care a evoluat în Liga a II-a.
Şi David Sala a semnat pentru trei sezoane cu clubul nostru”, sună prezentarea pe care i-a făcut-o FC Bihor.

Marius ANGHEL 05 Jul. 2024, 13:18 Liga 2
Pe aceeași temă