FC Bihor a învins CSC Dumbrăvița într-un amical jucat la Oradea. Un columbian, testat de nou-promovata în Liga 2

Anda DELIU 21 Jul. 2024, 01:10 Liga 2
FC Bihor a învins CSC Dumbrăvița într-un amical jucat la Oradea. Un columbian, testat de nou-promovata în Liga 2

FC Bihor Oradea s-a impus cu scorul de 2-1 în amicalul jucat sâmbătă, 20 iulie 2024, pe teren propriu, cu viitoarea adversară din Liga 2 CSC Dumbrăvița.

Timișenii au fost cei cu ocaziile mai multe, dar eficiența în fața porții a aparținut nou-promovatei bihorene, care are un lot cu un plus de experiență la acest nivel.

1-1 la pauză în amicalul dintre FC Bihor și CSC Dumbrăvița

Cei care au deschis scorul au fost bănățenii. În minutul 13, după o lansare a lui Sima, Nicu Modan a driblat doi adversari l-a învins pe Accinelli. Italianul a scos apoi o ocazie a lui Sima.

Din minutul 31, bihorenii au egalat. Prima dată s-a dictat penalty, dar apoi arbitrul Cosmin Cormoș a mutat mingea în afara careului.

Chiar și așa, execuția lui Ioan Hora a fost deviată de zid în propria poartă.

Peste șapte minute, Mikloș a respins o ocazie bună a lui Moga. În minutul 44, Salhi a băgat mingea în poartă, dar golul nu s-a validat, deoarece centrarea fusese prin spatele liniei de aut.

Timișenii cu ocaziile, bihorenii cu golul decisiv

CSC Dumbrăvița a avut mai multe ocazii în repriza a doua, dar degeaba.

Pentru bihoreni, Luca Tincău și columbianul Ober Yesid, aflat în probe, au avut ocazii irosite.

Vasluian a ratat o ocazie bună, iar, apoi, defensiva bihoreană a fost pe fază la o ocazie a lui Modan. Același atacant adus vara aceasta de alb-verzi a mai irosit o șansă de gol. În minutul 83, după un contraatac, Răzvan Gunie a înscris, cu o lovitură de cap trimisă sub transversală.

FC Bihor: Accinelli – C. Jurj (Seb. Cucu 46′), Giafer (Pizzi 46′), Băican, Ban (Ioviță 75′) – Ric. Farcaș (V. Calugher 60′) – I. Filip (Gunie 46′), Sala (Ober Yesid 46′) – Moga (A. Nica 46′) – Stahl (Sg. Jurj 46′), Hora (Tincău 46)
Director tehnic: Gustavo Aragolaza

CSC Dumbrăvița: Mikloș – Scutaru, Zurbagiu, Apro – Vasluian, Adam, Burdeț, Salhi, Bg. Sima – Modan, L. Bodri
Au mai intrat: Trifon – Morariu, Ristin, Martinov, Sofran, Andr. Olaru

Antrenor: Cosmin Stan

Gustavo Aragolaza spune că echipa are potențial mai mare

Directorul tehnic al FC Bihor, Gustavo Aragolaza, a fost mulțumit de ce a văzut.

Se vede munca pe care o depunem. I-am văzut pe băieți așa cum mă așteptam. Jucătorii au potențial, eu trebuie să fiu inteligent și priceput pentru a alcătui echipa de start în 3 august. Ne mai lipsesc mult, undeva la 60 la sută. Sunt mândru de băieți, dar trebuie să jucăm mai mult ca o echipă. E frumos să câștigi și nu e niciodată ușor. Victoria ne dă posibilitatea să muncim și mai mult la aspectele care nu ne-au ieșit în acest joc, a declarat Aragolaza după meci.

Anterior, FC Bihor a disputat un singur amical, pe durata cantonamentului din Ungaria, în care s-a impus cu scorul de 7-1 în fața celor de la Monostorpalyi SE, o formație din liga a patra din țara vecină.

  • Pentru echipa orădeană urmează alte două jocuri de verificare pe teren propriu. Miercuri, 24 iulie, de la ora 18:30, va avea loc duelul cu CS Bihorul Beiuş, câștigătoare de finală de Fază Regională a Cupei României, iar, mai apoi, în ultimul amical al acestei veri, sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:00, întâlnește SCM Zalău.

Cosmin Stan e și el optimist

Cosmin Stan vede și el un sezon bun pentru echipa sa.

Am avut un plan pentru săptămâna aceasta și nu ne-am abătut de la planul nostru. Jucătorii au fost foarte încărcați după perioada de cantonament. De aceea am legat cele două amicale în zile consecutive, pentru a permite ca majoritatea jucătorilor să aibă 90 de minute jucate. E foarte dificil la o săptămână după cantonament să jucăm 90 de minute, dar intenționat am făcut lucrul acesta. Planul a fost ca picioarele să fie grele și încet-încet să lucrăm pentru dezobosire și prospețime pentru ultimele două săptămâni până începe campionatul. Cred că suntem o echipă mai solidă decât în campionatul trecut, prin venirile a câtorva jucători cu experiență. Noi suntem o echipă mică, cu inimă, de luptă, și lucrul acesta s-a văzut preponderent la meciul de astăzi. Ieri, jucând cu o echipă de de Liga 3 ne-am impus mult mai ușor jocul nostru. Astăzi am făcut față duelurilor fizice, dar nu am fost în controlul jocului. Meciul a fost destul de echilibrat, poate cu un plus pentru echipa gazdă.  Bihorul e o echipă solidă, mai bună decât la meciurile de baraj. Jucătorii cu experiență au adus un plus de experiență. Le doresc mult succes, și în etapa a XVII-a ne vedem la Dumbrăvița și vor pleca învinși, a declarat antrenorul Dumbrăviței.

Înainte de acest meci, CSC Dumbrăvița mai obținuse următoarele rezultate în amicale: 6-0 cu UTA U17, 0-1 cu U Craiova, 0-1 cu CFR Cluj, 0-1 cu CSM Unirea Alba Iulia și 4-3 cu Olimpia MCMXXI Satu Mare.

  • Pentru timișeni urmează un meci miercuri, 24 iulie, acasă, de la ora 18:00, cu Progresul Pecica. Iar sâmbătă, 27 iulie, de la 12.00, întâlnește în deplasare echipa secundă a maghiarilor de la Szeged-Csanad Grosics Akademia.

 Foto: FC Bihor Oradea

Anda DELIU 21 Jul. 2024, 01:10 Liga 2
Pe aceeași temă