FC Bihor va juca doar trei amicale până la debutul în Liga 2. Orădenii și-au prezentat o nouă achiziție, dar și doi membri din stafful lui Aragolaza

Marius ANGHEL 30 Jun. 2024, 09:22 Liga 2
FC Bihor va juca doar trei amicale până la debutul în Liga 2. Orădenii și-au prezentat o nouă achiziție, dar și doi membri din stafful lui Aragolaza

Doar trei jocuri amicale și-a stabilit FC Bihor Oradea pentru această perioadă de pregătire de vară, înainte de debutul în Liga 2, unde va fi una dintre cele șase echipe nou-promovate.

Trupa din Crișana și-a prezentat, în mod oficial, și a treia achiziție, dar și doi membri ai staffului tehnic condus de argentinianul Gustavo Aragolaza, adus pe poziția de director tehnic, cel mai probabil până când se va produce despărțirea oficială de Florin Farcaș, antrenorul cu care FC Bihor nu a pierdut niciun meci în sezonul 2023-2024 de Liga 3 și a reușit promovarea.

FC Bihor, două jocuri-şcoală şi amicale cu Monostorpalyi SE, CSC Dumbrăvița și SCM Zalău

Reunită din marți, 25 iunie, cu 29 de jucători în lot, FC Bihor și-a programat mai întâi două jocuri școală, prin intermediul cărora noul staff tehnic să își cunoască mai bine jucătorii și să ia decizii împotriva lor.

”Întrucât în prezent sunt un număr mare de jucători care participă la pregătirile echipei, pentru că au revenit şi jucătorii împrumutaţi la alte formaţii, pentru început vor avea loc două jocuri şcoală, între jucătorii din cadrul lotului, apoi vor urma trei partide amicale, până la debutul campionatului ligii secunde, care va avea loc pe 3 august”, a anunțat clubul.

Primul test între componenţii lotului s-a desfăşurat sâmbătă, 29 iulie, la stadionul ”Iuliu Bodola”, iar al doilea este programat pentru miercuri, 3 iulie, de la ora 10:00, în același loc.

În noua săptămână, echipa va continua să se pregătească pe plan local, iar la finalul ei, duminică, 7 iulie, se merge în cantonament în Ungaria, la Balmazujvaros. Aici se va sta până în data de 14 iulie, perioadă în care va disputa și un amical, contra formaţiei maghiare Monostorpalyi SE. Partida va avea loc joi, 11 iulie, de la ora 18:30.

După revenirea în țară și până la începerea campionatului Ligii 2, FC Bihor are programate doar două amicale. Sâmbătă, 20 iulie, va întâlni pe teren propriu viitoarea colegă CSC Dumbrăvița, iar tot într-o zi de sâmbătă, 27 iulie, se va juca contra SCM Zalău, locația acestei partide urmând a fi decisă după ce orădenii își vor cunoaște programul din prima etapă a Ligii 2.

Ioan Filip, prezentat și el oficial! Joi a oferit declarații, iar sâmbătă clubul și-a pus fanii să ghicească cine a semnat!

Altfel, FC Bihor continuă, într-un stil ”original”, prezentarea noilor săi jucători. Așa cum a făcut-o în cazul lui Ioan Hora (atacant, 35 de ani, ex CS Crişul Sântandrei) și Ionuţ Ban (mijlocaș, 27 de ani, ex CS Crișul Sântandrei), a procedat și în situația lui Ioan Filip (mijlocaș, 35 de ani, ex FC Botoșani).

După ce a oferit declarații din partea lor, filmate, apoi, la o anumită perioadă de timp, a urmat anunțurile oficiale! În cazul lui Filip a fost ușor diferit. După ce joi a publicat un interviu cu el, în format video, sâmbătă, înainte de anunțul oficial, clubul și-a pus fanii să ghicească cine a mai semnat cu clubul!? ”Guess who-s… Ghiciți cine este noul nostru jucător? În curând…”, a sunat provocarea pentru fani. Ulterior, după trei ore și jumătate, a fost făcut anunțul cu Ioan Filip!

FC Bihor a fost curajoasă și i-a oferit lui Filip, pe care l-a făcut orădean, lucru care a dat impresia că l-a stânjenit, ținând cont că este originar din satul bihorean Criștioru de Jos, un contract pe o durată de trei ani, în condițiile în care mijlocașul merge deja pe… 36 de ani!

”Ioan Filip se întoarce la clubului de fotbal fanion al județului Bihor după 14 ani!
Clubul FC Bihor are plăcerea să anunţe oficializarea înţelegerii cu jucătorul Ioan Constantin Filip, fotbalist bihorean cu o vastă experienţă în prima ligă a ţării.
Ioan Filip vine direct din liga I să sprijine proiectul FC Bihor, după ce în sezonul trecut el a evoluat pentru FC Botoşani.
«Sunt fericit că îmbrac din nou tricoul clubului care mi-a deschis calea spre Liga I. Vin să ajut clubul după 14 ani de când am plecat, și sper ca împreună cu ajutorul suporterilor bihoreni să reușim să-l ducem spre Liga I. Începem un proiect în care avem nevoie de timp și răbdare, și cu siguranță doar împreună putem reuși. Hai Bihoru!», este mesajul transmis de Ioan Filip, după semnarea contractului de sâmbătă.
Născut la 20 mai 1989, în Ștei, Ioan Filip a început fotbalul la clubul Minerul Ștei, unde a și debutat la seniori. Apoi a ajuns la Luceafărul Oradea, de unde a fost transferat la FC Bihor, club pentru care a evoluat până în 2010, când a plecat la Oţelul Galaţi. În cariera lui, au urmat apoi echipele: Petrolul Ploieşti, Viitorul Constanţa. Debrecen, Dinamo Bucureşti, U Cluj Napoca, Gaz Metan Mediaş şi FC Botoşani.
De menționat că în anul 2011, Ioan Filip a devenit campion național cu Oțelul Galați și apoi câștigător al Supercupei României. El a adunat în total peste 300 de meciuri în prima ligă din România și Ungaria, înscriind și 16 goluri în primul eșalon.
Ioan Filip evoluează pe postul de mijlocaș defensiv și a semnat pentru o perioadă de trei sezoane cu clubul nostru.
FC Bihor îi transmite bun revenit lui Ioan Constantin Filip și mult succes în echipamentul roș-albastru orădean!”, sună anunțul celor de la FC Bihor.

Maurizio Miele este preparator fizic! Lautaro Crispino, analistul video al orădenilor

Totodată, trupa orădeană a prezentat oficial și doi dintre noii membri ai staffului tehnic. Este vorba despre preparatorul fizic Maurizio Miele și de analistul video Lautaro Crispino.

Miele a activat ultima dată în Bulgaria, la PFC Beroe, de unde vine și Crispino, care a mai lucrat acolo cu directorul tehnic Gustavo Aragolaza.

”De pregătirea fizică a jucătorilor echipei de seniori a clubului nostru se va ocupa din acest sezon Maurizio Miele!
Născut la 12 august 1968 la Pompei, în Provincia Napoli din Italia, Maurizio Miele este absolvent al Institutului de Educaţie Fizică din Napoli, masterand în Ştiinţe Sportive la Universitatea din Roma şi vine cu o experienţă îndelungată ca preparator fizic al Academiei lui Lazio.
Ulterior, el a activat la nivel de seniori în Serie B din Italia, dar şi în soccerul american, unde a avut mai multe angajamente.
Maurizio Miele vine la FC Bihor însă, după ce ultima dată a activat în Bulgaria, la Beroe.
Cu peste douăzeci de ani de experiență în organizare, planificare, management şi responsabilitate în ce priveşte pregătirea fizică, Maurizio aduce cu el un bagaj de cunoştiinţe care, suntem convinşi, vor conta mult în pregătirea fotbaliştilor noştri.
Clubul FC Bihor Oradea îi transmite bun venit preparatorului fizic Maurizio Miele şi mult succes alături de echipa roş-albastră!”, este anunțul clubului în privința lui Maurizio Miele.

”Staff-ul tehnic al echipei FC Bihor are din acest sezon şi un analist video. Este vorba despre Lautaro Crispino.
Născut la 4 februarie 1993 în Argentina, Lautaro a absolvit cursul de analist video CONMEBOL Argentina, cursul de analiză de date de la Statsbomb, precum şi un master în scoutingul profesionist.
Lautaro Crispino a fost analistul video al naţionalei sub 20 a Venezuelei, al echipei de primă divizie argentiniană Patronato, dar şi al echipei de primă divizie bulgară Beroe, unde a mai lucrat cu noul nostru director tehnic, Gustavo Aragolaza.
Clubul FC Bihor îi transmite bun venit analistului video Lautaro Crispino!”, este prezentarea pentru Lautaro Crispino.

  • La FC Bihor au ajuns și doi componenți ai clubului CS Crișul Sântandrei. Sebastian Achim, președinte la Crișul, este team-manager la trupa orădeană, iar Gheorghe Ghiț, antrenor la aceeași formație, a fost adus ca șef al Centrului de Copii și Juniori! Cel puțin despre ultimul, fost antrenor la FC Bihor în trecut, clubul nu a comunicat nimic până acum.

Foto: FC Bihor Oradea

Marius ANGHEL 30 Jun. 2024, 09:22 Liga 2
Pe aceeași temă